题目内容

【题目】阅读下面图表,回答问题。

Welcome to Shanghai Disneyland
Opening date:June 16,2016
Time:12:00—22:00
Ticket price: General ¥370
Child(1—1.4metres) ¥280
Senior (aged 65or above) ¥280


Ma Yun
Bom-in 1964, Hangzhou Zhejiang
The Chairman of Alibaba Group


Tu Youyou
85 years old, China
The 2015 Nobel Prize in Medicine


(1)When will Shanghai Disneyland start to open?
A.On June 16,2016.
B.On June 22,2016.
C.On June 12,2016.
(2)If Mr Li, Mrs Li and their 6-year-old son go to Shanghai Disneyland, they need to pay ____________
A.930 yuan
B.1020 yuan
C.650 yuan
(3)Who is the Chairman of Alibaba Group?
A.Lang Lang.
B.Li Yundi.
C.Ma Yun.
(4)What kind of the Nobel Prize did Tu Youyou receive? ~
A.Medicine.
B.Literature.
C.Physics.
(5)Where is Tu Youyou from?
A.America.
B.Japan.
C.China.

【答案】
(1)A
(2)B
(3)C
(4)A
(5)C
【解析】文章大意:本文是上海迪斯尼的开园广告及马云、屠呦呦的基本介绍。介绍了上海迪斯尼的开园时间及票价;马云的出生时间、地点及职位;屠呦呦的年龄及成就等等。
(1)细节理解题。题意:上海迪斯尼什么时间开园?A. On June 16,2016.在2016年6月16日;B. On June 22,2016在2016年6月22日;C. On June 12,2016.在2016年6月12日。由第二行:Opening date: June 16. 2016可知上海迪斯尼于2016年6月16日开园。故选A。
(2)推理判断题。题意:如果李先生、李太太和他们六岁的儿子去上海迪斯尼,他们需要付多少钱?A. 930 yuan;B. 1020 yuan;C. 650 yuan。由Ticket price(票价)后面的内容可知:普通票370元,儿童及老人280元。370*2+280=1020.故选B。
(3)细节理解题。题意:谁是阿里巴巴的主席?A. Lang Lang.朗朗;B. Li Yundi. 李云迪;C. Ma Yun.马云。由马云图片下的介绍:The Chairman of Alibaba Group可知他是阿里巴巴的主席。故选C。
(4)细节理解题。题意:屠呦呦获得的是哪种诺贝尔奖?A. Medicine.医学;B. Literature.文学; C. Physics.物理。由屠呦呦下的介绍:The 2015 Nobel Prize in Medicine可知,她获得了2015年诺贝尔医学奖。故选A。
(5)细节理解题。题意:屠呦呦来自哪儿?A. America美国;B. Japan.日本;C. China.中国。由屠呦呦图片下的介绍:85 years old, China可知,她八十五岁了,来自中国。故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。

Alice, Sue and Simon are having a Chinese New Year Party at Simon's house at 6 p.m.
Wear something red!

Believe it or not, our eyes are the same size from birth, but our nose and ears never stop growing. Have you ever noticed it?

John was driving home from work. Suddenly he stopped the car. He could hardly believe what he saw. A camel was standing in the middle of the road! Later he learned the camel had run away from the zoo. What a story John would have to tell!

Some trees communicate with each other. Willow trees are be best known of these trees. When insects begin biting a willow tree, the tree sends out a special smell. Other willow trees in the area can catch this smell. This tells them that harmful insects are nearby. The willows quickly make a chemical(化学物质)in their leaves. This chemical, which insects do not like, drives the insects away fron the willow trees.


(1)What is NOT included?
A.When to have the party.
B.Where to have the party.
C.What colour to wear at the party.
D.What activities to do at the party.
(2)What never grows in one's life?
A.Eyes
B.Nose
C.Ears
D.Hair
(3)What is this passage mainly about?
A.A lucky camel's story.
B.John's unusual experience.
C.How John got home from work.
D.A camel running away from the zoo.
(4)What is the best title for this passage?
A.How insects communicate with each other
B.How insects communicate with willow trees
C.How willow trees communicate with each other
D.How willow trees send out a special smell

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网