题目内容
【题目】根据短文内容的理解,选择正确答案。 One of the easiest ways to keep healthy is to do jogging. Jogging is the name for a very gentle(舒缓的) running—it is just a little faster than walking.
Start slow jog 20 meters, then walk 20 meters. Little by little, if you are not feeling very tired, you may do more jogging and less walking. Finally, jog the whole way. It will be easy for you to start jogging for 15 minutes twice a week, slowly, increase(增加) this to 20~30minutes every day. The longer you join in jogging, the more you enjoy it and the healthier you will become. Some people like jogging alone, and others enjoy doing it with friends. Jogging in groups makes more people keener(热心的), because you just can not stay in bed while there is a group of friends waiting outside.
If you want to start jogging, prepare(准备) a pair of comfortable shoes and determined mind.
(1)Jogging means ________.
A.walking
B.running as fast as you can
C.slow running
D.jumping
(2)If you are not feeling very tired, ________.
A.you may do more jogging
B.you may do more running
C.you are very healthy and needn't do more jogging
D.you may just do more walking
(3)If you want to start jogging, what you need most is ________.
A.a pair of comfortable shoes and a determined mind
B.a sports suit and a lot of students
C.a partner and a good plan
D.a strong body
(4)What's the Chinese meaning of the underlined word "determined" in the passage?
A.刚强的
B.坚定的
C.伟大的
D.坚硬的
【答案】
(1)C
(2)A
(3)A
(4)B
【解析】短文大意:一个最简单的保持健康的方法就是慢跑。慢跑是一种非常舒缓的跑,它只是比步行快一点。
(1)考查词义猜测题。根据第一段第二句Jogging is the name for a very gentle(舒缓的)running—it is just a little faster than walking. 可知Jogging指的是一种非常舒缓的跑,它只是比步行快一点。那也就是慢跑。所以答案是:C
(2)考查细节理解题。根据第二段第二句Little by little, if you are not feeling very tired, you may do more jogging and less walking. (渐渐地,如果你不是感觉很累,你可以做更多的慢跑,少走。)可知,所以答案是:A
(3)考查细节理解题。根据第二段最后一句If you want to start jogging, prepare a pair of comfortable shoes and a determined mind.(如果你想开始慢跑,准备一双舒适的鞋和坚定的心)可知。所以答案是:A
(4)考查词义猜测题。根据第二段Start slow jog 20 meters, then walk 20 meters. Little by little, if you are not feeling very tired, you may do more jogging and less walking. Finally, jog the whole way. It will be easy for you to start jogging for 15 minutes twice a week, slowly, increase(增加) this to 20~30minutes every day.及句子的理解(如果你想开始慢跑,准备一双舒适的鞋和坚定的心)可知。所以答案是:B
【题目】信息归纳
Please look at the photo. Who is the woman? She is my English teacher. Now let me tell you something about her. Her name is Sally Green. She is from Canada. She's 25 years old. She is tall. She has long black hair. Her eyes are big and she always wears a pair of glasses. She is of medium build. Her favorite color is white, so she usually wears white clothes. In the photo she is wearing a white blouse and a black skirt. All the students think she's beautiful and looks like an actress. She is cool. She teaches English very well. Also, she can sing well. We all like her very much. She is our good friend, too. She often helps us.
Information Card
What subject does Sally Green teach? | |
Where's Sally Green from? | |
What hair does Sally Green have? | |
What clothes does Sally Green usually wear? | |
What can Sally Green do well? |