题目内容
【题目】 We are now living in the 21st century. Is your classroom living in the 21st century, too? Tony is a student in Grade 8 at an American middle school. He was surprised when he saw his m【1】 classroom on his first day of school.
In Tony’s classroom, there are many new electronics like iPads. This term, they will use the electronics to take notes, watch videos and do p【2】 and homework. "It’s amazing!"said Tony. "I p【3】 using an iPad to work on math or other projects with my team members."
The school uses new technology in classrooms to help students see, hear, t【4】 and sometimes experience their tasks. “Technology is pretty c【5】 in most of our classrooms now," the head teacher said. "We are trying to use technology to open up the world to kids. It can b【6】 the outside world in."
Science teacher Mr Miller agrees. "It is a quick w【7】 for students to know the outside world," he said. Mr Miller now c【8】 himself as a guide of learning not as a teacher. "If they have a question for me, I will try to teach them how to find the answers rather than tell them what the answers are," he said.
Dale, another student, loves technology. He was not really interested in class before, b【9】 now he likes the classes very much. "It helps me use w【10】 I know about technology at school," Dale said. "Most importantly, I enjoy the classroom. This, of course, will help my studies."
【答案】
【1】modern
【2】projects
【3】prefer
【4】touch
【5】common
【6】bring
【7】way
【8】considers
【9】but
【10】what
【解析】
本文是一篇说明文。说明现代科技已经使用在教室里,对学生和老师都带来巨大的改变,比如能帮助学生了解外面的世界,帮助学生做电子笔记,看视频,做作业等。对于喜爱科技产品的学生来说也能激发他们的学习兴趣。
【1】句意:学校的第一天,当他看见现代化的教室时,他很吃惊。
根据第2大段“In Tony’s classroom, there are many new electronics like iPads.”可知这是一个现代化的教室。故答案填modern。
【2】句意:这个学期,他们将会用电子产品来做笔记,看视频,做项目和家庭作业。
根据第2大段“using an iPad to work on math or other projects with my team members”可知是project,项目是可数名词。故答案填projects。
【3】句意:我和我的团队成员们更喜欢用iPad来完成数学或其他项目。
根据意思是表示更愿意,prefer doing更喜欢做。因为这是表达观点,所以用动词一般现在式。故答案填prefer。
【4】句意:学校在教室里利用新科技来帮助学生看,听,摸有时是体验他们的任务。
根据“see, hear,”可知这是一个动词且是原形,结合生活高科技能使人触摸。故答案填touch。
【5】句意:现在科技在我们大部分教室里是十分普遍的。
Technology is pretty后跟上形容词,根据第2大段“In Tony’s classroom, there are many new electronics like iPads.”可知。故答案填common。
【6】句意:它能把外面的世界带进来。
根据第3大段“We are trying to use technology to open up the world to kids.”可知把世界带进来。bring…in把……带进来,can后跟动词原形。故答案填bring。
【7】句意:对学生来说,这是了解外面世界的一种捷径。
It is a quick跟上可数名词单数,根据意思可知这是一种方式。故答案填way。
【8】句意:Mr Miller现在把自己看作是学习的指导者而不是老师。
根据句意可知是看作的意思。consider…as把……看作……now是一般现在时,Mr Miller是第三人称单数。故答案填considers。
【9】句意:他以前真的对课堂不感兴趣,但是他现在非常喜欢课堂。
根据句意表示转折,but连接2个转折句。故答案填but。
【10】句意:它有助于我在学校运用我所知道的科技。
这是宾语从句,连接词充当从句中I know中的宾语成分,故用what。故答案填what。
【题目】阅读下列短文,根据短文中的信息完成文后表格。在答题卡标有题号的横线上,写出空缺处所填单词的正确形式(每空一词)
Do you think getting cold can give you a cold? Is it bad to drink milk when you have a cold?
Ranit Mishori, a family medicine doctor in Washington, says colds are more common in winter, but not because of low temperatures. The cold weather just means people stay inside more. People like staying together and may get the common cold virus if they shake hands, sneeze or cough near one another.
Adults generally get two to three colds a year. Children are likely to catch four or five. Dr. Mishori says some people wrongly believe they can become protected from colds for the rest of their life once they get the virus one time.
There is still no cure for the common cold. But Dr. Mishori says there are ways to feel better sooner.
If you get a cold, you start taking about two grams of Vitamin C a day. There is evidence that it might shorten the number of days that you will be having the cold. Dr. Mishori says honey, bears’ favourite food, seems especially helpful to children with colds.
Have you ever heard the old saying “feed a cold, starve a fever”? Dr. Mishori says this is not necessarily a good rule to follow. She says if you have a cold but do not feel hungry, then don’t eat.
According to Dr. Mishori, you have to drink a lot. You can drink water or you can drink tea – anything that gets into your body. That’s very important.
But what about drinking milk during a cold? Mishori says, “Drinking milk during a cold possibly does make you uncomfortable. But clearly if you have a baby and that’s all it drinks,you should not stop giving the baby milk.”
What do you know about a cold?
The 【1】 of people having colds in winter | It is because of the cold virus rather than low temperatures that people have a cold in the cold weather. |
【2】 of people getting the cold virus | The common cold virus is passed from one person to 【3】 by ways of handshakes, 【4】 or coughing. |
More details about colds | ● Adults are 【5】 likely to catch a cold than children. ● Once getting the virus can not 【6】 you from colds for the rest of life. |
Ways to help with 【7】 colds | ● Take about two grams of Vitamin C a day and you will soon recover from your cold. ● Honey may be of especial【8】 to children with colds. ● 【9】 eating if you are not hungry when you have a cold. ● Drink much water or tea every day. ● It’s 【10】 that drinking milk might make you feel more uncomfortable. |
【题目】
Name | Galia Anne Cooker |
Date of birth | Jan 14, 2003 |
Contact | Add: 25 Greenfield Road, Borough of Dartford, Kent, England, B12 456 Tel: 0111 186 123456 E-mail: galia@myspace. com |
Education | 9GCSEs, including English and Maths Greenfield High School, Dartford |
Work experience | Volunteer at greenfield Nursery School on summer holidays — 2 weeks Waitress at Lily’s Pizza restaurant on Saturdays — 10 months |
Languages | French — B1 level Chinese — A2 level |
Skills and interests | Competitive swimming Lifeguard course — Evesop Swimming Pool |
【1】Which languages can Galia speak?
a. English b. French c. Chinese d. Russian
A.a and bB.a, b and cC.a and cD.b, c and d
【2】Galia is probably ___________.
A.confidentB.helplessC.lazyD.kind-hearted
【3】How can Galia be contacted?
A.By calling at 0111 168 12345B.By visiting her office.
C.By sending emails to her teachers.D.By sending a letter to her home.