题目内容

【题目】信息归纳,请根据短文内容,完成信息表。

What's your hobby? Last Friday, the School Student Union made a survey about this. The following are the ideas of four middle school students.

I like playing football very much. I think it is one of the most popular ways to relax. And it can help me grow stronger. I often play football on PE lesson and after school. In this way I make friends with a lot of football-likers. (Li Xiaofeng)

My hobby is singing. It's a great hobby! Singing can be used to relieve(解除) my fatigues(疲劳).Singing makes me happy when I'm sad. While I am singing songs, I can share other's joys and sorrow(悲痛) in the life. I really enjoy singing. I keep practicing singing every day. And I hope to become a singer one day.(Yuan Zhihua)

I am a 15-year-old student in Junior Grade 3. Though I am occupied with my study, I would like to spend time on my hobbies. One of my hobbies is reading. It can not only kill the time, but also, more important, help improve my comprehension ability. While reading, I can learn a lot. (Chen Jiayao)

Online games are my favorite. I spend lots of time playing on-line games every day. In this way I have made many friends. I think online games make me clever and confident, thought I am not good at my lessons. (Liu Wei)

Information Card

Name

Hobby

Reasons

Li Xiaofeng

Playing football

Help him grow stronger and .

Yuan Zhihua

Singing

and make her happy.

Chen Jiayao

and help improve comprehension ability.

Liu Wei

Playing online games

Help to make friends and make him.

【答案】make friends;Relieve her fatigues;Reading;Kill the time;clever and confident
【解析】本篇文章的主要意思:你的爱好是什么?这里是四位学生在接受学校学生会调查的时候所说的。李晓峰喜欢踢足球,这样他可以交到很多朋友;袁志华喜欢唱歌,唱歌使她开心;陈佳瑶喜欢阅读,这样她可以消磨时间、提高阅读理解能力;刘伟喜欢网上游戏,他觉得这样使他聪明、自信。
(1)细节理解题 根据短文中李晓峰的话I often play football on PE lesson and after school. In this way I make friends with a lot of football-likers可知,他非常喜欢踢足球,放学后和体育课上经常踢足球,这帮助他交到了很多朋友。make friends交朋友,固定短语。
(2)细节理解题 根据短文中袁志华的话My hobby is singing. It's a great hobby! Singing can be used to relieve(解除) my fatigues可知,她的爱好是唱歌,她认为唱歌能帮助她解除疲劳,让她快乐。
(3)细节理解题 根据短文中陈佳瑶的话中One of my hobbies is reading可知,她的爱好是阅读。故这里应填Reading。
(4)细节理解题 根据短文中陈佳瑶的话中One of my hobbies is reading. It can not only kill the time, but also, more important, help improve my comprehension ability可知,陈佳瑶认为读书不仅可以消磨时间,也能帮助提高她的理解能力。
(5)细节理解题 根据短文中刘伟的话中I think online games make me clever and confident可知,刘伟喜欢网络游戏,他觉得网上游戏使他聪明、自信。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Emily and Alex were happy when their family moved to a house with a very big garden. They liked to watch the birds flying among the trees in the garden. They even started to put food out to attract more birds. Everything was fine for a few days until one afternoon there was a strange bumping noise (碰撞声) on a window. Emily went outside and found a small bird dead on the grass.

During the next month, five more birds died in the same way. “Why would they fly to the windows?” they wondered. Finally they found out the truth. When the birds were flying, they couldn’t see into the rooms. All they saw was the reflection(反射) of the garden.

The family tried keeping curtains(窗帘)across the windows, but this made the room dark. Then they bought some strong black paper and cut out the shape of a hawk. They made six hawks one for each window. They stuck the hawks to the windows. When the birds saw the hawks, they would fly away. After that, there were no more dead birds.

【1】 They put food out to attract birds because they .

A. had a special garden for birds

B. wanted to see more birds in the garden

C. had much food to feed the birds

【2】 birds died in the garden.

A. 4 B. 5 C. 6

【3】The birds flew to the windows because ________.

A. they found the windows clean

B. they fought for more food

C. all they saw was the reflection of the garden.

【4】The underlined word hawk means in Chinese.

A. B. 丛林 C.山脉

【5】 What is the story mainly about?

A. Why the birds died in the garden.

B. The family that were good at paper-cutting.

C. How the family saved the birds in the garden.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网