题目内容

【题目】 This is a true story that happened in my childhood.One dayI was trying to catch a butterfly in a garden.I tried many times to catch it but couldn't succeed.

Just then a men came and asked me“Why are you trying to catch this butterfly” I said innocently (天真地)“I like it.” Hearing this he held my wrist (手腕) hard.“You're hurting me” I said with tears in my eyes.“So you feel pain” he said with a mischievous (不怀好意的) smile and held my wrist more tightly (更紧地)“Why are you doing this to me? I'm hurting” I said and started crying.“I want you to feel the pain you are trying to impose(强加于) on the butterfly” he said and then released my wrist.“If you caught the butterflyyou would hurt it as what I did hurt you.So don't do this and let it go.”

He kissed me on both cheekspatted me on the head and went away.So I didn't catch the butterfly any more.

Since then whenever I want to do something bad or I refuse to help a needy personI think“What if it happens to me” Then I stop all my bad actions and do the right things.

根据短文内容,判断下列句子的正(T)(F)

1The writer was trying to catch a butterfly in a garden when he met a man.

2The man held the writer's wrist to teach him how to catch the butterfly.

3The writer started crying when the man held his wrist more tightly.

4After the man leftthe writer caught the butterfly.

5The man's behavior had a good influence on the writer.

【答案】

1T

2F

3T

4F

5T

【解析】

本文讲述作者小时候发生的一件事情,在他抓蝴蝶的时候,一个人教会他,喜欢蝴蝶但是不能对其强加伤害,从此之后,作者学会了换位思考。

1细节理解题。题意:作者在花园捉蝴蝶时遇到一个人。根据Just then a men came and asked me“Why are you trying to catch this butterfly可知,这句话是正确的,故填T

2细节理解题。题意:这个人抓住作者的手腕,教他如何捉蝴蝶。根据“I want you to feel the pain you are trying to impose(强加于) on the butterfly” he said and then released my wrist.可知,这个人想要让作者知道他对蝴蝶的伤害,故填F

3细节理解题。题意:当那个人把他的手腕抓得更紧时,作者开始哭了起来。根据“So you feel pain” he said with a mischievous (不怀好意的) smile and held my wrist more tightly (更紧地)“Why are you doing this to me? I'm hurting” I said and started crying.本句正确,故填T

4细节理解题。题意:在这位男士离开之后,作者抓住了蝴蝶。根据So I didn't catch the butterfly any more.不再捉蝴蝶了。故填F

5细节理解题。题意:这位男士的行为对作者有好的影响。根据Then I stop all my bad actions and do the right things.我停止所有的坏行为,而做正确的事情。故填T

练习册系列答案
相关题目

【题目】配对阅读。左栏是对五个人的描述,右栏是七个网址的介绍,从右栏中选出最恰当的选项并把它的字母编号写在题下面

61. Tony Green

He is 12 years old and interested in English stories.

62.Betty King

Want to be a good bus driver. She enjoys driving a bus.

63. Lily Smith

A manager in the Great Hotel in Shanghai.

64. Sarah

She is from London. She wants to have afternoon tea or have a drink with friends.

65. Mrs. Zhang

She thinks people should have healthy food and drink. She often asks her children not to get too fat.

A. http://www healthy club. Com/

If you want to be healthy, try to eat healthy food and drink. Carrots , eggs, potatoes are good for your eyes and milk and fish are good for our teeth. Don’t drink Cola a lot.

B.http://www. chinese festivals com/

Chinese should love our own festivals. Spring festival is Chinese traditional festivals. People can see the lion dance. It’s excellent.

C. http://www. tea party .net/

Come and have afternoon tea in the garden. You can see beautiful flowers and enjoy good sunshine together. Have a talk with friendly people.

D. http://www. Chenchuan bus company. com/

Good service for passengers. Convenient(方便的) to get to the places you want. Want to be a bus driver, call 2689675.

E. http://www.english stories.com/

Junior students are welcome. You can read lots of interesting stories in English and you can buy story books.

F. http://www.great hotel.com/

A hotel in Shanghai. Perfect room and business centre. Not expensive. Very easy to get to the train station.

G. http://dailynews.yahoo.com/

Watch and listen to the news with video frequency(视频), just like watching a TV set.

1____

2____

3____

4____

5____

【题目】Newspapers are very important in our everyday life. Many people begin their day by reading the paper. In this way they learn what is going on in the world. But sometimes they don’t have the time to read the newspaper carefully and must be pleased with a quick look at the front page. Sometimes they may be in such a hurry that they have time only to look at the headlines quickly.

There are newspapers to please every reader. In big cities there are many kinds with several different editions every day. In small towns there are fewer newspapers and perhaps only one edition each day. Some papers in small towns have several editions, especially on Sundays. Besides the front page with the most important news, there is the sports page, the amusement page, the business page and so on.

1If people don’t have enough time to read all the pages of a newspaper carefully, .

A. they sometimes read the front page

B. they sometimes read the headlines

C. they don’t read it at all

D. both a and b

2The word “headlines” may mean “ “.

A. important editions

B. words in large letters above stories in a newspaper

C. interesting stories

D. some sports and amusement pages

3By reading the newspaper, people can know .

A. what is happening in the world

B. how many editions there are each day

C. the headlines are not so important

D. the sports page isn’t as clear as the others

4some newspapers in small towns have on Sundays than usual.

A. more editionsB. more pictures

C. fewer editionsD. fewer pictures

5If you want to watch a foodball match, you’d better read in the newspaper.

A. the business pageB. the front page

C. the sports pageD. the amusement page

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网