题目内容

【题目】 It’s sad to learn that a whale has died in the ocean. However, that’s not the end for the whale. It has a lot to give to other sea animals after death.

When a whale dies, it quickly sinks (下沉) to the bottom of the ocean floor. There, the whale body provides food and nutrients (营养) to deep-sea animals, which are often hungry for food. The remains can last for hundreds of years and create a complex ecosystem called a whale fall (鲸落).

Chinese scientists found a whale fall for the first time in the South China Sea during a deep-sea expedition (考察) carried out by oceanic research vessel () Tansuo-1, which finished its expedition on April 2, 2020. Tansuo-1 carried the manned submersible (潜水器) Shenhai Yongshi, which is able to dive to a depth of 4,5000 meters.

The whale fall in the South China Sea is about three meters long. Scientists have found several species (物种) of shrimp and fish near the whale fall. Some fish have started to eat the whale’s tail. The whale fall might be quite recent and needs long-term observation (观察), according to Xie Wei, a scientist who took part in the expedition.

The whale fall ecosystem can exist in the deep ocean because great pressure and cold temperatures there prevent body from decomposing too quickly. But the depth also makes it hard for scientists to discover them. There are about 50 known whale falls in the world.

By studying the whale fall, scientists can better understand how marine (海洋的) ecosystems support life and how to protect biodiversity (生物多样性) resources in the deep sea.

1What does the writer try to describe in the second paragraph?

A.when a whale fall happen.B.where a whale fall happen.

C.why a whale fall happen.D.how a whale fall happen.

2Which sentence about the whale fall in the South China Sea is wrong?

A.It was found during a deep-sea expedition.

B.There was several species of shrimp and fish around it.

C.Scientists have finished the study of it.

D.Scientists from China found it on April 2, 2020.

3The underlined words “decomposing” in Paragraph 5 means _________.

A.putting inB.going badC.falling overD.setting off

4Why do scientists study the whale fall?

a. To understand how marine ecosystem support life.

b. To find how long the whale fall is.

c. To protect biodiversity resources in the deep sea.

d. To study whether fish eat the whale’s tail.

A.a bB.a cC.b cD.b d

5Which magazine can we probably find this article in?

A.Science.B.Geography.C.Mystery.D.Travel

【答案】

1D

2C

3B

4B

5A

【解析】

鲸落指鲸死去后沉入海底的现象。当鲸在海洋中死去,它的尸体最终会沉入海底,生物学家赋予这个过程为鲸落。一座鲸的尸体可以供养一套生态循环系统长达百年。202042日,中国科学家在南海首次发现一个约3米长的鲸落。

1

推理判断题。根据短文第二段的描述可知,在这一段中,作者描述了鲸鱼死亡,沉入海底,为海洋中其他生物提供食物和营养。概括来说,这一段介绍了鲸落是如何发生的,故选D

2

推理判断题。根据第四段“The whale fall might be quite recent and needs long-term observation (观察), according to Xie Wei, a scientist who took part in the expedition.”可知,科学家们在南海发现的鲸落需要长期的观察,C选项不符合文意,故选C。根据第三段“Chinese scientists found a whale fall for the first time in the South China Sea during a deep-sea expedition (考察)”可知A符合文意;根据第四段“Scientists have found several species (物种) of shrimp and fish near the whale fall.”可知,B符合文意;根据第三段“Chinese scientists found a whale fall for the first time in the South China Sea during a deep-sea expedition (考察) carried out by oceanic research vessel () Tansuo-1, which finished its expedition on April 2, 2020.”可知D符合文意。

3

词义猜测题。A“放入”;B“变质”;C“跌倒”;D“动身,出发”。根据语境“The whale fall ecosystem can exist in the deep ocean because great pressure and cold temperatures there prevent body from decomposing too quickly.”“鲸落生态系统能在深海存在,因为那里巨大的压力和低温阻止了尸体快速……”,结合常识可知,动物死去之后,尸体会很快变质、腐烂。因此我们可以猜测decomposing的意思与B选项going bad接近,故选B

4

细节理解题。根据短文最后一段“By studying the whale fall, scientists can better understand how marine (海洋的) ecosystems support life and how to protect biodiversity (生物多样性) resources in the deep sea.”可知,通过研究鲸落,科学家们能更好地了解海洋生态系统是如何养育生命以及如何保护深海里生物多样性。由此可知ac符合文意,故选B

5

推理判断题。A“科学”;B“地理”;C“谜,秘密”;D“旅行”。根据文意可知,这篇短文讲述了中国科学家在南海首次发现鲸落,介绍了鲸落是怎样发生的,以及鲸落的意义。这样的文章属于科学类的,A选项符合文意,故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Loneliness, a natural feeling, is not something most people want to experience. When you feel lonely as a result of missing a loved one or a place, or preparing for a time spent away from your friends and family, here are some suggestions for you to avoid it.

Focus on your health

Studies have shown that poor sleep, lack of physical activity and unhealthy food can let you feel tired and sad, causing the feeling of loneliness. Try to get eight hours of sleep every night, try to take part in at least 30 minutes of physical activity, and don’t eat junk food. Eating more fruits and vegetables will also help.

Bring an old hobby back to life

It’s much more difficult to feel lonely if you’re actively enjoying an activity, especially one that you are good at. If you’ve got a hobby that you love, try to spare time for your hobby even if you are busy, such as reading, playing a sport, cooking, painting ...

Avoid staying at home all day long

Spending your time in nature will probably improve your feelings and help you get over loneliness. Sunshine makes you feel happier and less focused on your loneliness. You can go hiking, go boating or go on a bike ride if you are not interested in just walking around. You may go for a coffee with your friends or even make big plans so that you have events to look forward to. First, you can make possible activities you might want to take part in, then, spend a few days planning out the event, so that you are fully prepared and stress-free. If possible, include other people in your plan to make your activity more interesting.

All in all, it seems that facing your own loneliness is the first step to avoid loneliness. Do your best to follow the things above. It takes efforts, but it is worth your try.

1Why do people feel lonely?

A.Because they live in a poor place.

B.Because they miss their loved people.

C.Because they like to experience that feeling.

D.Because they don’t want to stay with their friends and family.

2Which of the following can make people feel lonely?

A.Junk food.B.Enough sleep.

C.Physical activity.D.Fruits and vegetables.

3What can you learn from Paragraph 4?

A.It’s impossible to meet friends often.

B.Enjoy the sunshine and you can feel less lonely.

C.Spending time at home alone can help avoid loneliness.

D.Spending time planning the event will make you feel stressed.

4What is the main idea of the passage?

A.Scientific reports about loneliness.B.Tips for choosing a suitable hobby.

C.Suggestions on planning out events.D.Advice on staying away from loneliness.

【题目】阅读短文,根据文章内容,完成下列表格。每空一词。

Some etiquette(礼仪)in modern life

Do you often usea cellphone? Do you take the subway to school every day? These items make our modernlife easier. But do you know how we should behave properly while using them? The following suggestions mightbe helpful.

For cellphone users

Keepyour voice down when you make a phone call in public.Shouting on thephone may make others feel uncomfortable. And you’d better not use it during an appointment(约会).

Stopsending messages or playing games with your cellphone at a dinner or a party. It’s a good time to communicate(交流)with your family and friends.

Don’tmake or answer a call while driving. It is not only very dangerousfor both you and your passengers but also against the law.

For subway passengers

Youare supposed to wait in line while buying tickets and gettingon the subway.

You’renot allowed to eat, drink or smoke on the subway train. The smell and noise may trouble others. It’s our duty to keep the train clean and tidy. Besides, smoking is bad for health.

You can’t take pets on the train. As we all know, animals may spread diseases(传播疾病)and get thetrain dirty.

You’d better not lie across the subway seats even if the train isn’t crowded. Offering your seat to someone who needs it is regarded as good manners.

Items

What weshould do

What we shouldn’t do

Cellphoneusers

Keep your 1down in public

● Don’t send messages or play games at a dinner or a party.

● Don’t makeor answera 2while driving.

Subway passengers

● Wait in line

●Keepthe trainclean and 3

●Offer your seat to someone who needs it.

● Don’t eat, drink or 4on the train.

●Don’ttake 5on the train.

● Don’t lie across the subway seats.

【题目】 "How are you?" is a nice question. It's a friendly way that people in the U.S.A. greet each other.1. It's a question that often doesn't need an answer. The person who asks "How are you?" hopes to hear the answer "Fine" even though the speaker isn't fine at all. The reason is that "How are you?" isn't really a question, and "Fine" isn't really an answer. They are simply the ways of saying "Hello" or "Hi".

2. For example, when someone asks "Do you agree?", the other person might think, "No, I disagree. I think you're wrong..." But it isn't very polite to speak out one's real thoughts so directly, so the person might say "I'm not sure", which is a nicer way to say that you don't agree.

People won't tell the truth when they want to finish talking with other people. For example, many talks over the phone finish when one person says "I have to go now." Often, the person who wants to hang up gives an excuse like "Someone's at the door. "or" Something is burning on the stove."3. They want to hang up simply because they don't want to talk any more, but it isn't polite to tell the truth. The excuse is more polite and it doesn't hurt the other person's feelings.

Whether they are greeting each other, talking about an idea, or finishing a talk, people don't always say exactly what they are thinking. 4. and it's part of the game of a language.

A.What they say might not be true

B.Sometimes people don't say exactly what they mean

C.But it is also a very unusual question

D.It doesn't sound good to lie to others

E.It's an important way to get along well with each other

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网