题目内容
Do you like watching videos online? A video by 9-year-old Robby Novak was quite popular now. When he knew that his good friend Gabbi is badly sick,he made a video to cheer him up. He played the role of “ Kid President ” and he was giving the world a talk. Here is what he was speaking to Gabbi.![]()
“The world needs you to stop being boring,” he said. “Yeah,you!Boring is easy. Anybody can be boring. But you’re better than that. ”
Robby said his favorite part about being “Kid President” was dancing.
Robby had a disease that made his bones brittle. “I feel like I'm flying,like a bird,” he said. He recently broke his finger. He said ul usually hurt mostly arms and legs,but not a finger. This is my first finger break. ” He has had more than 70 broken bones but he said he didn't worry about breaking things. “I'm trying not to worry about it. Like,I want everybody to know…I'm not that kid who breaks a lot. Like,I'm just—I'm just a kid who wants to have fun. ”
1. What happened to Robby's good friend Gabbi?
A. He was hurt in a game.
B. He was tired of homework.
C. He felt stressed out because of his lessons.
D. He felt sad because of his illness.
2. Robby Novak made a video to .
A. make Gabbi feel better
B. tell Gabbi good news
C. sing new songs for Gabbi
D. raise money for Gabbi
3. In Robby's video,he played the role of “ Kid
President” .
A. to encourage people around the world
B. to laugh at the doctors
C. to copy the president's example
D. to say goodbye to Gabbi
4. According to the last paragraph we can infer that
A. Robby is a funny boy
B. Robby is a clever boy
C. Robby is a brave and happy boy
D. Robby is always afraid of illness
5. What's the best title for this passage?
A. Robby and His Best Friend Gabbi
B. A Sick Boy
C. A Talk from a Sick Boy
D. Kid President
本文讲述了美国小男孩Rot) by Novak为朋友录制励志演 讲的故事。这个被称为“小孩总统”的九岁男孩其实患有成 骨不全症,但他为了不让小伙伴放弃希望,用自己的演讲来鼓舞他继续活下去,同时他的演讲也鼓舞着我们每一个人。 详析
1. D细节理解题。由第一段的第三o句可知,Gabbi患了
重病。
2. A细节理解题。由第一段的第三句可知,Robby制作录像
的目的是想让Gabbi振奋起来。
3. A推理判断题。由第一段的第四句可以推测出,Robby在
录像中扮演总统的目的是想提高自己的号召力,更好 地鼓励全世界的人们。
4. C推理判断题。最后一段讲述了 Robby虽然多处骨折,
但他很乐观,并鼓励他人,由此可推知他是一个勇敢快 乐的孩子。
5. D主旨大意题。本文主要讲述了 Robby制作录像,并扮
演总统来鼓励患病的朋友及全世界的人们要勇敢地面 对困难的故事,全文都以“小孩总统”为线索展开故 事,故答案为D.
disease n.疾病 bone n.骨路
brittle 办易碎的
障碍句分析
When he knew that his good friend Gabbi is badly sick,he made a video to cheer him up.当他知道他的好朋友Gabbi得
了重病时,他制作了一个录像来让他振奋起来。
这是一个含有状语从句的复合句。
When he knew... sick是一个时间状语从句,其中的that his good friend Gabbi is badly sick又是一个宾语从句。
阅读选择阅读下面的短文,从所给的A、B、C选项中选出最佳答案。
A [2015 • 新疆]
International Radio — What's on (播出) Tonight?
19:00 | World Nevus Program The latest news from around the world. |
19:10 | What Do You Think? Phone in with your opinion about today's hot topics (话题) . |
20:00 | World Business Business news of the day in Europe,Asia and America. |
20:30 | Teen Dreams Listen to ten teenagers from different places in Asia talking about their dreams for the future. |
21:00 | World News Program The latest news from around the world. |
21:10 | What Problem? Phone in to ask for Aunt Vera's advice if you have a problem with your parents,friends or love. |
22:00 | English Club Tonight's topic is Chinese history. |
22:40 | Sports News Sports News brings you news,stories and results from all around the world. |
23:00 | World News Program The latest news from around the world. |
() 21. If you listen to the program from the beginning to the end,it will take .
A. 3 hours
B. less than 4 hours
C. more than 4 hours
() 22. World Nevus Program will be on tonight.
A. once B. twice
C. three times
() 23. Tony is very interested in sports. He can turn on the radio at .
A. 20:00 B. 21:40
C. 22:40
() 24. At 20:45 tonight,you will hear .
A. World News Program
B. Teen Dreams
C. World Business
() 25. Jane has a problem with her parents,and you can advise her to .
A. call Aunt Vera for advice
B. join English Club
C. listen to Sports News