题目内容
【题目】完形填空 先通读下面的短文,掌握其大意,然后从下面四个答案中选择可以填入相应空白处的最佳答案,并将答案填涂在答题卡相应的位置。
Each morning a rich man finds a poor man sitting on a park bench. The poor man always sits there, looking at the big _____ in which the rich man lives. One day the rich man gets out of his car and says to the poor man, “Excuse me, but I just want to know _____you sit here and look at my hotel _____ ”. “Sir,” says the poor man, “I am a failure (失败者). I have no money, no family, no home. I sleep on this bench, and every night I dream that one day I’ll sleep in that hotel.”
The rich man says, “Tonight your dream will _____ . I will pay for the best room in that hotel for you for a whole month.”
The rich man _____ the poor man’s room to ask him if he is enjoying himself. To his _____ , he finds that the man has moved out of the hotel, back to his _____. When the rich man asks why, the poor man says, “You see, when I’m down here sleeping on my bench, I dream I’m up there, in that big hotel. It’s a _____ dream. But when I am _____ there, I dream I am back to this cold bench. It is a terrible dream, and I _____ get any sleep at all.”
【1】A. car B. room C. hotel D. house
【2】A. when B. how C. what D. why
【3】A. yesterday morning B. every morning C. last night D.
【4】A. come back B. come out C. come over D. come true
【5】A. goes passed B. goes through C. goes past D. goes across
【6】A. joke B. happiness C. sadness D. surprise
【7】A. house B. corner C. bench D. work
【8】A. sad B. wonderful C. quick D. slow
【9】A. out B. even C. up D. down
【10】A. will B. won’t C. can D. can’t
【答案】
【1】C
【2】D
【3】B
【4】D
【5】C
【6】D
【7】C
【8】B
【9】C
【10】D
【解析】
试题分析:短文大意:这篇短文讲述了一个穷人每天坐在长椅上看着富人住的宾馆,梦想自己能住进去。一个富人知道后帮他实现了心愿,帮他在宾馆定了一个月的最好的房间。但让他吃惊的是,几天后穷人还是回到了长椅上。穷人说,他睡在长椅上,梦见睡在了宾馆里,能做个很好的梦;但当他睡在宾馆时,他梦见回到了椅子上,就再也睡不着了。
【1】C考查名词及语境理解。句意:看着富人住着的宾馆。car汽车;room 房间;hotel旅馆;house房屋。根据后文you sit here and look at my hotel你坐在这里看着我的宾馆,可知这里是说看着富人住着的宾馆。结合语境所以选C。
【2】D考查疑问词及语境理解。句意:你为什么坐在这里看着我的宾馆? when什么时候;how怎么样;what 什么;why为什么。结合前后文可知这里是说你为什么坐在这里看着我的宾馆?所以选D。
【3】B考查时间短语及语境理解。句意:每天早上这个富人都会看见一个穷人坐在长椅上。yesterday morning昨天早上;every morning每天早上;last night昨天夜里; every night每天夜里。根据前文Each morning a rich man found a poor man sitting on a park bench每天早上这个富人都会看见一个穷人坐在长椅上;所以选B。
【4】D考查动词短语及语境理解。句意:今晚我可以实现你的梦想。come back回来;come ou t出版;come over顺便拜访;come true实现。结合后文内容得知,富人帮穷人实现了住进宾馆的愿望,这里是说今晚我可以实现你的梦想。所以选D。
【5】C考查动词短语及语境理解。句意:几天之后,富人经过穷人的房间。goes passed不符合英语表达习惯;goes through穿过;goes past经过,路过;goes across穿过,经过。结合前后文可知这里是说几天之后,富人经过穷人的房间,所以选C。
【6】D考查名词及语境理解。句意:令他吃惊的是,……。joke 玩笑;happiness快乐;sadness悲伤;surprise惊讶。根据后文he found that the man had moved out of the hotel他发现这个穷人搬离了宾馆,故此句为:令他吃惊的是……。所以选D。
【7】C考查名词及语境理解。句意:回到了他的凳子上。house房子;corner角落;bench长椅;work工作。结合前文得知,这个穷人搬离了宾馆,又回到了他的凳子上。所以选C。
【8】B考查形容词及语境理解。句意:那是一个美梦。sad悲伤的;wonderful美好的;quick快的;slow慢的。结合前后文得知他睡在长椅上的梦是一个美梦,所以选B。
【9】C考查副词及语境理解。句意:但是当我在那里醒来,我梦见我回到了长椅上。out外面;even甚至;up向上;down向下。考查副词与语境理解。结合前后后,此句为:但是当我在那里醒来,我梦见我回到了长椅上。故选C。
【10】D考查情态动词及语境理解。句意:我一点都不能入睡。will将;won’t将不;can能;can’t不能。结合前文他的梦很糟糕,所以我一点都不能入睡。所以选D。
【题目】任务型阅读 阅读下面的短文,根据短文内容完成表格中所缺信息,在答卷上相应的横线上填写答案,每空限填一词。
Future and Today
It is well known that everyone has his own dream as well as his own future. But do you know what future really is? I have to say that future is now. That is to say we must treasure every minute now. If we want to have a bright future, we should know how important time is and use it well.
There is an old English saying, "Gain time, gain life." Then what's time? Time is something that we can't see or touch, but we can feel it passing by. Time is always with us. When we are at table, time passes; when we play, time goes by unnoticeable. We always say "Time is money", but time is even more precious(珍贵的)than money, because when money is spent , we can earn it back. But if time is gone away, it will never return. So, some of us even say time is priceless(无价的).
We should always remember: future is now. For us students, we should try our best to work hard in order to create a great future of our own. We should make the best use of every hour and be the master of today. We should do everything before us as well as possible. And never put off what can be done today till tomorrow.
As we all know, "Time and tide wait for no man." If you waste today, you will regret tomorrow. So from now on, work hard. Tomorrow will be better, and your future will be brighter .Remember: "No pains, no gains." Today's hard work is the cause of tomorrow's harvest.
Title: Future and Today | |
Opinion | Supporting details |
Future is now. | Everyone has his own dream as well as his own future. If we want to have a bright future, we should know the 【1】 of time and make every minute【2】. |
【3】 is priceless. | Time is money, but time is even more valuable than money, because when money is spent , we can earn it back. But 【4】 time will return no more. |
Be master of today | Today’s hard work 【5】 to tomorrow’s harvest. As students, we should never put off what can be done today till tomorrow and we should try our best to do everything well. |