题目内容

【题目】根据短文理解,从A、B、C、D四个选项中选择正确答案填空。
As we all know, the environment around us is getting worse and worse. In some places we can't see fish 1 in the river or trees on the hills. Some people even have no clean water to drink.
Recently, a new lifestyle called low carbon life is 2 every corner of our country. The meaning of low carbon is 3 energy and no waste. It is such an important project that I can't wait 4 my ideas on how to promote it.
First, we should 5 a no-car day every week in our school. Because cars not only cause serious air pollution but also waste energy. 6 the no-car day, neither students 7 teachers are allowed to drive to school. At the same time, just walk or run. Use our 8 and enjoy the fun.
Second, we had better not use plastic bags 9. No one can stand the “white pollution”, 10 it is wise to use cloth bags which can 11 again and again.
12, one thing 13 we should keep in mind is that every big thing comes from the small details. So, as students, we ought to turn 14 the lights the moment we leave, use 15 sides of the paper, and reuse our textbooks and so on.
All in all, it weighs greatly for all of us to put the low carbon lifestyle into practice. Just set our mind to these: no-car days, no plastic bags, and no waste. Let's do it now.
(1)A.swims B.swimming C.to swim D.swam
(2)A.spreading B.moving C.living D.becoming
(3)A.below B.high C.above D.low
(4)A.to express B.express C.expressing D.expressed
(5)A.set off B.set up C.put on D.put down
(6)A.In B.At C.On D.With
(7)A.nor B.or C.both D.and
(8)A.bikes B.cars C.buses D.legs
(9)A.any more B.no more C.no longer D.never
(10)A.because B.so C.but D.although
(11)A.reused B.be used C.is used D.use
(12)A.Finally B.Final C.Last D.Lately
(13)A.who B.what C.that D.whose
(14)A.up B.down C.on D.off
(15)A.both B.each C.every D.all

【答案】(1)、B
(2)、A
(3)、D
(4)、A
(5)、B
(6)、C
(7)、A
(8)、D
(9)、A
(10)、B
(11)、B
(12)、A
(13)、C
(14)、D
(15)、A

【解析】文章讲述了如今环境污染越来越严重,一种新型的生活方式“低碳生活”被提出来了,作者还给我们提出了如何来做,以促进“低碳生活”。(1)句意:在一些地方我们不能看见鱼在河流里游,see sb doing sth看见某人或物正在做某事,故选B。
(2)A. spreading传遍;B. moving移动;C. living居住;D. becoming变得。句意:最近,一种新型的生活方式“低碳生活”正在全国范围内传遍,故选A。
(3)A. below 在…下面;B. high高的;C. above在…以上;D. low低的,少的。句意:低碳意思就是少的能源消耗和没有浪费,故选D。
(4)can't wait to do sth迫不及待的做某事,句意:我迫不及待的想就关于如何来推动低碳生活来表达我的观点,故选A。
(5)A. set off出发;B. set up建立,设置;C. put on穿上;D. put down记下。句意:我们应该在学校每周都将一天定为“无车日”,故选B。
(6)句意:在“无车日”这一天,用介词on,故选C。
(7)neither students nor teachers句意:老师和学生们都不被允许开车去学校,故选A。
(8)A. foot脚;B. cars汽车;C. buses 公交车; D. legs腿。句意:用我们的腿来走或是跑,来享受这种乐趣,故选D。
(9)句意:我们最好不要用塑料袋,not any more 不再,故选A。
(10)A. because因为;B. so所以 ;C. but但是;D. although尽管。句意:所以用布袋子是个明智的选择,故选B。
(11)句意:这种布袋子可以反复的被利用,which 后为定语从句,情态动词的被动形式用can be done,故选B。
(12)A. Finally最后;B. Final最终;C. Last 最后的; D. Lately最近地。表示引出最后一点的观点用Finally,故选A。
(13)用that引导定语从句,修饰one thing ,句意:我们应该铭记的一件事是成功源于细节,故选C。
(14)句意:所以,作为学生我们应该在离开教室或是房间时关闭电灯,turn off关闭,故选D。
(15)句意:将纸两面都利用,both强调两者都,故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】下面文章中有五处需要添加小标题,请从以下选项(A、B、C、D、E和F)中选出符合各段意思的小标题,选项中有一项是多余选项。
A. Remember the environment
B. Keep a good memory for your holiday
C. Travel with your friends
D. Do some research
E. Get organized
F. Help the local population
Travel Tips for Holidays Abroad
Everyone loves holiday abroad. They give us the chance to see some sights, have some fun and relax. However, holidays aren't always a great experience. Follow these tips to make sure you enjoy your holiday.

Have you packed your passport? Your tickets? Every year, thousands of people miss flights because they've forgotten their passport, they arrive at the airport too late, or even go to the wrong airport.

How much do you know about the place you are going to visit? Learning a little about the culture of a country will help you understand the people. Learning a few words of another language can also help you make new friends.

Try to reduce the pollution you cause. Travel by train if you can. Flying produces twenty times more carbon dioxide than traveling by train. Of course, it might be impossible to avoid flying, but when you arrive, use buses or trains instead of taxis.

You can help a local community a lot by staying in local hotels and eating in local restaurants. This means that your money will go to local people, rather than to a large international company.

You don't want to forget your holiday. Make a scrapbook-a book of memories-about your holiday. You can show it to friends, or just use it to remember all the good times you had! And don't forget the new friends you made on holiday. Did you promise to send them pictures or presents? Don't forget to do it! Then next time you go on holiday, you can visit them again.

【题目】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。
C
You need some bread and milk. But half an hour later, you leave the supermarket with a trolley(手推车) full of food. What games do supermarkets play to make us spend so much money?
The tricks usually start before you walk in. Outside the supermarket entrance, anybody who walks past can smell warm, fresh bread. That makes us hungry and ready to buy lots of food, not just bread.
Now you're inside and, of course, a small basket would be fine, but all they have are trolleys. And of course the problem with a trolley is that it looks sad and lonely with just one or two products inside. So we may fill it with something. In fact, supermarket trolleys are actually getting bigger so that we buy more.
Of course, many people shop in supermarkets because they think everything is cheaper than in other shops. So supermarkets offer very cheap prices on some things but then have higher prices for other products. One new trick is to put red stickers on products. Customers usually connect red stickers with lower prices so the red stickers is easy to be noticed, even when there is no reduction! Interestingly, this trick appears to work more with men than with women.
There is a story behind the position of everything in the supermarket. For example, customers often go only to buy milk. So they put it right at the back, forcing you to go past hundreds of shelves full of other products. The position of products on each shelf is also important. The most expensive products are usually at eye-level so you see these immediately. The exception is anything that children might like. These products are on lower shelves so that kids see them.
Apart from what you see and smell in a supermarket, what about what you listen to? In most supermarkets they have soft, slow music. It's so relaxing that you slow down and spend more time (and money) in the store. You also move more slowly when the supermarket is busy. Experts suggest it's better to shop when it's quieter, on a Monday or a Tuesday for example. And be careful with queues at the checkouts. These are sometimes deliberate(故意), to make you buy something from the checkout shelves while you wait.
So, next time you go into your local supermarket, remember these tricks and see if you can come with just the things you went for.
(1)Smells from bread in the supermarket ______.
A.make you feel hungry and buy more food
B.draw your attention to bread only
C.make you buy less bread than you need
D.force you to leave the supermarket
(2)Supermarkets don't provide baskets because ______.
A.supermarkets don't usually have many
B.baskets are too small to hold many products
C.it's easy to go shopping with trolleys
D.a trolley can hold one or two products inside
(3)According to the passage, supermarkets put red stickers on products to ______.
A.make them look more beautiful
B.make them different from cheaper ones
C.make people think the stickers are for men
D.make people think they could save money
(4)According to the passage, toys for children are usually placed ______.
A.on higher shelves
B.on each shelf
C.on lower shelves
D.on the back shelves
(5)It can be learned from Paragraph 6 that supermarkets usually ______.
A.stop people lining up at the checkouts
B.close on Monday morning
C.play loud and noisy music inside
D.make customers feel relaxed
(6)The passage is mainly about _____.
A.several ways supermarkets use to sell more products
B.some advice when people go shopping on the street
C.several rules that every business should follow
D.some advertisements that make people buy more

【题目】信息归纳:阅读下文,根据所提供的信息,完成下列表格。
Stop Phubbing (别当低头族)
Last month, Justin Valdez, a college student was shot in subway in San Francisco, the U.S. The surveillance(监控) video showed that before Justin was killed, the killer pulled out the gun several times, and even wiped his nose with it. However, nobody noticed the killer. The surrounding passengers all focused on their mobile phones.
We may see the same scene everywhere in the life: in subway, restaurants. Elevators, roads, people are watching their mobile phones. From family reunion to date with a friend, people can't stop checking their WeChat, Facebook on the mobile phone and snubbing(无视) the persons in front completely. Not only the young people, but also the olds and the kids.
“Phubbing” is a new word which comes from the words “phone” and “snub”. It means the habit of snubbing someone in favor of(只顾着) a mobile phone. The word “phubbing” was included in the Australian National Dictionary in 2012. So we can see phubbing is spreading globlly.
Phubbing seems innocuous(无害的); however, it disturbs our life. Stop posting photos. Let's put down the mobile phone and enjoy the real taste of food and the warmth of interpersonal(人与人之间) communication.
Information Card

The place where Justin Valdez comes from

The things that the passengers focused on when Justin Valdez was shot

The meaning of phubbing

The time when the word “phubbing” was included in the Australian National Dictionary

The reason why the writer asks us to stop posting photos

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网