题目内容
【题目】 This is a true story that happened in my childhood.One day,I was trying to catch a butterfly in a garden.I tried many times to catch it but couldn't succeed.
Just then a men came and asked me,“Why are you trying to catch this butterfly?” I said innocently (天真地),“I like it.” Hearing this he held my wrist (手腕) hard.“You're hurting me,” I said with tears in my eyes.“So you feel pain,” he said with a mischievous (不怀好意的) smile and held my wrist more tightly (更紧地).“Why are you doing this to me? I'm hurting,” I said and started crying.“I want you to feel the pain you are trying to impose(强加于) on the butterfly,” he said and then released my wrist.“If you caught the butterfly,you would hurt it as what I did hurt you.So don't do this and let it go.”
He kissed me on both cheeks,patted me on the head and went away.So I didn't catch the butterfly any more.
Since then whenever I want to do something bad or I refuse to help a needy person,I think,“What if it happens to me?” Then I stop all my bad actions and do the right things.
根据短文内容,判断下列句子的正(T)误(F)。
【1】The writer was trying to catch a butterfly in a garden when he met a man.
【2】The man held the writer's wrist to teach him how to catch the butterfly.
【3】The writer started crying when the man held his wrist more tightly.
【4】After the man left,the writer caught the butterfly.
【5】The man's behavior had a good influence on the writer.
【答案】
【1】T
【2】F
【3】T
【4】F
【5】T
【解析】
本文讲述作者小时候发生的一件事情,在他抓蝴蝶的时候,一个人教会他,喜欢蝴蝶但是不能对其强加伤害,从此之后,作者学会了换位思考。
【1】细节理解题。题意:作者在花园捉蝴蝶时遇到一个人。根据Just then a men came and asked me,“Why are you trying to catch this butterfly?”可知,这句话是正确的,故填T。
【2】细节理解题。题意:这个人抓住作者的手腕,教他如何捉蝴蝶。根据“I want you to feel the pain you are trying to impose(强加于) on the butterfly,” he said and then released my wrist.可知,这个人想要让作者知道他对蝴蝶的伤害,故填F。
【3】细节理解题。题意:当那个人把他的手腕抓得更紧时,作者开始哭了起来。根据“So you feel pain,” he said with a mischievous (不怀好意的) smile and held my wrist more tightly (更紧地).“Why are you doing this to me? I'm hurting,” I said and started crying.本句正确,故填T。
【4】细节理解题。题意:在这位男士离开之后,作者抓住了蝴蝶。根据So I didn't catch the butterfly any more.不再捉蝴蝶了。故填F。
【5】细节理解题。题意:这位男士的行为对作者有好的影响。根据Then I stop all my bad actions and do the right things.我停止所有的坏行为,而做正确的事情。故填T。
【题目】配对阅读。左栏是对五个人的描述,右栏是七个网址的介绍,从右栏中选出最恰当的选项并把它的字母编号写在题下面。
61. Tony Green He is 12 years old and interested in English stories. 62.Betty King Want to be a good bus driver. She enjoys driving a bus. 63. Lily Smith A manager in the Great Hotel in Shanghai. 64. Sarah She is from London. She wants to have afternoon tea or have a drink with friends. 65. Mrs. Zhang She thinks people should have healthy food and drink. She often asks her children not to get too fat. | A. http://www healthy club. Com/ If you want to be healthy, try to eat healthy food and drink. Carrots , eggs, potatoes are good for your eyes and milk and fish are good for our teeth. Don’t drink Cola a lot. B.http://www. chinese festivals com/ Chinese should love our own festivals. Spring festival is Chinese traditional festivals. People can see the lion dance. It’s excellent. C. http://www. tea party .net/ Come and have afternoon tea in the garden. You can see beautiful flowers and enjoy good sunshine together. Have a talk with friendly people. D. http://www. Chenchuan bus company. com/ Good service for passengers. Convenient(方便的) to get to the places you want. Want to be a bus driver, call 2689675. E. http://www.english stories.com/ Junior students are welcome. You can read lots of interesting stories in English and you can buy story books. F. http://www.great hotel.com/ A hotel in Shanghai. Perfect room and business centre. Not expensive. Very easy to get to the train station. G. http://dailynews.yahoo.com/ Watch and listen to the news with video frequency(视频), just like watching a TV set. |
【1】____
【2】____
【3】____
【4】____
【5】____