题目内容
【题目】HI! I’m Harry. Life used to be a little difficult for me. The muscles(肌肉) in my arms and legs are weak. I have to be in a wheelchair all day. I can’t use my legs at all, and also can’t do many things with my hands. If I drop something, it stays there until someone picks it up for me. I can’t open doors or turn the lights on and off. Carrying things I need for school is a problem too.
Now things are easier. I have a helping hand. Pete is a golden dog that has been trained(被训练) to help kids like me. Pete had been at dog training school for two years to learn how to do different tasks. I had to be trained too. I had to learn how to give Pete instructions and how to take care of him.
When Pete is working, he doesn’t play around. My friends don’t pet him or call him when he is working. He can pull my wheelchair and pick up things I drop. Pete carries my books and lunch on his back. He pushes the button(按钮) on the school lift and opens some kinds of doors. He even knows how to turn the lights on.
But best of all, Pete is here when I need a friend.
![]()
【1】Harry has to stay in a wheelchair all day because________.
A. his legs are broken B. his leg muscles are weak
C. he is too lazy D. he likes it
【2】At first when Harry drops something, he ________ .
A. picks it up by himself B. throws it
C. waits for someone to help him D. calls his parents
【3】According to the passage, who is Harry’s helping hand?
A. Pete B. his teacher
C. his brother D. his parents
【4】What does the underlined word “instructions” mean in the second paragraph?
A. 指令 B. 美食 C. 教训 D. 奖励
【5】Which of the following about Pete is NOT true?
A. Pete can turn lights on.
B. Pete can clean Harry’s room.
C. Peter can pull Harry’s wheelchair.
D. Pete can push the button on the school lift.
【1】What does the writer mean by saying, “Pete is here when I need a friend.”
A. Pete is with him all night long.
B. Pete is a funny dog to make him happy.
C. Pete is only a helpful tool for him.
D. Pete is not only a helping hand but also his good friend.
【答案】
【1】B
【2】C
【3】A
【4】A
【5】B
【6】D
【解析】
【1】B细节理解题。根据第一段The muscles(肌肉) in my arms and legs are weak. I have to be in a wheelchair all day.可知哈里的手臂和腿肌肉很弱。他不得不整天坐在轮椅上。所以选B。
【2】C细节理解题。根据第一段中If I drop something, it stays there until someone picks it up for me.在一开始哈里掉了东西只能等人帮他捡起,所以选C。
【3】A细节理解题。根据第二段中I have a helping hand. Pete is a golden dog that has been trained to help kids like me.的描述可知哈里有一个帮手皮特,所以选A。
【4】A词义猜测题。根据上句Pete had been at dog training school for two years to learn how to do different tasks. I had to be trained too.可知此句是说我必须也受训练。学习如何给皮特指令和如何照顾他。所以该选A。
【5】B细节理解题。根据短文第三段描述可知皮特能做很多事情,但是没有它能打扫房间的描述,所以选B。
【6】D细节理解题。联系短文的描述可知作者认为它不只是一个帮手,还是一个朋友,所以选D。
【题目】阅读理解 阅读下面的短文,然后根据短文内容,在每小题所给的四个选项中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。(本大题共13小题,每小题2分,共26分)
A
| Harry Potter and the Deathly Hallows By J. K. Rowling Paperback, 784 pages. Publisher (出版商): Arthur a Levine Date:07/07/2009 Reading level: Age: 9—12 Price: $16.69 |
| Deceptively Delicious By Jessica Seinfeld Hardcover, 204 pages. Publisher: Collins Date:09/01/2007 Reading Level: Parents Price: $12.83 |
| Rich Dad, Poor Dad By Robert T. Kiyosaki Paperback, 266 pages Publisher: Business Plus Date: 01/01/2010 Reading Level: Age 20-25 Price: $5.59 |
| The Road By Cormac McCarthy Paperback, 304 pages. Publisher: Vintage Books Date: 09/11/2007 Reading Level: Adults Price: $5.50 |
【1】Among the books, there is/are ____ written for adults(成人) .
A. one B. two C.three D. four
【2】Who wrote Rich Dad, Poor Dad ?
A. J.K. Rowling. B. Jessica Seinfeld.
C. Cormac McCarthy. D. Robert T. Kiyosaki.
【3】Which of the following books is the latest in print ?
A. Harry Potter and the Deathly Hallows.
B. Deceptively Delicious.
C. Rich Dad , Poor Dad.
D. The Road .