题目内容

【题目】阅读短文,并按要求完成文后小题。

Smart phones with cameras that can take selfies (自拍) have become popular. We can now take every moment of our life and then share it with the world through the Internet. However, some believe that taking a selfie is causing people to take risks that something causing people to take risks that something cause death!

Though the problem of taking selfies has been known for a while, it became worse and had to be dealt with on September 21st following the death of Frank, who was trying to take a selfie with his friends when they fell off some stairs. His friend only broke his leg while Frank died from the accident. It was reported that three Indian students were run over(碾压) by a passing train while they were taking a selfie on the railway tracks.

More and more selfie-connected accidents are forcing some governments to deal with the problem. In July, the Russian Interior Ministry began a program which didn't allow visitors to use the selfie stick(自拍杆). Many museums and theme parks haven't allowed visitors to use the selfie stick, either.

Although official ways may help reduce the accidents, the only way to stop selfie-connected accidents is that everyone takes them seriously. So when you decide to take a selfie that appears dangerous, be sure to stop.

1完成句子__________was lucky enough not to die after he fell off some stairs.

2完成句子The three Indian students___________ while they were taking a selfie.

3简略回答问题When did the Russian Interior Ministry stop people from using the selfie stick?

___________________________________________________________________________________

4找出并写下第三段的主题句___________________________________________________________________________________

5将划线句子翻译成汉语。___________________________________________________________________________________

【答案】

1Frank's friend

2were run over by a passing train

3In July.

4More and more selfie connected accidents are forcing some governments to deal with the problem.

5当你决定进行看似危险的自拍时,务必停止。

【解析】

文章大意:文章讲述了因为自拍发生了很多死亡事故,俄罗斯政府已经出台政策禁止使用自拍杆,文章呼吁人们不要冒着生命危险去自拍。

1句意:Frank的朋友很幸运他从楼梯上摔下来后没有死。

细节理解题。根据文章第二段第三、四行“His friend only broke his leg while Frank died from the accident”“当Frank死于事故中,他的朋友只是伤到了腿”可知,Frank的朋友很幸运他从楼梯上摔下来后没有死。故填Frank's friend

2句意:这三名印度学生在自拍时被一列经过的火车撞倒。

细节理解题。根据文章第二段第四、五行“It was reported that three Indian students were run over(碾压) by a passing train while they were taking a selfie on the railway tracks”“据报道,三名印度学生在铁轨上自拍时被路过的火车撞倒。”可知,应该填的是被一列经过的火车撞倒,故填were run over by a passing train

3细节理解题。根据第三段第二、三行“In July, the Russian Interior Ministry began a program which didn't allow visitors to use the selfie stick(自拍杆) ”“今年7月,俄罗斯内政部开始了一项不允许游客使用自拍杆的计划”可知,应该是在七月,故填In July

4主旨大意题。通读第三段可知,第三段主要讲的越来越多的自拍事故迫使一些政府处理这一问题。所以主旨句在第三段的第一句,故填More and more selfie connected accidents are forcing some governments to deal with the problem.

5翻译题。decide to do“决定做某事”,take a selfie“自拍”,appear dangerous“似乎危险的”,be sure to“一定”,stop“停止”,故填当你决定进行看似危险的自拍时,务必停止。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 It was Sunday. I had one last patient to see. She was an old woman, sitting on her bed, trying to put socks on her swollen(肿胀的)feet. I walked in, spoke quickly to the nurse, and saw from her chart that she was in a good condition.

She asked if I could help put on her socks. Instead, I started a monologue(长篇大论):"How are you feeling? Your sugars and blood pressure are also good today. The nurse said you're anxious to see your son who's visiting you today from far away. I believe you really look forward to seeing him."

She stopped me with a serious voice. "Sit down, doctor. This is my story, not your story."

I was surprised and embarrassed. I sat down. I helped her with the socks. She told me that her only son lived around the corner from her, but she had not seen him for five years. She believed that the big stress of this was a big reason for her health problems. After hearing her story and putting on her socks, I asked if there was anything else I could do. She shook her head and smiled. All she had wanted me to do was listen.

Each story is different. Some are detailed; others are vague(含糊的). Some are true; others not. Yet all those things do not really matter. What matters to the storyteller is that the story is heard.

1What does the writer do?

A.A nurse.B.A doctor.C.An actor.D.A reporter.

2What was wrong with the old woman according to her chart?

A.Her blood pressure was much higher.B.Her sugars were lower than before.

C.There was nothing wrong with her.D.She couldn't put on her socks.

3Which can replace(替代)the underlined word "anxious" in Para.2?

A.Nervous.B.Surprised.C.Sorry.D.Upset.

4What can you learn from the passage?

A.We should meet a clever doctor.B.We should try to tell true stories.

C.We should be patient to old people.D.We should learn to listen to others.

【题目】 Last month, 4-year-old Riley ran from his house with his family. Their home in Paradise, California was on fire.

Paradise is a wet place. But this year it got almost no rain. The plants and trees were very dry. So when the fire started, it spread out of control and became the worst fire in Califoria’s history. Lots of houses were burned down, including Riley’s.

Riley took his favorite toy before he left. It was a dinosaur(恐龙). However, he left everything else. Riley’s aunt, Tanya, posted a photo of Riley on Facebook asking for a toy dinosaur because he missed his collection. Soon, boxes started coming.

“All my friends shared my Facebook post,” Tanya said. Now, Riley has about 100 dinosaurs. The family is thankful because the toys are helping Riley deal with his feelings. “Sometimes he’ll cry and say ‘I want to go home,’” Tanya said. He is excited to talk about his new toys, though. “I got lots of dinosaurs. I even got a sweater with my name and a dinosaur on it,” he said.

Riley has bagged up some of the toys. He wants to share them with kids who don’t have anything. “It’s a good lesson for him to pay it forward,” Tanya said, “This means to share the good things he received with others. Maybe they will do the same for someone else.”

1What happened to Riley?

A.His house was burned down.B.He lost his family.

C.His favorite toy was missing.D.He couldn’t find his way home.

2Why did Tanya’s friends share her Facebook post?

A.To raise money for Riley.B.To help Riley get a toy dinosaur.

C.Because Tanya was famous.D.Because Tanya forced them to do so.

3How does Riley feel now?

A.He feels angry.B.He hates Tanya

C.He has a mixed feelingD.He feels hopeless.

4What is Riley going to do with the toys?

A.Throw them away.B.Give them to his aunt.

C.Return them to their owners.D.Share them with others.

【题目】 Smartphone apps certainly make our lives easier. However, sometimes they can also cause problems

Recently, the Ministry of Education(教育部) announced that teachers should not use WeChat or QQ to give homework or ask parents to grade kids’ homework.

Many teachers in China depend heavily on apps to give homework, The kids have to do their homework, staring at a phone screen. For example, Liu Yanming, a sixth-grade student in Shanghai, usually has to use his mother’s mobile phone to do his homework, Liu Yong. his father, is afraid that the apps could distract kids by encouraging them to watch something unrelated (无关的) to homework. “He is just 12 years old, and I do not want to buy him a cellphone,” Liu told China Daily. “I also worry that my son’s eyesight will be hurt because of staring at the phone for too long.

However, Bai Yueping, president of Shanghai Tangzhen Middle School, defended (辩护) using apps for homework. Parents can understand their kid’s learning situation and supervise (监督) them to finish the homework, Bai told China Daily.

Zhang Siqi is a student from Renmin University of China. ________ “The use of WeChat or QQ to give homework is convenient,” Zhang told China Daily. “We're living in an Internet era(时代). It’s unwise to refuse to take advantage of technology. ”

Chu Zhaohui, a researcher at the National Institute of Education Sciences, believed that it is impossible to stop the use of electronic devices(设备) in the Internet era. However, students should use them when it’s necessary, such as when they do listening exercises. “ We don’t want to stop online education models, but they must be used carefully. Modern technologies are good. but they should not steal the show(喧宾夺主),” he told China Daily.

1What did the Ministry of Education announce recently?

A.Students shouldn’t use smartphones at school

B.Teachers shouldn’t give children too much homework

C.Students shouldn’t use smartphones to do their homework

D.Teachers shouldn’t use smartphone apps to give homework

2What do the underlined words “distract kids” in Paragraph 3 probably mean?

A.make kids feel boredB.improve kids’ interest

C.get kids more excitedD.take kids' attention away

3Which of the following is the best for “________” in Paragraph 5

A.He agrees with Liu YongB.He agrees with Bai Yueping

C.He thinks it’s unwise to use the apps.D.He thinks it’s useless to use the apps

4Which of the following would Chu Zhaohui probably agree with?

A.We should use electronic devices as much as possible

B.We should use electronic devices only for listening exercises

C.It’s better to use electronic devices more carefully

D.It’s better to stop using electronic devices in teaching

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网