题目内容
【题目】 A long vacation is coming after exams. Do you have any plans? Here are some good places for you to relax.
Sydney Tower Address: 100 Market St, Sydney Phone: 0293-339222 Fax: 2093339203 Open time: 9:00 a.m. to 10:30 p.m.(Saturdays to 11:30p.m.) Ticket: $ 60(for an adult) $ 30(for a child) Website: www. sydneytower. com. au How to get there: train to Tower Hall Station and a shot walk along Market Street How to book tickets: by phone/fax or through the web Attraction(景点): Sydney's best views are just the beginning! Sydney Tower takes you to the highest point above Sydney for exciting 360° views of our beautiful city. |
Guinness World Records Museum Address: 329 Alamo Plaza, San Antonio, TX 78205 Open Hours: From September to April: 10:00 a.m. to 7:00 p.m. from Sunday to Thursday 10:00 a.m. to 9:00 p.m. on Friday and Saturday From June to August: 10:00 a.m. to 10:30 p.m. from Sunday to Thursday 10:00 a.m. to 11:30 p.m. on Friday and Saturday Ticket Price: Adult: $14.95 for 2 attractions; $18.95 for 4 attractions; $22.95 for all attractions Child(4-12): $8.95 for 2 attractions; $11.95 for 4 attractions; $14.95 for all attractions ★It is free for the old over 60! Attraction: In the GWR Museum you can enter the different exhibition halls(展览厅). In each of these halls you can see many different kinds of world records. In some halls you are even given a chance to do something so that you can know better about how a record was set. If you feel tired, just come into the Rest Area, where you can not only have a cup of coffee but also have some delicious snacks. But please remember, never take your food or drinks into the exhibition halls. |
【1】You can visit Sydney Tower _______.
A.at 8 a.m. on MondayB.at11:30 p.m. on Sunday
C.at 9 p.m. on SaturdayD.at 11:00 p.m. on Friday
【2】How much should an 8-year-old son and his mother pay to visit two attractions in GWR Museum?
A.$8.95.B.$14.95.C.$18.95.D.$23.90.
【3】What should you remember when you visit the GWR Museum?
A.There is no Rest Area in the museum.B.Don't do anything in the exhibition halls.
C.You can only enter a few exhibition halls to visit.D.Never take food or drinks into the exhibition halls.
【4】What can we do in the GWR Museum exhibition halls?
A.We can have a cup of coffee.B.We can set a new world record.
C.We can have some delicious snacks.D.We can know better about how a record was set.
【5】Which is NOT true about Sydney Tower?
A.You can call 0293-339222 to know more information.
B.You can visit now.sydneytower.com.au if you are interested in Sydney Tower.
C.You can buy tickets only by phone or fax.
D.Sydney Tower is very beautiful.
【答案】
【1】C
【2】D
【3】D
【4】D
【5】C
【解析】
本文是一篇图表广告。主要介绍悉尼塔和吉尼斯世界博物馆的相关信息。
【1】细节理解题。题干意为:你可以什么时间参观悉尼塔?根据第一个表格中“Open time:9:00 a. m. to 10:30 p. m.( Saturdays to 11:30 p m.)”可知,周六晚上九点你可以参观。故选C。
【2】数字计算题。题干意为:一个8岁的孩子与他的母亲在吉尼斯博物馆参观两个景点,需要付多少钱?根据第二个表格中票价中“Adult:$ 14.95 for 2 attractions”与“ Child(4-12): $ 8.95 for 2 attractions”可计算出两人需共付23.90美元。故选D。
【3】细节理解题。题干意为:当你参观吉尼斯博物馆时,你需要记住什么?根据第二个表格中最后一段最后一句“But please remember, never take your food or drinks into the exhibition halls.”可知,不要将食物和饮料带人展厅。故选D。
【4】细节理解题。题干意为:在吉尼斯博物馆展厅我们可以做什么?根据第二个表格中最后段第三句“In some halls you are even given a chance do something so that you can know better about how a record was set.”可知D项正确。故选D。
【5】细节理解题。题干意为:关于悉尼塔,下列哪一项是不正确的?A项:你可以拨打0293339222了解更多的信息;B项:如果你对悉尼塔感兴趣,你可以浏览www.sydneytouer.com.au网页;C项:你只能通过手机或者传真买票;D项:悉尼塔很漂亮。根据第一个表格中“Phone:0293-392”可知A项正确;根据第一个表格中“ Website: www.sydneytower.com.au”可知B项正确;根据第一个表格中“ How to book tickets: by phone/fax or through the web”可知C项错误;根据第一个表格中最后一段可知D项正确。故选C。