题目内容
【题目】 As a boy I was always small for my age. I was also five years younger than one of my brothers and seven years younger than the other. As a result, I often felt left out when their friends came over to play. I was either too small or too young for whatever they were doing and they didn't want their younger brother listening to their conversations either. More often than not I found myself outside playing alone and feeling forgotten.
I remember one spring afternoon feeling especially lonely as I sat in the yard behind our house. We lived miles from town and I hardly saw my own friends outside of school. I heard my brothers laughing from inside the house and felt a single tear coming down my cheek. At that moment I saw a large brown dog walking over to me. He looked happy and his tail was wagging as well. Even though (尽管) he didn't know me he greeted me like a long lost friend, licking (舔) my chin and sitting beside me on the spring grass. It must have been at least an hour that I patted and talked to this four-legged angel (天使). He let me pour out all my troubles and shared my deepest thoughts before he kissed my cheek goodbye and ambled off either to Heaven or his home. I went back inside feeling happy, knowing that no matter what life may hold I was loved. Now over 40 years later I still remember that angel with a smile.
I believe that God sent him at that moment of sadness to remind me just how much he loved me. There is nothing more important than knowing we are loved. When we are loved, we will learn to love others. Learning to love helps us to understand ourselves and other people better.
【1】The underlined phrase "left out" most probably means "________" in Chinese.
A.被处理的B.被厌恶的C.被冷落的D.被鄙视的
【2】The writer shared his troubles and thoughts with the dog because ________.
A.it was his friendB.it could understand him
C.it looked like an angelD.it was friendly to him
【3】The writer wrote the story to ________.
A.encourage people to talk about their troubles
B.show that knowing you are loved is the most Important
C.tell people they should treat animals friendly
D.share his unforgettable experience with us
【答案】
【1】C
【2】D
【3】B
【解析】
句意:文章讲述作者小时候因为是最小的,经常感觉很孤单,被遗忘了,但是遇到一只狗之后,他感受到自己是被爱的。
【1】词义猜测题。根据文中“As a result, I often felt left out when their friends came over to play.” 因此,当他们的朋友来玩的时候,我经常感到被冷落。可知,带下划线的短语“left out”在中文中很可能是“被冷落的”的意思。故答案为C。
【2】细节理解题。从文章第二段的句子“Even though he didn"t know me he greeted me like a long lost friend,licking my chin and sitting beside me on the spring grass” 诗歌尽管他不懂我,但他像一个久违的朋友一样问候我,舔舐我的下巴,坐在我身旁的春草上。可知作者将自己的烦恼和想法都和这条狗说了,因为狗对他很友好,故答案为D。
【3】写作意图题。章最后一段点明作者的意图“There is nothing more important than knowing we are loved.” 没有什么比知道我们被爱着更重要的了。可知,他是想表明知道自己被爱是很重要的,故答案为B。
先通读全文,了解大意。找到题干中的关键词,有针对性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案。推理判断要在抓住关键句子的基础上合理分析,才能得出正确的答案。细节题较为简单,在正确理解题目后,仔细阅读短文,找出符合答案的相关句子,仔细推敲,确定答案。细节理解题。从文章第二段的句子“Even though he didn"t know me he greeted me like a long lost friend,licking my chin and sitting beside me on the spring grass” 诗歌尽管他不懂我,但他像一个久违的朋友一样问候我,舔舐我的下巴,坐在我身旁的春草上。可知作者将自己的烦恼和想法都和这条狗说了,因为狗对他很友好,故答案为D。