题目内容
阅读表达。(共5小题,计5分)
阅读短文,根据要求完成下面各小题。
★8-year-old boy becomes a CEO
Harli Jordean, an 8-year-old boy from Stoke Newington, London loves marbles(弹珠)very much. With his mother’s help, he set up his own website named marblelcing.co.uk. He sells all kinds of marbles online and his online store is very popular. Harli’s dream is to become the owner of one of the biggest toy stores in the world.
★Matt Cardle-from an unknown(不知名的)painter to a hot singer
Matt Cardle, a 27-year-old young man from a small town in England liked music very much, but he had to do different jobs to make a living. He worked as a postman, milkman and a painter. Life was not easy, but Matt__(1)_________________________(从没有放弃过他的梦想)-to be a singer. In 2010, he took part in a famous British singing talent show(歌唱真人秀)and won first place.
★_________(2)__________________________
The Zapps are from Argentina. With the help of their old 1928 car, they began their tour on January 23, 2000. In ten years, they traveled to over 40 countries with their four children. When people asked what made them travel the whole world, they answered, “It’s just one dream, a big one, from Argentina to the whole world.”
Truly, all of us have dreams.(3) Each one of us can make our dreams come true if we start it now!
1.What does Hark Jordean dream of doing?
_________________________________________________________________
2.Translate the sentence underlined into English.
Matt _____________________________________________________________
3.What kinds of jobs did Matt Cardle do before he became a hot singer?
4.请把短文中划线的句子?译成汉语。
__________________________________________________________________
5.请给?处第三则新闻拟一个恰当的英文标题
__________________________________________________________________
1.Harli’s dream is to become the owner of one of the biggest toy stories in the world.
2.never gave up his dream.
3.Before he became a hot singer, he worked as a postman, milkman and painter.
4.如果我们现在就开始去做,我们每一个人都可以实现我们的梦想。
5.The big dream of the Zapps----to travel all over the world.
【解析】
试题分析:短文重点介绍拥有梦想,用行动去实现梦想。介绍了几个成功的例子。哈里-乔登,在他母亲的帮助下,他建立了自己的网站。他的梦想是成为世界上最大的玩具店老板。马特现在是一名著名歌手。过去他当过邮递员,送奶工和一个画家。一对夫妇俩都来自阿根廷。在一辆老车的帮助下,他们旅行了40多个国家。当有人问是什么让他们旅行整个世界,他们回答说:“这只是一个梦,从阿根廷到整个世界。”
1.1】细节理解题。问题:哈里-乔登的梦想是什么?分析原文:Harli’s dream is to become the owner of one of the biggest toy stores in the world.句意:他的梦想是成为世界上最大的玩具店老板。明确答案。故填:Harli’s dream is to become the owner of one of the biggest toy stories in the world.
2.2】细节理解题。问题:将划线部分翻译成英语。原句:从没有放弃过他的梦想。放弃give up; 梦想dream.故填:never gave up his dream.
3.
4.请把短文中划线的句子?译成汉语。原文: Each one of us can make our dreams come true if we start it now!分析:if引导的条件状语从句,make our dream come true实现我们的梦想。故填:如果我们现在就开始去做,我们每一个人都可以实现我们的梦想。
5.请给?处第三则新闻拟一个恰当的英文标题。分析:一对来自阿根廷的夫妻,通过小汽车去旅行,因为他们有一个梦想,为了梦想去努力。故填:The big dream of the Zapps----to travel all over the world.
考点:人生哲理类短文阅读。
Beijing 2—day Tour( including hotel)
Departure date: every day Departure time: 8:00 am Return time: 6:00 pm Tour guide serve(服务): English-speaking tour guide |
Day 1 Arrive in Beijing After arriving in Beijing, you will be taken to a hotel. Then you’ll be free the rest of the day. |
Day 2 Visit the main places of interest Pick-up() service by your tour guide and driver in the morning. In the morning: Visit Tian’anman Square, including the main buildings such as the National Museum of China and the Great Hall of the people. Visit the Temple of Heaven and the Forbidden City. Then you’ll have lunch at a local restaurant near the Forbidden City. In the afternoon: Visit the Summer Palace, the largest and most beautiful imperial(皇帝的) garden in China. After the tour is over, you will be sent to Beijing Capital Airport. |
Tour price(each person in Us dollar)
Your group size | Super class★★★★★ | Deluxe class★★★★ | Tourist class★★★ |
1 person | $230 | $188 | $150 |
2-5 people | $135 | $115 | $95 |
6-9 people | $123 | $95 | $85 |
10 people or over | $115 | $92 | $80 |
1. How often is the Beijing 2-day tour given?
A. Twice a day B. Every day
C. Twice a week D. once a week
2.The Beijing 2-day tour is given _____.
A. old people from Beijing B. students from other cities
C. English-speaking People D. none of above
3. Tourist will visit _____ first.
A. Tian’anman Square B. the Temple of Heaven
C. the Forbidden City D. the Summer Palace
4.Tourist will ______ near the Forbidden City.
A. have a rest B. going shopping C. have lunch D. play games
5. If Tom, together with his parents, choose super class Beijing 2-day Tour, he will pay____.
A. $230 B. $285 C. $345 D. $405