题目内容

【题目】 Have you ever heard the old saying, “Never judge a book by its cover”?This is a good rule to follow when trying to judge the intelligence(智力)of others.

Some people have minds that stand out only in certain situations. A young man with an unusual gift in creative writing may find himself speechless in the presence of a pretty girl. He fumbles for (摸索)words and talks in a halting (踌躇的)manner. But don’t make the mistake of thinking him stupid. With a pen and paper, he can express himself eloquently (雄辩地,有说服力地).

Other people may fool you into overestimating (过高估计)their intelligence by putting up a good front(举止). A student who listens attentively and takes notes is bound to make a favorable impression on his teachers. But when it comes to exams, he may score near the bottom of the class.

It all boils down to this—you can’t judge someone by appearances. The only way to determine a person’s intelligence is to get to know him. Then you can observe(观察) how he reacts to different situations. The more situations you observe, the more accurate(正确的) your judgement is likely to be.

1The main idea of this passage is .

A.don’t judge a book by its cover

B.don’t judge a person’s intelligence by appearances

C.don’t make the mistakes of thinking the young man stupid

D.people may fool you by putting up a good front

2The young man mentioned in the passage .

A.was stupidB.was a good student

C.was a talented writerD.was successful with girls

3According to the passage, true knowledge of a person’s intelligence comes from .

A.the testimony of his teachersB.the grades he gets in school

C.how he behaves in different situationsD.his outward appearance

4The passage suggests that in judging a person’s intelligence we should .

A.use caution (小心)B.be creative

C.rely on intuition (直觉)D.give him an IQ test

【答案】

1B

2C

3C

4A

【解析】

本片是一篇记叙文。主要探讨了如何判断一个人的智力水平。文章描写了一个在写作上有天赋的年轻人,一遇到女孩就会缩头缩脑,笨嘴拙舌,但是这却不能说明他不聪明;也描写了一个专心听讲并做笔记的学生一定会给他的老师留下良好的印象,但当考试的时候,他不能取得好的分数。通过文章,我们明白了判断一个人的智力需要多观察他对于不同情形的反应,告诫我们请勿以貌取人,更不能仅凭外貌来判断一个人的智力。

1主旨大意题。根据第一段“Never judge a book by its cover”“从不以书的封面来评价这本书”和“This is a good rule to follow when trying to judge the intelligence of others.”“当试图判断别人的智力,这是一个很好的规则”。可知本文主要讲述不要以貌取人。故选B

2细节理解题。根据第二段“But don’t make the mistake of thinking him stupid. With a pen and paper, he can express himself eloquently”“但不要误以为他愚蠢。他能用笔和纸雄辩地表达自己。”可知,文中提及的这个年轻人不是愚蠢,而是擅长写作,是一个有才华的作家。故选C

3细节理解题。根据第四段“The only way to determine a person’s intelligence is to get to know him. Then you can observe(观察) how he reacts to different situations.”决定一个人智力的唯一方法是了解他。然后你可以观察他对不同情况的反应。可知对一个人智力的真正了解来自于他在不同情况下的行为。故选C

4细节理解题。根据“The more situations you observe, the more accurate your judgement is likely to be.”你观察到的情况越多,你的判断就越准确。可知判断一个人的智力要多观察,要小心。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 If a snake bites you, take a photo with your mobile phone! It may save your life. This is the surprising______ of a British cook.

One day Henry Jackson was cooking in a restaurant kitchen. He picked up a dish from the table,______a snake appeared(出现) and bit him on the hand.

A few days earlier, the snake came to the ______ from Asia in a box of bananas. It climbed out of the box and ______ under the dish.

“ I went to try to pick it up and it bit me again, I ______ it across the kitchen, and it landed in the fridge. So I closed the door,” Mr. Jackson said.

Anyway, Mr. Jackson stayed ______ and he took a photo of the snake with his mobile phone. Soon his ______began to ache() and he went to hospital. Then his chest began to hurt. Doctors couldn’t _____ what was wrong because they didn’t know what kind of snake it was.

Then Mr. Jackson remembered his mobile phone photo. The doctors _______ it to London Zoo. When they knew the kind of snake, they could give Mr. Jackson the right medicine, and he left hospital the next day.

“So my advice is this: If a snake bites you,_______ up your phone. Take its photo first and then show the photos to the doctors,” said Mr. Jackson. “Oh, and if the snake doesn’t smile for the photo, don’t worry!”

1A.interestB.adviceC.excuseD.business

2A.suddenlyB.nearlyC.exactlyD.luckily

3A.gardenB.hospitalC.restaurantD.school

4A.hung()B.hidC.swamD.ran

5A.tookB.ranC.walkedD.threw

6A.calm(镇定)B.noisyC.pleasedD.afraid

7A.footB.legC.handD.mouth

8A.shoutB.talkC.speakD.say

9A.wroteB.sentC.soldD.taught

10A.getB.wakeC.pickD.look

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网