题目内容

【题目】完形填空

阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的四个选项中选出一个最佳答案。

The Spring Festival is the Chinese_____It usually comes____FebruaryEveryone in China_____it very muchBefore the festival, they usually________their houses and do a lot of_________that day, people always have a____dinnerThey eat dumplings and some other_____foodAt night, they____music and dance show____TV.

The Chinese people in other countries also____the Spring FestivalThey_____some traditional Chinese food from the_____Sometimes they can enjoy the____dance and fireworks there.

All the Chinese around the world are_____on that day.

1A. Christmas B. New Year’s Day C. Spring D. Easter

2A. on B. at C. in D. to

3A. likes B. like C. liking D. to like

4A. buy B. find C. get D. clean

5A. shop B. shopping C. shops D. to shop

6A. In B. During C. At D. On

7A. big B. small C. no D. hungry

8A. nice B. well C. cheap D. different

9A. see B. listen C. watch D. look

10A. from B. on C. by D. with

11A. watch B. like C. celebrate D. make

12A. buy B. take C. bring D. give

13A. clothes shop B. museum C. park D. supermarket

14A. lion B. tiger C. monkey D. ghost

15A. happy B. delicious C. lovely D. great

【答案】

1B

2C

3A

4D

5B

6D

7A

8A

9C

10B

11C

12A

13D

14A

15A

【解析】

试题本文主要介绍了中国春节,以及中国人是怎样度过春节的。

1B考查名词及细节理解题。句意:春节是中国人的新年。AChristmas圣诞节;BNew Year’s Day新年;CSpring春天;DEaster复活节。根据句意和常识可知选B

2C考查介词和语境理解题。句意:它通常在二月份。月份前用in.故选C

3A考查动词和语境理解题。句意:在中国的每个人都非常喜欢它(春节)。everyone 每个人,强调单数,用第三人称单数形式。故选A

4D考查动词和语境理解题。句意:春节之前,人们通常打扫他们的房子,并且买很多东西。Abuy买;Bfind发现;Cget获得;Dclean打扫。根据后面的their houses可知是打扫房子。选D

5B考查动词形式。句意:春节之前,人们通常打扫他们的房子,并且买很多东西。买东西,购物:do some shopping。结合语境可知选B

6D考查介词和语境理解题。句意:在过年那天。在具体某一天用介词on,故选D

7A考查形容词和语境理解题。句意:人们总是吃一顿大餐。Abig大的;Bsmall小的;Cno没有;Dhungry饥饿的。结合语境可知选A

8A考查形容词及语境理解题。句意:他们吃饺子和其他的美味食物。A.nice 好吃的,美味的;Bwell好地,健康的;Ccheap便宜的;Ddifferent不同的。结合句意和语境可知选A

9C考查动词和语境理解题。句意:晚上,他们在电视上看音乐和舞蹈节目。观看节目,,看电视等用watch。故选C

10B考查介词和语境理解题。句意:晚上,他们在电视上看音乐和舞蹈节目。通过电视:on TV;故选B

11C考查动词和语境理解题。句意:在其他国家的中国人也庆祝春节。Awatch观看;Blike喜欢;Ccelebrate庆祝;Dmake制作。结合句意及语境可知选C

12A考查动词及语境理解题。句意:他们从超市买一些中国传统食品。Abuy Btake带走,拿;Cbring带来;Dgive给;结合语境可知选A

13D考查名词和语境理解题。句意:他们从超市买一些中国传统食品。Aclothes shop服装店;Bmuseum博物馆;Cpark公园;Dsupermarket超市。结合语境可知选D

14A考查名词和语境理解题。句意:有时候他们在那里观看狮子舞和焰火。Alion狮子;Btiger老虎;Cmonkey 猴子;Dghost鬼。结合语境和中国文化可知选A

15A考查形容词和语境理解题。句意:世界各地的中国人在那一天都很开心。Ahappy开心的,幸福的;Bdelicious美味的;Clovely可爱的;Dgreat伟大的,极好的。结合语境理解可知选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Smallfoot is a cartoon movie for all ages.

The yeti(雪人)Migo finds something he thought didn’t exist(存在) --- a human. He calls the human Smallfoot. When he tells the news to others in his village, no one believes him. What should Migo do next? You can find the answer in the movie.Now let’s learn about the main characters of the movie first.

Migo is a young yeti with a big heart. He always trusts the village rule. Do what you’re told and don’t ask questions. But when he finds a human, he becomes curious(好奇) about everything around him. He wants to see the outside world now.

Percy is a boy,or the Smallfoot.When he meets Migo at first,he feels afraid. But later he makes friends with Migo and he has a plan to make people know about the yeti.

Meechee is a beautiful yeti. She isn’t afraid of anything. She doesn’t like to follow rules and she loves to ask questions.She thinks Smallfoots can exist and hopes one day to see one for herself.

1Who will probably like the film Smallfoot?

A.KidsB.ParentsC.Both kids and parents

2Which of the following is the rule of the village?

A.Don't trust othersB.Don't ask questionsC.Don't play with humans

3How does Percy feel when he first meet Migo?

A.AngryB.AfraidC.Excited

4What does Meechee hope to do one day?

A.To ask more questionsB.To become more beautifulC.To see a human

5What can we learn from the passage?

A.Migo wants to see the outside world.

B.Percy doesn’t want others to know about the yeti.

C.Meechee is afraid of humans.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网