题目内容
【题目】Choose the best answer. (根据短文内容,选择最恰当的答案)
![]()
Fireman Michael Wilson works in Brooklyn, New York. A reporter is asking Michael questions about how he does his job.
Reporter: Could you tell me something about your job?
Wilson: Yes. I have been a firefighter for eight years.
Reporter: How did you get started?
Wilson: First, I had to take a lot of tests in two weeks. Then, I went to the fireman school for four months. I learned how to put out fires and how to use equipment (设备). I also had a full-time training every day!
Reporter: How do you stay safe?
Wilson: I wear special clothing. It helps keep me from fire. I also carry a mask (面具). They help me to breathe in a smoke-filled house.
Reporter: Is there anything new that firemen use?
Wilson: We have a special camera that can see in the dark. It can find heat. That way, we can exactly tell the place of fire.
Reporter: Do you save pets?
Wilson: Just three days ago, I helped save some cats. They were hiding (藏) under the beds. Pets often hide during a fire because they are afraid.
Reporter: Do you ever get afraid?
Wilson: No. There is no time to be afraid. I just think about what to do to put out the fire.
Reporter: What do you like best about being a firefighter?
Wilson: Helping people!
【1】Michael Wilson has done his job for ___________.
A.2 weeksB.3 daysC.4 monthsD.8 years
【2】To become a fireman, Michael Wilson ___________ at first.
A.took a lot of testsB.learned to be safe
C.had a full-time trainingD.used fire equipment
【3】Michael Wilson says he isn’t afraid because___________.
A.he has a maskB.he can hide under the beds
C.he wears special clothingD.he just thinks of how to put out fires
【4】As a fireman, Michael Wilson likes ___________ most.
A.taking photos with a special cameraB.learning at the fireman school
C.helping peopleD.saving pets
【5】Why did the reporter ask Michael these questions? Because he wanted to ___________
A.tell people more about firemen.B.teach people how to stay safe in the fire.
C.ask more people to be firemen.D.show people how a fireman saves pets.
【答案】
【1】D
【2】A
【3】D
【4】C
【5】A
【解析】
文章大意:本文主要是围绕记者和消防队员之间展开的一个对话,让人们从不同侧面了解一个消防队员的内心世界和工作环境。
【1】细节理解题。根据Reporter: Could you tell me something about your job? Wilson: Yes. I have been a firefighter for eight years.可知,迈克尔·威尔逊已经工作了8年,故答案选D。
【2】细节理解题。根据Reporter: How did you get started? Wilson: First, I had to take a lot of tests in two weeks.可知,为了成为一名消防员,迈克尔·威尔逊一开始做了很多测试,故答案选A。
【3】细节理解题。根据Wilson: No. There is no time to be afraid. I just think about what to do to put out the fire.可知,迈克尔·威尔逊说他并不害怕,因为他只想着如何灭火。故答案选D。
【4】细节理解题。根据Reporter: What do you like best about being a firefighter? Wilson: Helping people!可知,作为一名消防员,迈克尔·威尔逊最喜欢帮助别人。故答案为C。
【5】主旨大意题。根据对话内容可知,记者做这次采访主要是告诉人们消防员的工作性质及其工作的主要内容,也就是想告诉人们更多关于消防员的事情。故答案选A。