题目内容

【题目】根据短文内容的理解,选择正确答案。 One of the easiest ways to keep healthy is to do jogging. Jogging is the name for a very gentle(舒缓的) running—it is just a little faster than walking.
Start slow jog 20 meters, then walk 20 meters. Little by little, if you are not feeling very tired, you may do more jogging and less walking. Finally, jog the whole way. It will be easy for you to start jogging for 15 minutes twice a week, slowly, increase(增加) this to 20~30minutes every day. The longer you join in jogging, the more you enjoy it and the healthier you will become. Some people like jogging alone, and others enjoy doing it with friends. Jogging in groups makes more people keener(热心的), because you just can not stay in bed while there is a group of friends waiting outside.
If you want to start jogging, prepare(准备) a pair of comfortable shoes and determined mind.
(1)Jogging means ________.
A.walking
B.running as fast as you can
C.slow running
D.jumping
(2)If you are not feeling very tired, ________.
A.you may do more jogging
B.you may do more running
C.you are very healthy and needn't do more jogging
D.you may just do more walking
(3)If you want to start jogging, what you need most is ________.
A.a pair of comfortable shoes and a determined mind
B.a sports suit and a lot of students
C.a partner and a good plan
D.a strong body
(4)What's the Chinese meaning of the underlined word "determined" in the passage?
A.刚强的
B.坚定的
C.伟大的
D.坚硬的

【答案】
(1)C
(2)A
(3)A
(4)B
【解析】短文大意:一个最简单的保持健康的方法就是慢跑。慢跑是一种非常舒缓的跑,它只是比步行快一点。
(1)考查词义猜测题。根据第一段第二句Jogging is the name for a very gentle(舒缓的)running—it is just a little faster than walking. 可知Jogging指的是一种非常舒缓的跑,它只是比步行快一点。那也就是慢跑。所以答案是:C
(2)考查细节理解题。根据第二段第二句Little by little, if you are not feeling very tired, you may do more jogging and less walking. (渐渐地,如果你不是感觉很累,你可以做更多的慢跑,少走。)可知,所以答案是:A
(3)考查细节理解题。根据第二段最后一句If you want to start jogging, prepare a pair of comfortable shoes and a determined mind.(如果你想开始慢跑,准备一双舒适的鞋和坚定的心)可知。所以答案是:A
(4)考查词义猜测题。根据第二段Start slow jog 20 meters, then walk 20 meters. Little by little, if you are not feeling very tired, you may do more jogging and less walking. Finally, jog the whole way. It will be easy for you to start jogging for 15 minutes twice a week, slowly, increase(增加) this to 20~30minutes every day.及句子的理解(如果你想开始慢跑,准备一双舒适的鞋和坚定的心)可知。所以答案是:B

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解
I'm Leo. There is a great artist in my family. She is Lisa. Lisa likes drawing a lot. Here are her three drawings.
There is an animal in the first drawing. It has two big eyes, a big mouth and two small ears. It has long arms and long legs. It is black and white. There are some apples in its hands. It looks very happy. What is it? I don't know, but Lisa says it is a panda.
There is a woman in the second drawing. She is thin. She has straight blonde hair, a small mouth, a big nose and two big eyes. She looks angry. Who is she? Lisa says she is our mom. But Mom has curly blonde hair, small eyes and a small nose.
There is an animal in the third drawing, too. Its head is an apple. Its hair and tail are leaves. It has a long mouth, and it is a banana. Its two legs are carrots. What is it? Lisa says it is a horse, but it doesn't look like a horse.
Lisa is really a great artist, isn't she?
根据材料内容选择最佳答案。
(1)The animal in the first drawing _______.
A.looks very happy
B.is eating apples
C.has big eyes and big ears
D.has short arms and short legs
(2)Leo's mom has _______.
A.a big mouth
B.curly blonde hair
C.two big eyes
D.a big nose
(3)From the passage, we can know Lisa is Leo's _______.
A.mother
B.cousin
C.sister
D.classmate
(4)划线单词“it”指代的是“_______”。
A.the hair
B.the head
C.the tail
D.the mouth
(5)Which of the following is TRUE?
A.Lisa's horse likes to eat carrots.
B.Leo thinks Lisa's drawings are good.
C.Lisa draws an animal and two women.
D.The woman in the second drawing looks happy.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网