题目内容

Parking lots again came up for discussion in Shanghai. Another 220, 000 private cars will hit the roads this year, and the need to buy a car is still very high among people. More than 270,000 cars have no designated(指定)parking areas at night. In a middle school in Changing District, trees were cut in a green area to make way for car parking. The school had not considered car parking when it was being built,

A private car is used about an hour daily for driving and stays parked for 23 hours. Many private cars are used even less. Car-sharing offers users all kinds of cars. The cars are parked in car-sharing stations, lying throughout the city. Customers of car-sharing can book(预定)a car at any time ( day or night) by telephone or on the Internet. The customer then picks the booked car up at the set time. After finishing his/her business, they return the car to the same place where they picked it up. Maybe, this is one way to solve the car parking problem.

On the other hand, the idea of Park & Ride has been suggested. This means that underground train and city train should be developed quickly. You can leave your cars in car parks nearby subway and bus stations and then you can ride public transports to go to the city centre within minutes—great in wet weather or when you're carrying heavy bags. Park & Ride services can save you a little more time to do something you enjoy: catch up on e-mails, chat with friends, read the paper or simply relax, and prepare for the day ahead. Then the city will cut down the number of parking lots in the city centre.

1.Why does the writer mention what the middle school did in Paragraph 1?

A. To say car parking has been a problem for along time.

B. To show the car parking problem is becoming more serious.

C. To warm the middle school didn't care about environment.

D. To tell people to learn from the school for more parking areas.

2.How does the writer like the car-sharing service?

A. Expensive. B. OK.

C. Not possible. D. Not convenient.

3.According to the text, private cars .

A. are not useful at all

B. are not used very often

C. are responsible for the city train development

D. help drivers reach the city centre more quickly

4.According to the idea of Park & Ride, we can infer(推断)the city will have to .

A. build more parking lots near subway and bus stops

B. offer more cars to the customers in the city centre

C. encourage people not to drive cars to the city

D. ask people not to buy more cars

1.B 2.B 3.B 4.C 【解析】本篇文章难度适中,主要讲述随着生活水平的提高,汽车走进了千家万户,但随着汽车的增加,停车变成了一件难事,于是出现了租车服务,也可以坐公交车。 1.推理判断题。根据In a middle school in Changing District, trees were cut in a green area to make way ...
练习册系列答案
相关题目

Do you have a nickname(呢称)?Most of us do by our looks, clothing, or personality, But for cities, the meaning of their nicknames has much more than that.

Many big cities have nicknames, such as New York-The Big Apple, London-The Great

Smog, and Rome-The Eternal(永恒的)City. Why do cities have such nicknames?

In the 1920s,there were many races in New York. People called the prizes of these race.

apples. Writer John J.Fitz Gerald first called New York the Big Apple, because New York is the place that many people dreamed of going to for the biggest prize of all.

For Rome, as the name suggests, the answer is simple, Romans believed that no mater what happened to the world, Rome would go on forever. Rome has been an important center of power for more than 2,000 years.

As for London, in the Victorian period, it had problems with its air. Later in 1952,serious air pollution made 10,000 people fall ill. But now the air of London has become better.

Does that sound interesting? Does your city have a nickname?

1.Most of us get our nicknames only by our looks.

2.The Great Smog is the nickname of London.

3.The nickname of New York was given by writer Johnl.Fitz Gerald.

4.Rome has been an important center of power for 2000 years.

5.Later in 1952,the air of London became better.

1.F 2.T 3.T 4.F 5.F 【解析】本文主要介绍很多大城市别名的由来。大多数人的别名都是基于我们个人的外表、穿衣风格、或个性。但是对于城市来说,他们的别名的含义远远不止这些。比如:纽约的别名是“大苹果”;伦敦的别名是“雾都”;罗马的别名是“永恒之城”。作者还介绍了这些城市别名的由来。 1.根据第二句Most of us do by our looks...

It is believed in some ways that the daughter is father’s lover. But my experience has taught me in a different way. For a long time, my father has been a very vague figure(模糊的形象)to me. He was a man of few words, tall but slim and nothing else.

When I was in primary school, my father was never there to pick me up, and he never came to any of my parent-teacher meetings. He was always busy doing projects. I remember when I was in middle school and my head was badly hurt in a PE class. During my operation, my father was nowhere to be found. This hurt me most. At that moment, I considered my father as a cold-blooded man who did not care about me at all.

But things seemed different at my high school graduation ceremony, where I was chosen to represent my class and give a speech. My father, once again, told me he had a business trip in a place outside the city and would be unable to show up(露面). “Don’t come. I will be very nervous if I see you,” I told him.

I remember my speech went smoothly. After the ceremony was over and I was about to leave. I suddenly noticed a familiar(熟悉的)looking man sitting in a corner of the hall. It was my father! I was so surprised that I rushed to him with tears(眼泪)running down my face. “Well done,” he said. His eyes were also filled with tears.

Later, I found out that my father had managed to finish his work by staying up late, and he drove for eight hours to get back. He had been sitting in the corner because he didn’t want me to see him. My father remembered every word in my speech.

For much of my life, I described my father was a cold-blooded man who only cared about his work. But when I thought deeply aboutthis, it was obviously(明显地)not true. At my graduation ceremony. I could feel my father’s deep love. The fact is that seeing is not believing, and seeing may not be the fact if we don’t perceive(感知)the world with our hearts and minds. There’s no doubt that life doesn’t lack(缺少)love, but sometimes our eyes have trouble seeing it.

1.Which of the following is TRUE according to the passage?

A. The writer’s father was in the hospital during her operation.

B. The writer’s father attended her high school graduation ceremony.

C. The writer’s father sometimes picked her up when she was in primary school

D. The writer’s father went to parent-teacher meeting when she was in primary school.

2.The writer rushed to her father with tears running down her face mainly because .

A. she gave a speech successfully

B. the graduation ceremony was over

C. she was so nervous that she couldn’t help crying

D. she was touched to find her father cared about her

3.What does the underlined word “this” in the last paragraph refer to(指代)?

A. That my father was always doing projects.

B. That my father was a cold-blooded man.

C. That my father sat in the corner of the hall.

D. That my father’s eyes were filled with tears.

4.What’s the best title of the passage?

A. My busy father B. Life is full of love

C. Seeing is not believing D. A wonderful speech

1.B 2.D 3.B 4.C 【解析】 试题这篇短文介绍的是作者以为自己的父亲是位冷酷的人,其实父亲是爱作者的。告诉我们事实上,眼见未必为实,如果我们不用心感知这个世界,看到的可能不是事实。 1. 2. 3.this, it was obviously(明显地)not true.可知在我的生活中,我描述了我的父亲是一个冷酷的人,他只关心他的工作。但...

A vegetarian diet is often praised for its health benefits. Vegetarians usually have lower levels of heart disease, and studies have also shown that they have a lower risk of diabetes(糖尿病)than people who eat meat. However, most people don't realize that a vegetarian diet produces less pollution to the earth.

Researchers from the Union of Concerned Scientists in the US recently studied how people affect the environment. The study showed that eating meat is one of the main ways that humans can change the environment, second only to the use of motor vehicle.

Then, how can eating meat have a negative effect on the environment? For a start, all farm animals such as cows, pigs, and sheep give off methane gas(沼气)by breathing. One cow can produce up to 60 liters of methane each day. Methane gas is the second most common greenhouse gas after carbon dioxide. Many environmental experts now believe that it is more responsible for global warming than carbon dioxide. It is estimated that 25% of all methane released into the air comes from farm animals.

Another way that meat production affects the environment is through the use of water and land. 2,500 gallons of water are needed to produce one pound of beef while only 20 gallons of water are needed to produce one pound of wheat. One acre of farmland used for crop production can produce 40,000 pounds of potatoes, 30,000 pounds of carrots, or 50,000 pounds of tomatoes, however, one acre of farmland used for raising cows can produce just 250 pounds of beef.

Many people now see the benefits of a vegetarian diet, not just for health reasons, but also because it plays an important role in protecting the environment. However, some nutritionists advise against switching to a totally strict vegetarian, or vegan diet. They believe a vegan diet, which excludes(拒绝) all products from animal sources, such as cheese, eggs, and milk, can be short of many necessary vitamins and minerals our bodies need.

Today, many people know that it is important to take better care of their bodies, and to use the earth's resources more efficiently. As this understanding spreads, more people may realize that to help the environment and for the human race to survive, more of us will need to become vegetarian.

1.The underlined word "vegetarian" in the first paragraph most probably means " ".

A. a person who eats healthy food

B. a person who eats meat and vegetables

C. a person who only eats meat, fish and seafood

D. a person who only eats vegetables,grains, and fruit

2.It's for a vegetarian to have diabetes than a person who eats meat.

A. more possible B. less possible

C. highly possible D. impossible

3.Which of the statement is TRUE according to the article?

A. Doctors suggest switching to totally vegetarian diets.

B. It takes more water and land to produce a kilo of crops.

C. Farm animals give off methane gas and pollute the environment.

D. Carbon dioxide is more responsible for global warming than methane gas.

4.The underlined word "it" in Paragraph 5 refers to " ".

A. a vegetarian diet B. animal source

C. necessary vitamin D. health reason

5.The main idea of the article is that .

A. our diet is destroying the surroundings

B. raising farm animals affects the environment

C. a vegetarian diet helps to protect the environment

D. more and more people are becoming strict vegetarians

1.D 2.B 3.C 4.A 5.C 【解析】本篇文章难度适中,主要讲述食肉对环境的坏处以及素食的好处,同时科学家还建议我们也要适当吃点肉来补充人体必需的物质。 1.词义猜测题。根据Vegetarians usually have lower levels of heart disease, and studies have also shown that t...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网