题目内容

【题目】找出划线部分与其他单词发音不同的选项。
A. that B. bag C. name
A. she B. ten C. pen
A. nine B. six C. five
A. no B. hello C. one
A. idea B. teacher C. please

【答案】C;A;B;C;A
【解析】① that 和bag中a的读音为//;而name中a的读音为/ei/,故选C。
②ten 和pen中e的读音为/e/;而she中e的读音为/i:/,故选A。
③nine 和five中i的读音为/ai/;而sixe中i的读音为/i/,故选B。
④no 和hello中o的读音为//;而one中o的读音为/w/,故选C。
⑤ teacher 和please中ea的读音为/i:/;而idea中ea的读音为//,故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,选择正确答案。
B
How green are you? Do you know how to be green?
We all need a healthy environment, but we produce waste every day and it does harm to our environment. Though we are young, we can still do something to help. Here are some ideas for you.
Reduce
Reduce means "use less". Don't waste things. This saves money and reduces pollution and waste going into the environment. Before we buy something new, think whether it is really necessary—or maybe the old one will be just as good! When we do buy things, choose local products if possible, and try not to buy too many things from abroad.
Reuse
Reuse means "use again". Use things for as long as possible. When we buy things, make sure that they last a long time. We should look after them so that they will last, and we should repair them if we can instead of throwing them away and buying new ones. Don't use a paper cup of a paper bag. It's better to use a china(瓷) cup and a lunch box because you can use them again.
Recycle
Recycle means "change things into something else. Though it takes energy to change something into something else, it's better than throwing things away or burning them.
(1)What is the passage about?
A.How to produce things
B.How to burn things
C.How to help others
D.How to be green
(2)Which of the following is right?
A.Don't waste things
B.Always throw away old things
C.Always buy new things
D.Buy too many things from abroad
(3)The underlined word "last" means " ".
A.中断
B.持续
C.终止
D.凑合
(4)To protect the environment, we should remember these three words: _______.
A.waste; reuse and recycle
B.repair; burn and recycle
C.reduce; reuse and recycle
D.reduce; waste and recycle
(5)The passage may come from ______.
A.a menu
B.a dictionary
C.a storybook
D.a magazine

【题目】根据短文内容,选择正确答案。
D
I have been very lucky to make many trips to China. Though I have had some trouble with the language, I have never had a problem I couldn't solve. As a native English speaker(土生土长的说英语的人), I can go almost everywhere in the world and find someone to communicate with. I never thought that someone who speaks only Chinese would have a lot of trouble in my country.
Recently, the Li family that I had met in China moved to Canada. I met them at the airport. My wife and I made meals for them and showed them around where we live. Everything seemed to go smoothly for the first two days as we looked for a car for them, showed them the way to different stores and the nearest city, Victoria. Mr. and Mrs. Li had a two-year-old son and soon we became Nainai (grandmother) and Yeye (grandfather). We had a good time but we didn't realize Mr. Li can't speak English.
Luckily, Mrs. Li can speak very good English. Many people with Chinese background live near us. In fact, none of them speak Chinese. Mr. Li can't even buy a mobile phone without his wife's help. He can't talk to me, of course. By the third day, he felt lonely and worried. And on the fourth day, we decided to take them to a large Chinese community.
Now, we often visit them and they visit us too. Sometimes Mrs. Li would still like to live near us but Mr. Li cannot. I feel bad because he seems very nice and smart but I can't talk with him. It seems that neither of us will learn the other's language because of our ages, maybe we will never have a friendly conversation. But we will think of each other as friends.
(1)The writer doesn't have any trouble in traveling around the world possibly because _______.
A.he's very lucky
B.he speaks very good English
C.he's good at speaking Chinese
D.he is good at communicating with others
(2)How did the two families feel on the first two days?
A.Sad.
B.Happy.
C.Worried.
D.Lonely.
(3)Who can't speak English in the passage?
A.Mr. Li.
B.Mrs. Li.
C.The writer.
D.The writer's wife.
(4)Which of the following is NOT mentioned in the passage?
A.How the Li family came to Canada.
B.How old Mr. and Mrs. Li's son was.
C.Why the Li family moved to Canada.
D.Why the writer feels bad when he is with Mr. Li.
(5)What can we inter(推断)from the passage?
A.Mr. Li is not clever at all.
B.The writer has never been to China before.
C.Both the writer and Mr. King are quite young.
D.The two families live a little far away from each other now.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网