题目内容
【题目】阅读短文,根据短文内容回答问题。
![]()
Knitting(编织) is a popular craft in the United States. Knitters use needles and yarn to make garments such as scarves, gloves, hats, and sweaters. Some people prefer to knit by themselves. Other knitters enjoy getting together with others who love to knit, so they form a knitting circle—a club whose members chat and knit at the same time. If you want to start a knitting circle, planning is easy.
First, you should invite people to join your knitting circle. Ask your friends if they are interested in being part of the group. You only need two people to start your circle, but as the saying goes, “The more, the merrier!”
Next, you need to decide when and where to meet. A time in the evening or on the weekend might be the most convenient. You could get together at a member’s home, a local coffee shop, or a community(社区) center.
After you have decided on a time and place, tell the other members of the circle when and where you will meet and what they should bring. You might want to ask them to bring their own yarn and needles—and extra to share! Knitting circle members often lend and borrow materials (材料).
At your first meeting, you should discuss your long-term plans for the club. How often do you want to meet? Do you want to take turns to bring food and drinks to the meeting? Do you want to give things your group knits to a charity (慈善机构)?
Starting a knitting circle does not need much work. With some successful planning, after a few meetings, your group can become a close-knit community; in other words, a happy knitting family!
【1】What is a knitting circle?
【2】How many people do you need at least to start a knitting circle?
【3】When is a good time for members of a knitting circle to get together?
【4】What is the passage mainly about?
【答案】
【1】It’s a club whose members chat and knit at the same time.
【2】Two. / 2.
【3】A time in the evening or on the weekend.
【4】What a knitting circle is and how to start one.
【解析】
文章介绍了怎么来组织一个编织圈,首先邀请人参加你的编织圈,接下来你要决定什么时候、在哪里集合,在第一次集合应该讨论俱乐部的长学期计划,编织圈不需要太多的工作,有一些成功计划,几次聚会后,就会形成一个亲密的编织社团。
【1】根据they form a knitting circle—a club whose members chat and knit at the same time.可知是同时聊天和编织的成员的俱乐部;故答案是It’s a club whose members chat and knit at the same time.
【2】根据You only need two people to start your circle可知是两个人;故答案是Two. / 2.
【3】根据A time in the evening or on the weekend might be the most convenient.可知是晚上或周末;故答案是A time in the evening or on the weekend.
【4】根据文章介绍了怎么来组织一个编织圈,首先邀请人参加你的编织圈,接下来你要决定什么时候、在哪里集合,在第一次集合应该讨论俱乐部的长学期计划,编织圈不需要太多的工作,有一些成功计划,几次聚会后,就会形成一个亲密的编织社团。可知是讲编织圈是什么和怎样组织编织圈;故答案是What a knitting circle is and how to start one
【题目】根据短文内容,从方框内选择恰当的句子填入文中空白处,使短文完整、通顺。
Sydney(悉尼)is in the east of Australia. 【1】_______ It’s famous for its Opera House and the Sydney Harbor Bridge. The weather is warm. The temperature is about 12 degrees in winter. And it is about 35 degrees in summer. It has beautiful beaches and many parks.
【2】____ You can see many visitors in the park from different countries. It’s quite a popular park. The only way to see this park is by going “bush(荒野小路)”. Then you could find some nice gravel(砂砾)roads. 【3】_____ Of course you will need to travel with food and water. To see a small part of the mountains, you need some days, because there are many roads to get to the Blue Mountains.
Sydney has many beautiful beaches. 【4】_____ They are Bondi and Manly. Bondi has a nice street with many shops and restaurants. Parking is not hard in the place. Manly is a great beach to go to. If you want to go there, you can take a boat. It’s a cheap and great way to see the Sydney harbor. 【5】____If you are going to visit Sydney, I hope you will enjoy it.
![]()
A. The roads can take you to the Blue Mountains. B. It is a lively city. C. Two of them are quite famous. D. It will take you about 30 minutes. E. In the west of Sydney, there is a big park called the Blue Mountains. |