题目内容

【题目】

You may think that English dictionaries have been used for many, many centuries. In fact, an English dictionary you _________ today wasn't made until the Qing Dynasty (清朝). Three men did most of the important __________work on dictionaries. They spent nearly all their lives trying to _________ words for their dictionaries. For them, it was a wonderful journey. The largest dictionary in the world is the Oxford English Dictionary. The_________for this dictionary came from an important meeting in Britain in 1857. Twenty two years later, Oxford University asked James Murray to be the editor of its new dictionary.

Murray had never been to_________. At the age of fourteen, he left his village school in Scotland and taught himself while working in a bank. _________he became a great teacher. After Oxford gave him the job, Murray had a small house __________in his garden to do the work. Every morning, Murray got out of bed at five o'clock and __________in the small house several hours before breakfast. Often he would work into the night. Murray hoped to finish the new dictionary in ten years. But after five years, he was _________ adding (增加) words for the letter “A”! He worked on the dictionary ________he was very old.

Forty four years later, in 1928, other editors finished the dictionary.

1A. write B. use C. copy D. miss

2A. easy B. boring C. early D. dangerous

3A. spell B. collect C. invent D. make

4A. way B. use C. idea D. prize

5A. school B. cinema C. village D. college

6A. Ever since B. Before C. So far D. Later

7A. built B. sold C. broken D. drawn

8A. read B. wrote C. worked D. thought

9A. already B. still C. usually D. always

10A. if B. because C. until D. since

【答案】

1B

2C

3B

4C

5D

6D

7A

8C

9B

10C

【解析】文章讲述了英语词典的来历。

1句意:你今天用的英语词典直到清朝才有。A. write 写; B. use 用; C. copy抄写; D. miss思念;根据句意故选B

2句意:关于词典三个男人做了大量的重要的早期工作。A. easy 容易的; B. boring 无聊的; C. early 早期的; D. dangerous危险的;根据后文可知应是早期工作;故选C

3句意:他们几乎用了一生来尽量为词典收集单词。A. spell拼读; B. collect 收集; C. invent 发明; D. make制作;根据文章编写词典可知是收集单词;故选B

4句意:这个词典的主意来自1857年一个英国的会议。A. way 方式; B. use 用法; C. idea 主意; D. prize奖品;根据句意故选C

5句意:Murray从来没上过大学。根据he left his village school in Scotland and taught himself while working in a bank可知没上过大学;故选D

6句意:后来他成了一个伟大的老师。A. Ever since 自从; B. Before 以前; C. So far到目前为止; D. Later后来;根据At the age of fourteen, he left his village school in Scotland and taught himself while working in a bank可知后来成了老师;故选D

7句意:Murray有了一个建在花园里的小房子来做这项工作。根据a small house应是建造的小房子故选A

8句意:Murray在5点起床,早饭前工作几个小时。A. read 阅读; B. wrote 写; C. worked 工作; D. thought想;根据文章让他编写词典,可知是工作;故选C

9句意:他仍然为字母A添加单词。根据But after five years,可知是仍然;故选B

10句意:直到他很老了还在为词典工作。A. if 如果; B. because因为; C. until 直到; D. since自从;根据句意故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读短文,根据短文内容回答问题。

It’s about Time

Do you know what time it is? If you do, you probably are looking at a clock or Long ago, people didn’t have clocks or watches like you do. When the sun rose, they got up and when the sun went down, they went to bed. They told timeby the position of the sun in the sky.

People discovered that they could use a stick and the sun to tell time. This was called a shadow clock. They put a stick in the ground, pointing straight up. The direction of the stick’s shadow and how long or shortit was told them the time.

A better kind of shadow clock was called a sundial. Sundial had a pointer and a base. The pointer cast a shadow on marks around the base. People could tell time by reading the marks.

But shadow clocks were not good for telling time on cloudy days or at night.

One kind of clock that didn’t need the sun was a water clock. A water clock was container with a tiny hole in the bottom. Water would steadilydropout of the hole. Marks on the inside of the container showed the time. It took one hour for the water to go down one mark.

Another kind of clock that didn’t need the sun was a candle clock. You would know the time by how much of the candle had melted(熔化). The candle had marks down its side to show the hours.

Sometimes people used candle clocks as alarm clocks. They put a nail(钉子)in the candle at the time they wanted to wake up, hanging a shoe on the nail. When the candle melted down, the nail fell outand the shoe hit the floor with a BANG! Now there are all kinds of timepieces, from tall grandfather clocks to watches we wear on our wrists(手腕). Most clocks run on electricity from batteries.

There are many more types of clocks, too. Clocks hang in and on buildings. Clocks are everywhere!

【1】Did people have clocks or watches like you do long ago?

【2】What did sundial have?

【3】 How long did it take for the water to go down one mark in water clock?

【4】How would you know the time when you use a candle clock?

【5】What does the writer want to tell us?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网