题目内容

【题目】情景交际 根据情景补全下面对话。

A: Hello! Li Ming!

B: Hi! Zhang Jun. 1?

A: I’m going to the library to return the books.

B: 2?

A: Yes. I think I will be free this Sunday.

B: There will be a basketball game in the gym and I have two tickets.

3?

A: Yes, I’d like to. 4?

B: It will begin at 3:00 on Sunday afternoon.

A: 5?

B: Let’s meet outside the gym at 2:40 p.m. this Sunday.

A: OK. See you then.

B: See you.

【答案】

1Where are you going?

2Will you be free this Sunday?

3Would you like to go with me?

4When will it begin?

5When and where shall we meet?

【解析】

该对话介绍了李明邀请张军去看篮球比赛的事。对话交代了篮球比赛的时间和地点。

1细节理解题。根据下文的句子I’m going to the library to return the books. 我要去图书馆还书。可知,上文应该问Zhang Jun去哪里?所以应该填Where are you going? 符合语境。故答案为:Where are you going?

2细节理解题。根据下文的句子Yes. I think I will be free this Sunday. 是的。我想这个星期天我有空。可知,上文应该问Zhang Jun这个星期天是否有空?所以应该填Will you be free this Sunday?符合语境。故答案为:Will you be free this Sunday?

3细节理解题。根据上文的句子There will be a basketball game in the gym and I have two tickets.体育馆有一场篮球赛,我有两张票。以及答语Yes, I’d like to. 是的,我想去。可知,该句话应该问Zhang Jun愿意去吗?所以应该填Would you like to go with me?符合语境。故答案为:Would you like to go with me?

4细节理解题。根据下文的句子It will begin at 3:00 on Sunday afternoon.星期天下午3点开始。可知,上文应该问篮球赛什么时候开始?所以应该填When will it begin? 符合语境。故答案为:When will it begin?

5细节理解题。根据下文的句子Let’s meet outside the gym at 2:40 p.m. this Sunday. 我们这个星期天下午2:40在体育馆外碰头吧。可知,上文应该问他们什么时间和在哪里集合。所以应该填When and where shall we meet?符合语境。故答案为:When and where shall we meet?

练习册系列答案
相关题目

【题目】If you want to do a school project on children’s rights(权利), you can look on the Internet for some information. A United Nations website can show you plenty of useful information for the project.

The United Nations lists the rights of children. Most countries agree all of them, but some countries do not. The following are some of the most important rights of children:

Children have the right to be properly fed, clothed and sheltered (庇护) by their family. If their family can’t do so, the government should take responsibility.

Children have the right to an education and medical care, which should be provided by the government.

Children must not be cruelly punished (惩罚)by their parents or any others.

Children have the right to expect the government to protect them from all kinds of abuse (虐待) and neglect(忽略).

No child under fifteen should be made to fight in an army.

Children have the right to be protected from being made to work too hard to make money for other people.

In some countries children do not have these rights. Many young children are made to work long hours in factories and on farms. In some countries there are so few schools that only rich children get an education. There are not enough doctors or nurses to help many children when they are sick.

The rights of children are, therefore, the rights people think children should have. They are not always the rights children really have.

【1】 agree with the United Nations’ list of children’s rights.

A. All countries B. A few countries

C. No countries D. Most countries

2 The underlined word “responsibility” in the passage means .

A. something people have to do

B. something people want to do

C. something people know how to do

D. something people love to do

3Which of the following sentences is TRUE according to the passage?

A. Parents should punish their children.

B. Children should make money for other people.

C. Governments should protect children from neglect.

D. Children under sixteen should not fight in an army.

4Some children can’t get an education because .

A. there aren’t enough schools

B. there are no schools

C. they come from rich families

D. they want to work in factories

5What’s the main idea of this passage?

A. Children are made to work long hours on farms.

B. The United Nations website is useful for the school project.

C. Children have the right to be properly fed, clothed and sheltered.

D. The United Nations has listed the rights it thinks children should have.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网