题目内容

【题目】The year 2019 is 70th anniversary(周年纪念日) of the founding of new China. On October 1st, our family sat by the TV, to watch the big parade, which showed the motherland strong force.

A.a, waitedB.the, waitingC.an, wait

【答案】B

【解析】

句意:2019年是新中国成立70周年。101日,我们一家人坐在电视机前,等着看展示祖国强大实力的盛大阅兵式。

考查冠词和现在分词。第一空,根据空后70th anniversary(周年纪念日) of the founding of new China,此空表示特指,应填定冠词the;第二空,结合句意可知,此空应填现在分词waiting作状语,表示伴随状态,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Let children learn to judge (判断)their own work. A child doesn’t learn to talk by being corrected all the time. If he is corrected too much. He will stop talking. He notices a thousand times a day the _________ between the language he uses and the language others use. Little by little, he makes the necessary changes to make his language like other people’s.

In the same way, children learn to do all the other things _________ being taught-- to walk, run, climb or ride a bicycle. They compare their performances with those of more skilled people, and slowly make the changes. But in school we never give a child a chance to find out his mistakes and correct them himself. We do it all for him. We thought that he would never notice a mistake unless it was pointed out to him, or correct it unless he was made to . Soon , he becomes dependent on the teacher, Let him work out with the help of other children if he wants it.

If it is matter in math or science, give him the answer book. Let him correct his own papers. Why should we teachers waste time on such daily work? Our Job should be to help the child when they tell us that he can’t find the way to get the right answer. Let the children learn what all educated persons must learn, how to measure (估量) their own understanding, and how to know what they know or do not know.

Let them get on with this job in their ways. School teachers can offer help if they ask for it. Some parents and teachers are worried that the children might fail to learn something that they will need to get in the world. Don’t worry! If it is important, they will go out into the world and learn it.

1任务一:请根据短文内容,写出①.②处所缺单词。(每空限填一词)

__________________ ______________

2任务二:阅读短文,从短文中找出与下面句子意思相近的句子。

Allow them to go on with this job in their own ways.

___________________________________________________________

3任务三:将文中划线部分翻译成中文。

___________________________________________________________

任务四:根据短文内容回答下列问题。

4How do children learn to walk, run, climb or ride a bicycle

______________________________________________________________

5What’s the best title of the passage?

______________________________________________________________

【题目】 Ladies and gentlemen, I returned to this year in a time machine. In the year 2500, we are able to travel through time to any year in the history of the earth. This year is your last chance to change your lifestyle to save the earth.

Beginning in the middle of the 20th century, a few people were worried about polluting the earth’s water and air, but most people did not change their way of life. Instead, they continued to pour dangerous chemicals and other waste into lakes and seas, to drive more and more cars and trucks, and to cut down trees.

By the year 2200, the earth’s water was completely polluted. People could no longer drink water, and they had to use other types of liquids.

So, by the year 2300, there were so many people that food became scarce. There was no water to grow food and all of the fish in the lakes and seas died because of the pollution. Terrible wars broke out between the rich and the poor. Scientists were working very hard to find another planet in space where humans could live.

By the year 2400, the air was too polluted for humans to breathe. So we had to leave the earth. Where did we go? Nowhere. The scientists did not find another safe planet, so now we must travel around the universe in our spaceships. We are still looking for a place to call our home.

So, it is up to change history. There is still hope. You must change your lifestyle now, before it is too late.

根据短文内容选择最佳答案。

1What is the meaning of “scarce” in Chinese?

A.有价值的B.缺少的C.特殊的

2Which problem is NOT talked about in Paragraph 2?

A.Water.B.Food.C.Air.

3We had to when the air was too polluted for humans to breathe.

A.cut down the treesB.use other types of liquidsC.leave the earth

4Which of the following is TRUE according to the passage?

A.Only a few people changed their lifestyle in the 20th century.

B.There wasn’t enough food for people to eat by the year 2200.

C.All the animals died because of pollution by the year 2300.

5Which of the following should be the best title of the passage?

A.Look for New Home

B.Return to the Earth

C.Change or Leave

【题目】 A doctor entered the hospital in a hurry after being called in for an important operation(急诊手术). When he got to the ________ area, he found the boy’s father pacing(来回踱步) in the hall and waiting for the doctor.

On seeing him, the father cried out, “Why did you take such a_______ time to come? Don’t you know that my son’s life is__________? Don’t you have any sense of responsibility? The doctor said, “I am sorry. I wasn’t in the hospital just now and I came as fast as I could __________ receiving the call. And now, I wish you’d calm down so that I can begin my work.”

“Calm down? What if ________ son was in this room right now? Would you calm down? If your own son dies now, what will you do?” said the father________.

The doctor said nothing and went into the room to do the operation.

Some hours later, the doctor went out happily, “Thank goodness! Your son is________!” And without waiting for the father’s reply he hurried away. “If you have any questions, ask the nurse!”

_________ is he so arrogant( )? He can’t wait some minutes so that I can ask about how my son is now?” complained the father when seeing the nurse after the doctor left. The nurse answered, tears coming down her face, “His son___ yesterday in a road accident. He was in the burial( ) when we called him for your son’s operation. And now that he saved your son’s life, he left running to finish his __________burial.”

Never judge anyone because you never know how his life is and what he is going through.

1A.meetingB.industryC.operationD.travel

2A.earlyB.lateC.shortD.long

3A.in dangerB.in surpriseC.in factD.in peace

4A.sinceB.beforeC.afterD.unless

5A.yourB.ourC.hisD.her

6A.sadlyB.hopefullyC.angrilyD.happily

7A.understoodB.savedC.killedD.found

8A.WhatB.HowC.WhenD.Why

9A.diedB.ranC.laughedD.worried

10A.mother’sB.father’sC.wife’sD.son’s

【题目】 The trees have been on the earth for millions of years.1Disease(疾病) is destroying trees. For example, in the 1970s, many trees in Europe were killed by disease.

2This new danger attacks all the forests and woods of Europe from northern Sweden to southern Italy. First the branches turn yellow and brown. Then the trees’ leaves fall. The roots and the trunk shrink(萎缩). Finally the trees die. In the Black Forest in southern Germany, 75of the trees have been destroyed or killed

3Nobody knows exactly, but it is probably air pollution or acid rain(酸雨). Factories, power stations and cars give off tons of smoke with acid into the air. Sunlight turns these into something harmful which fall with rain or snow onto the trees.

What can be done about acid rain?4

Acid rain doesn’t always fall on the countries which produce the pollution. The wind carries it from one country to another. Badly, the governments don’ t want to spend money on it if it won’ t harm the trees in their own countries.

5The rainforests of Asia and South America are being cut down for firewood and building materials. Something must be done. If the trees die, we will, too.

根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使短文意思通顺,内容完整。

A.What is killing the trees?

B.But today trees are in great danger.

C.Trees are also killed by people.

D.Now an even greater danger is destroying trees.

E.Why don’t the governments do something to save the trees?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网