题目内容
【题目】 “Where is the university?” This is a question that many visitors to Cambridge ask. But no one can give them an exact(精确的)answer,for there is no wall to be found around the university. The university is the city. You can find classroom buildings, libraries, museums and offices of the university all over the city. And most of its members are the students and teachers of the thirty-one colleges. Cambridge was already a town long before the first students and teachers arrived 800 years ago. It grew up by the river Cranta,and the river was once called the Cam. A bridge was built over the river as early as 875. So the town got its name “Cambridge”.
In the 14th and 15th centuries more and more land was for college buildings.
The town grew much faster in the 19th century after the opening of the railway in 1845.
Cambridge became a city in 1951 and now it has a population of over 100,000. Many young students in other countries expect to study at Cambridge. A large number of people from all over the world come to visit the university, and it is many young people’s dream to go there to study.
【1】Visitors to Cambridge can find the following in the university EXCEPT____________.
A.librariesB.wallsC.offices
【2】According to the passage,Cambridge University is made up of(由……组成)_________colleges.
A.31B.15C.875
【3】The town got its name from____________.
A.the first students and teachers
B.the bridge built over the river Cam
C.the members of the university
【4】Which is the correct order of the events about Cambridge?
a. The railway was opened. b. Cambridge became a city.
c. More and more land was for college buildings. d. The first students and teachers arrived at the town
A.a→c→b→dB.d→a→c→bC.d→c→a→b
【5】From the passage, we know that_____________.
A.the town grew much faster before 1845
B.the city had a population of 100,00 in 1953
C.Many young students dream of studying at Cambridge University
【答案】
【1】B
【2】A
【3】B
【4】C
【5】C
【解析】
这篇文章根据事件的顺序介绍了剑桥大学的发展的简单历史。剑桥大学周围没有墙,大学就是城市。人们可以在全市各地找到教学楼、图书馆、博物馆和大学办公室。它的大部分成员是31所学院的学生和教师。
【1】细节理解题。根据“But no one can give them an exact(精确的)answer,for there is no wall to be found around the university.”可知没有人可以给他们一个确切的答案,因为大学周围没有墙,故选B。
【2】细节理解题。根据“And most of its members are the students and teachers of the thirty-one colleges.”可知它的大部分成员是31所学院的学生和教师,故选A。
【3】细节理解题。根据“A bridge was built over the river as early as 875. So the town got its name “Cambridge”.”可知早在公元875年就在这条河上建了一座桥,因此,这个城镇就有了“剑桥”的名字,故选B。
【4】推理判断题。原文“Cambridge was already a town long before the first students and teachers arrived 800 years ago”可知早在800年前第一批学生和老师到达之前,剑桥就已经是一个小镇了,可推测出800年前学生和老师来到这个城镇;原文“In the 14th and 15th centuries more and more land was for college buildings.”可知在十四和十五世纪,越来越多的土地用于大学建筑,可推测出14、15世纪更多土地用于大学建筑;原文“...the opening of the railway in1845.”可知1845年铁路的开通,可推测出1845年有了铁路;原文“Cambridge became a city in 1951”可知剑桥于1951年成为一座城市,可推测出1951年剑桥成了一座城市,所以事情的顺序是dcab,故选C。
【5】细节理解题。根据“Many young students in other countries expect to study at Cambridge.”可知其他国家的许多年轻学生都希望到剑桥大学学习,故选C。
【题目】书面表达
请你根据表格中的信息写一篇短文,介绍你的笔友Jim。
年龄 | 13 |
学校生活 | 就读于第一中学,学习努力,各门功课都学得好 |
在学校,有很多好朋友,都对他很好,因此每天过的很愉快 | |
爱好 | 喜欢打排球,是学校排球队的一员 |
梦想 | ……(发挥1-2句) |
Jim is my pen friend.________________________________________________________________________