题目内容

---Is there ______ lake in your hometown?

---Yes. ______ lake is a good place for fishing and boating.

A. a; The B. a; A

C. the; The D. the; A

A 【解析】试题分析:句意:---在你的家乡有一个湖吗?---是的。那湖是钓鱼和划船的好地方。冠词作为一种虚词,只能和名词一起使用。英语中的冠词分为不定冠词和定冠词。不定冠词有两个,a 和 an。a用在辅音开头的单词前面;an用于以元音开头的单词前。不定冠词用在单数可数名词前面,表示这个人或事物是泛指的不确定的一个,相当于中文的“一个”。定冠词和名词连用,表示某个或某些特定的人或东西。所以选...
练习册系列答案
相关题目

Environmental problems are becoming more and more serious. Everyone should do

something to help to protect the environment. The following are some ways to save

energy and cut down on environmental problems.

◎Use energy-saving light bulbs.

◎Take a shower instead of a bath.

◎Use water-saving equipment in the bathroom.

◎Turn the tap off while brushing your teeth.

◎Use batteries that are rechargeable.

◎Use reusable bags rather than plastic ones.

◎Dry clothes by hanging them instead of using a dryer (干燥机)•

◎Wash clothes at lower temperatures.

◎Boil only the water you need instead of filling the kettle (水壶)every time.

◎Turn electrical equipment such as TVs off when it’s not used.

◎Increase the amount of rubbish you recycle. There are more things that can be recycled than you think.

◎Share car journeys when going to school with your classmates. Choose to use

public transportation instead of using personal cars. You should use public transportation at least once a week.

◎Choose to use more environmentally friendly electrical equipment For you can use equipment that gets its energy from the wind? sun or form running water

1.According to the writer, _______.

A. people are the main reason for environmental problems

B. everyone should try to protect the environment

C. small action makes no difference

D. environmental problems are the most serious

2.The writer lists________ways to ask people to save energy in their lives.

A. 10 B. 11 C. 12 D. 13

3.What can we learn from the passage?

A. People should use a dryer to dry the clothes.

B. People should fill the kettle when they boil water.

C. People should use public transportation at least once a week.

D. People should throw away all the rubbish.

4.What is the purpose of this passage?

A. To show the writer^ lifestyle.

B. To encourage more people to protect the environment.

C. To tell people how to live a comfortable life.

D. To tell people the importance of saving energy.

1.B 2.D 3.C 4.B 【解析】试题分析:本文作者就如何做好环境保护工作给出了13条建议,句句精品。 1.题意:根据作者的观点,_______。考查文意理解题。短文是关于环保的一些建议,根据Everyone should do something to help to protect the environment.,可知选B。 2.题意:作者列举了__...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网