题目内容

【题目】根据句意和所给汉语的意思,完成句子,每空一词。

1Birds are the natural ______(敌人)of many insects.

2When they heard that Martin Luther was killed,they were _____(彻底)shocked.

3Do you lie______(醒着)at night,worrying about things?

4Almost three _____(四分之一)of the earth’s surface is covered by water.

5We believe that we can achieve very good exam results______(通过)great effort.

【答案】

1enemies

2completely

3awake

4quarters

5through

【解析】

1句意:鸟类是许多昆虫的天敌。

敌人enemy是可数名词,由are可知,应用enemy的复数形式。表示各种各种各样昆虫的天敌。故答案为enemies

2句意:当他们听说马丁·路德被杀时,他们彻底感到震惊了。

用副词completely修饰was shocked,表示“彻底震惊”。故答案为completely

3句意:你晚上睡不着觉,是在担心事情吗?

分析句子情境,可知动词lie在此处表示保持某种状态。后面可接形容词。此处接awake表示醒着的状态,故答案为awake

4句意:几乎地球上四分之三的土地是由水覆盖的。

由提示“四分之一”可知是单词quarter,再分析句子整体,由前面的three可知,应填quarter的复数形式。四分之三表示为three quarters。故答案为quarters

5句意:我们相信我们通过努力能取得很好的考试成绩。

分析句子结构可知,句子不缺动词,故此处用介词through来表示“通过努力”。故答案为through

练习册系列答案
相关题目

【题目】 A sunflower is a sunflower. A mobile phone is a mobile phone. But can you combine(联合) the two to do something for your local environment? It may be possible. When you have finished with your mobile phone, you will be able to bury() it in the garden or a plant pot and wait for it to flower.

A biodegradable(生物可降解的) mobile phone was introduced by scientists. It is hoped that the new type of phone will encourage people to recycle. Scientists have thought of a new material over the last five years. It looks like any other plastic, but overtime it can break down into the soil without giving out any poisonous chemicals(有毒的化学物质). British researchers used the new material to develop a phone cover with a sunflower seed(种子). When this cover changes into waste, it forms nitrates(硝酸盐). These feed the seed and help the flower grow. “We have only put sunflower seeds into the cover so far. But we're trying to find out which flowers would perform best. Maybe we could put roses in next time,” said one scientist.

As phone technology is developing so quickly, people are always throwing their mobile phones away. This means producers are under pressure(压力) to find ways of recycling them. Some 650 million mobile phones have been sold this year. Most of them will be thrown away within two years, adding plastic, heavy metal(金属) and chemical waste to the environment. A biodegradable cover can reduce the harm to nature, according to the scientists. “The seed is released(释放) and the flower grows in the pot, so you don't have to worry about the phone when you have finished using it,” said Kerry Kirwan, the leader of the research team, which is based at the University of Warwick in Britain.

1Scientists did this type of research about biodegradable mobile phones in order to ________.

A.make the mobile phones more beautifulB.encourage people to recycle

C.find a new way to grow flowersD.produce more mobile phones

2Millions of mobile phones have been sold this year and people will ______ within two years.

A.bury most of them in the gardenB.put sunflower seeds into most of them

C.take out their coverD.throw most of them away

3What does the underlined phrase “break down” mean?

A.change into chemicalsB.not workC.be dividedD.break out

4We can infer(推断) from the passage that _________.

A.the new type of mobile phones is already on the market

B.some 650 million mobile phones have been sold within two years

C.British scientists are doing the research

D.roses perform best in this type of mobile phones

5What’s the best title of the passage?

A.the Harm to NatureB.the Developing Phone Technology

C.Phones and FlowersD.Mobile Phones and Environment

【题目】 On May 14, three students from Jinan Experimental Middle School, Shandong, won the junior division of the bottle sumo(相扑) competition during the 16th Robofest World Championship.

Robofest is an international competition that challenges students to design, build and program autonomous(自动的) robots. This year, it was held at Lawrence Technological University in the US.

Unlike human sumo, robots fight each other on a table. A bottle is in the center of the table, (A) _______ a robot pushes the other or the bottle off the table and remains on the table for three seconds, it will win. Each round only lasts two minutes.

The Chinese team beat their rival(对手) two rounds in a row. What are the secrets that helped them win?

First, they made their robot powerful with its design. Their robot looks like a forklift(铲车) with a big shovel(). Also, they used a high—powered motor. “The powerful motor makes our robot stronger when it fights other robots.” said Lv Tianyang, 13.

Meanwhile, their robot is very smart. It helped a lot. In one round, their robot was pushed to the end of the table and almost fell off. But suddenly, it stopped and moved the other way instead.

“In fact, our robot has a special program: once it detects(检测) the table’s margin, it will move back and avoid falling off.” said Xu Shanghui, 13.

The fights only lasted a few minutes, but they spent six months on this robot.

1任务一 将画线短语junior division 译为汉语。________________

2任务二 列举文中机器人赢得比赛的两条原因。

(1)______________________________________

(2)______________________________________

3任务三 (A)处填入恰当的单词,补全文章。 ______________

4任务四 选出文中机器人设计的两条特殊之处,将字母代号填写下来。

A. It has a big shovel. B. It has a high—powered motor.

C. The robot has a special program. D. The robot has a smart brain.

(1) ___________

(2.)___________

5任务五 根据短文内容,回答问题。

How long did it take the students to make robot?

_______________________________________

【题目】 “I'm really thankful to our government, for it provides us with such a good training program. The training greatly helps us live well. I will certainly study hard and learn the skills. Then I can___________ my family's difficulties and do good to other people,” a learner on the job training program said, feeling _________.

The learner's grandfather is nearly 80 years old, and his mother is ill in bed. So his father, a middle-aged farmer, is the main _________ of the poor family. The learner graduated from high school and did not pass the college entrance examination(高考). The job training program helps him learn the skills that he'll need in the _________.

The story reminds me of another story. It goes like this: Once upon a time, there was a man who liked _________very much, and was able to catch lots of fish every day. The man was a kind-hearted person, so he always _________ his fish with his neighbors who did not know how to fish. One day, he thought that it would be great if he taught them how to fish. So he _________ his neighbors together and showed them how to fish. Everybody was very happy, as they could _________ the fish they themselves caught.

At present, there are still a lot of poor people throughout the world. But it's not good if we give only food to them. _________, we should give them a chance to learn new skills. Therefore, a technical training is very important to people in need, and they will learn the ability to __________ money. People can learn a lot of useful things in the job training program and what they learn can help them on the way to find jobs.

1A.solveB.changeC.studyD.find

2A.angryB.excitedC.annoyedD.interested

3A.problemB.exampleC.relativeD.support

4A.schoolB.collegeC.workplaceD.family

5A.fishingB.swimmingC.skiingD.skating

6A.sharedB.cookedC.exchangedD.weighed

7A.droveB.stoppedC.calledD.searched

8A.feedB.saveC.catchD.eat

9A.NextB.InsteadC.LuckilyD.Especially

10A.payB.raiseC.useD.earn

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网