题目内容

【题目】

Because dream wonderful little party song happen special write when

You may know the song Happy Birthday very well. But do you know about its 1? It was written by an American girl. And she became very rich after that.

When she was a child,she was poor. Once, her friend invited her to a birthday 2, She was sad 3 she didn’t have enough money to buy a gift.

“The party is coming soon, but now I have 4money.” Later that night she was in bed,thinking about the presents 5 the door opened and her grandma came in. “What 6? ” her grandma asked. Hearing the girl’s story,she said, “Don’t worry. I think I can help you. How about singing a 7together ? Happy birthday to …” What a beautiful song ! They sang and sang. Suddenly she woke up. It was a 8! She decided to write it down at once and sing it to her friends at the party.

When she sang the song at the party the next day, her friends were very happy. “How 9you sing ! We haven’t heard such a song before. Thank you for giving me the 10gift,” said her friend. And they learned to sing it together. Later the girl became very famous in America.

【答案】

1writer

2party

3because

4little

5when

6happened

7song

8dream

9wonderfully

10special

【解析】本篇文章难度适中,主要讲述《生日快乐歌》的由来。

1句意“你可能知道生日快乐歌,但是你知道他的作者吗”。根据下文It was written by an American girl可知,填的是作者,故填writer。

2句意“当她是一个小女孩的时候,他很穷。一次,她的朋友邀请他去生日派对”。根据下文The party is coming soon, but now I have ___4___money可知,故填party。

3句意“他很穷,因为她没有钱买礼物”。根据前后文关系,表示原因,故填because

4句意“派对马上来临,但是她没有钱买礼物”。根据句意可知,没有钱,little表示几乎没有,修饰不可数名词,故填little。

5句意“当门打开她的祖母进来时,这个小女孩在想这件事”。根据句意,故填when。

6句意“发生了什么?”她的祖母问。根据She was sad ___3___ she didn’t have enough money to buy a gift可知,祖母问发生了什么,且为过去式,故填happened。

7句意“一起唱一首歌曲怎么样”。根据What a beautiful song可知,故填song。

8句意“是一个梦”。根据上文Suddenly she woke up可知,故填dream。

9句意“你唱的多么好听啊!”。根据下文We haven’t heard such a song before以及空处修饰sing,用副词可知,故填wonderfully。

10句意“谢谢你送给我这个特别的礼物”。根据上下文可知,其他人送的都是用钱买的礼物,只有他的特殊,故填special。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Liu Wei is very famous in China because he can play the piano with his toes(脚趾).

One day when Liu Wei was only 10 years old, he played a game with some friends He lost both his arms because of electricity(电).

Liu Wei was very sad when both his arms were cut off after the accident. But soon he had to make a choice.

For people like me, there were only two choices. One was to give up all the dreams. Which would cause a quick death. The other was to work hard without arms to live an excellent life. “says Liu Wei。

Liu’ s dream was to be a pianist. His excellent life included a show on China’ s Got.Talent(中国达人秀)and a wondenful performance(演奏)playing the beautiful Marriage D ‘amour with his two feet on the piano.

Liu Wei learned to play the piano with his feet. And teaching himself to play the piano with his feet was very hard. Many times he wanted to give it up, but his parents went on encourage him and he wanted to make his parents proud.

Maybe you can not believe that Liu Wei is able to play well only with his toes. The audience(观众) were deeply moved and very excited when they watched his performance.

Answer the following questions according to what you read.

【1】Why is Liu Wei very famous in China?

--------------------------------------------------------

【2】How old was Liu Wei when he lost his arms?

--------------------------------------------------------

【3】Was Liu Wei very sad when both his arms were cut off?

-----------------------------------------------------------

【4】Who encouraged Liu Wei to play the piano?

---------------------------------------------------------

【5】How did the audience feel when they watched Liu s performance?

---------------------------------------------------------

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网