题目内容
【题目】阅读短文,并按要求完成文后小题。
Smart phones with cameras that can take selfies (自拍) have become popular. We can now take every moment of our life and then share it with the world through the Internet. However, some believe that taking a selfie is causing people to take risks that something causing people to take risks that something cause death!
Though the problem of taking selfies has been known for a while, it became worse and had to be dealt with on September 21st following the death of Frank, who was trying to take a selfie with his friends when they fell off some stairs. His friend only broke his leg while Frank died from the accident. It was reported that three Indian students were run over(碾压) by a passing train while they were taking a selfie on the railway tracks.
More and more selfie-connected accidents are forcing some governments to deal with the problem. In July, the Russian Interior Ministry began a program which didn't allow visitors to use the selfie stick(自拍杆). Many museums and theme parks haven't allowed visitors to use the selfie stick, either.
Although official ways may help reduce the accidents, the only way to stop selfie-connected accidents is that everyone takes them seriously. So when you decide to take a selfie that appears dangerous, be sure to stop.
【1】完成句子__________was lucky enough not to die after he fell off some stairs.
【2】完成句子The three Indian students___________ while they were taking a selfie.
【3】简略回答问题When did the Russian Interior Ministry stop people from using the selfie stick?
___________________________________________________________________________________
【4】找出并写下第三段的主题句___________________________________________________________________________________
【5】将划线句子翻译成汉语。___________________________________________________________________________________
【答案】
【1】Frank's friend
【2】were run over by a passing train
【3】In July.
【4】More and more selfie connected accidents are forcing some governments to deal with the problem.
【5】当你决定进行看似危险的自拍时,务必停止。
【解析】
文章大意:文章讲述了因为自拍发生了很多死亡事故,俄罗斯政府已经出台政策禁止使用自拍杆,文章呼吁人们不要冒着生命危险去自拍。
【1】句意:Frank的朋友很幸运他从楼梯上摔下来后没有死。
细节理解题。根据文章第二段第三、四行“His friend only broke his leg while Frank died from the accident”“当Frank死于事故中,他的朋友只是伤到了腿”可知,Frank的朋友很幸运他从楼梯上摔下来后没有死。故填Frank's friend。
【2】句意:这三名印度学生在自拍时被一列经过的火车撞倒。
细节理解题。根据文章第二段第四、五行“It was reported that three Indian students were run over(碾压) by a passing train while they were taking a selfie on the railway tracks”“据报道,三名印度学生在铁轨上自拍时被路过的火车撞倒。”可知,应该填的是被一列经过的火车撞倒,故填were run over by a passing train。
【3】细节理解题。根据第三段第二、三行“In July, the Russian Interior Ministry began a program which didn't allow visitors to use the selfie stick(自拍杆) ”“今年7月,俄罗斯内政部开始了一项不允许游客使用自拍杆的计划”可知,应该是在七月,故填In July。
【4】主旨大意题。通读第三段可知,第三段主要讲的越来越多的自拍事故迫使一些政府处理这一问题。所以主旨句在第三段的第一句,故填More and more selfie connected accidents are forcing some governments to deal with the problem.
【5】翻译题。decide to do“决定做某事”,take a selfie“自拍”,appear dangerous“似乎危险的”,be sure to“一定”,stop“停止”,故填当你决定进行看似危险的自拍时,务必停止。