题目内容

【题目】 What do you think of a “talking kitchen”?A French Digital(数码)Kitchen has been developed at Newcastle University in the UK. It teaches students how to cook French food and speak French at the same time. For the first time, students can learn the language by the following cooking steps.

All grammar and ________ have been carefully chosen to make sure the users can understand French well. After learning for some time, the users can test themselves by doing a short test on the computer.

The kitchen project was started by professor Paul Seedhouse. He became interested in the idea after he visited another kind of talking kitchen. He said, “The purpose of the French Digital Kitchen is to make learning a language more interesting and more educational. ”

How does the kitchen work?There is a computer in the kitchen. With this computer, the users can first choose a French recipe that they want to follow. Using the information in the computer, the kitchen starts to guide the users how to make a French dish. If you follow the instructions on the computer, it moves on to the next. If you go wrong, the programme goes back and repeats the recipe or information. At any time, the users can ask the kitchen to repeat the recipe or any information.

The new kitchen can be used in schools, universities and even people's homes. The researchers can also be developing the European Digital Kitchen, for the next three years.

1After reading the passage we know the French Digital Kitchen________.

A.is a “talking kitchen”

B.teaches students English

C.was developed in France

D.cooks food for professors

2Which of the following can be properly put in the blank in Paragraph 2?

A.foodB.vocabulary

C.recipeD.instructions

3If the users don't follow the instructions on the computer, the kitchen ________.

A.chooses another recipe

B.goes on to the next step

C.repeats the recipe or information

D.stops working at once

4The passage is written to ________.

A.show you how computer works

B.introduce a French Digital Kitchen

C.teach you how to cook French food

D.tell you the importance of language learning

【答案】

1A

2B

3C

4B

【解析】

本文讲述了英国纽卡斯尔大学的数码厨房。它教学生如何烹饪法国食物,同时说法语。有了这台电脑,用户可以首先选择他们想要遵循的法国食谱。利用电脑里的信息,厨房开始指导用户如何做一道法国菜。

1推理判断题。根据What do you think of a “talking kitchen”?A French Digital(数码)Kitchen has been developed at Newcastle University in the UK你觉得“会说话的厨房”怎么样?在英国纽卡斯尔大学有数码厨房了。故选A

2推理判断题。All grammar and _ 1__ have been carefully chosen to make sure the users can understand French well. After learning for some time, the users can test themselves by doing a short test on the computer. 所有的语法和……都经过精心挑选,以确保用户能很好地理解法语。学习一段时间后,用户可以通过在电脑上做一个简短的测试来测试自己。所以应该是词汇,故选B

3细节理解题。根据If you go wrong, the programme goes back and repeats the recipe or information. 如果你出错了,程序就会返回并重复食谱或信息。故选C

4主旨大意题。本文只要是介绍英国纽卡斯尔大学的数码厨房。它教学生如何烹饪法国食物,同时说法语。有了这台电脑,用户可以首先选择他们想要遵循的法国食谱。故选B

主旨大意题解题技巧:

(1)、 要在阅读原文基础上,仔细考虑选项是否与文章主题有密切联系;

(2) 、再看选项对文章的概括性或覆盖面如何;

(3)、 要注意题目是否过大或者过小;

(4) 、要避免下列三种错误:概括不够(多表现为部分代整体,导致范围过小)、过度概括(多表现为扩大范围)、以事实、细节代替抽象概括的大意。

本文第四题考查主旨大意题。本文只要是介绍英国纽卡斯尔大学的数码厨房。它教学生如何烹饪法国食物,同时说法语。有了这台电脑,用户可以首先选择他们想要遵循的法国食谱。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Most students have experienced those school nights when they try to stay awake while doing homework. Howeveris homework the only reason why students stay up too late? For many, the answer may be factors(因素)such as electronics and technologyyet for othersthe reply focuses on the balance between schoolwork and extracurricular(课外的)activities.

Most students grow up developing some type of hobby. Whether it is playing baseball on the weekendsor joining a chess club after schooltaking part in extracurricular activities is a large part of students' daily routines.Howeveras schoolwork and pressure increase in high schoolmany studentsargue that extracurricular activities must fall by the wayside because they are not neededor not so important.High school is a time when you're supposed to explore what you love,”Samantha Luka high school studentsaid. When it comes to setting a timetablehoweverLuk said she was often under pressure to give more importance to study. This thought of giving up personal interests for study is common among many students. They find it challenging to prove whether developing the interests is advantageous.

As a cross-country runnerjournalism fan and violin loverI disagree with those who decrease the importance of after-school activities. There are many reasons why involvement in after-school activities is beneficial. The most important point is that sportsclubs and regular meetings give students time to enjoy each other's company(陪伴)and start up friendships. These activities also allow teenagers to follow their interests and to reduce stress. So in spite of (尽管)heavy schoolwork, students should keep on following their hobbies although it is very hard.

Some studentson the other handchoose the opposite way. They spend too much time on their hobbies that they are passionate(狂热的)about.Sometimes this passion helps students get recognition or prizes for their surprising talents but generally speakingit just makes one student different from the other.

Schoolwork and interests are of different valuesso one should never have to choose between study and extracurricular activitiesunless he or she wants to. Each student should try to balance themand your balance may differ from others’.Achieving this kind of balance is to find out what is important for you. It completely depends on your personal preference.

1From what Samantha Luk saidwe know that

A.she was good at setting a timetable

B.she often stayed up studying at night

C.she spent a lot of time on her hobbies

D.she put her study before her interests

2The writer probably agrees that

A.surprising talents can help students succeed

B.after-school activities are necessary and important

C.students should choose either study or their interests

D.students need to develop hobbies different from others’

3What might be the best title for the passage?

A.Managing Your Time Wisely

B.Living a Relaxing School Life

C.Developing Different Interests

D.Discovering Your Own Balance

【题目】 What kind of story is most exciting? What story keeps you reading u______ the very end? The answer is the detective story.

Detective stories are probably the most written, read and discussed stories in the world. They can be novels, animation and movies. When we start reading a detective story, we always wish to find out the truth before we reach the end. But it can be quite difficult to s______ the problem as quickly as the detective does. Paying attention to the following elements may help you find the truth.

Motive (动机)

Motive is the reason b______ a crime. Some common motives are money, love, revenge and hiding a secret. Does this person have a motive? This is a question always asked by detectives. To answer that, detectives would look into one’s personal relationships and past experience. People w______a motive can be trusted.

Suspect

Suspects are those who may have done the crime. Usually there is more than one suspect in a case. Detectives have to find out the real criminal a______ them. Suspects with different sex, ages, jobs and personalities often confuse the readers.

Clue

Clues are the most important things in finding out the real criminal. Clues can be very small things, such as hair, mud or a piece of paper from a diary. Clues don’t lead d______ to the truth. Detectives use reasoning to find out what those clues truly mean, and put them together to find the truth.

Alibi (不在场证明)

An alibi is a special kind of evidence. It means a proof of your not being at the crime scene when the crime took place. For example, if you are having dinner with a friend when the crime happens, your friend’s words are your alibi. However, an alibi can be forged (伪造). Your friend may have told a lie to p______ you.

Detective stories are like puzzles. Following the elements of motive, suspect, alibi and clue can help us see what the detectives see and find out the truth in the end.

1u______

2s______

3b______

4w______

5a______

6d______

7p______

【题目】 Middle children are more likely to grow up to become successful adults, a study has claimed.

Far from being cold or shy, researchers found that a middle child’s place in the family helps them develop communication skills.

Psychologist Catherine Salmon believed that middle children are more likely to “become leaders of change in business, politics and science” ---- a conclusion that middle children such as Madonna and Bill Gates would probably support. And they are also more likely to have the drive to succeed in the workplace.

Professor Salmon, who wrote The Secret of Middle Children, said, “As children, middles have to wait a lot. Modern middles wait while their younger sister or brother is placed into the car seat. They wait the firstborn performs in the concert. They wait to be served at the dinner table and praised for their hard work in school. Middles are used to not getting what they want right away. They learn to wait, and this helps them later in life. ”

________, Professor Salmon also found that middle children repot feeling more distant from their parents and are more likely to be easily influenced by their friends. She added, “Middles get less time, attention and resources from the parents, and they often feel painful. But this seems to be short-lived. There is no doubt that this lack of attention can lead to the development of some extremely useful skills.”

1According to the first and second paragraph, middles are more likely to be _____.

A.coldB.successfulC.rudeD.shy

2Why would Madonna and Bill Gates probably support this idea?

A.Because they make the conclusion.

B.Because they believe that middles will become leaders of change in business.

C.Because they like to drive to their workplace.

D.Because they are the middle children who are successful.

3Middles have to wait EXCEPT ________.

A.while their elder sister or brother performs in the concert.

B.while their younger sister or brother gets out of the car

C.while other children are served at the dinner table

D.while other children are praised for their hard work at school

4Which sentence can be put in the bank in the last paragragh?

A.Besides, middles can have a good relationship with their parents.

B.However, the situation isn’t all good.

C.Also, middles feel happy from their childhood.

D.Instead, parents spend more time on sisters or brothers

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网