题目内容

【题目】根据短文内容的理解,选择正确答案。 Mike is a factory worker. He is often very tired after a day's work. His wife, Jenny, has no job, so she stays at home to cook the meals. Every day he can have his dinner when he gets home from his factory.
One day, Mike came home very late because he was very busy in the factory. He was very hungry when he got home. He was not happy when he found his dinner was not ready. He was very angry with his wife. He shouted at her, "I'm going out to eat in a restaurant." "Wait for five minutes," said his wife. "Why? Do you think that dinner will be ready in five minutes?" asked Mike. "Of course not," she answered. "But I can be ready to go with you in five minutes."
(1)Mike works in ________.
A.a factory
B.an office
C.a school
D.a hospital
(2)Jenny stays at home because ________.
A.she likes cooking
B.she loves her husband very much
C.she doesn't have a job
D.she doesn't want to work
(3)One day, Mike came home very late because _______.
A.he wanted to have dinner in a restaurant
B.he had a lot of work to do
C.he was angry with his wife
D.his wife didn't cook dinner
(4)Mike was ________ when he found his dinner was not ready.
A.happy
B.glad
C.hungry
D.not happy
(5)Which sentence is true?
A.Jenny could have dinner ready in five minutes.
B.Jenny wanted to go to the restaurant with her husband.
C.Jenny didn't like the dinner at home.
D.Jenny didn't love her husband.

【答案】
(1)A
(2)C
(3)B
(4)D
(5)B
【解析】本文讲述了迈克在一家工厂工作。他的妻子珍妮没有工作,在家做饭。一天当他到家时,晚饭还没有准备好,迈克不高兴了,对珍妮说他要去餐馆吃饭。珍妮说五分后就能准备好,迈克以为她五分钟后就能准备好饭。但是珍妮说她五分钟能够准备好和他一起出去。
(1)细节理解题。根据Mike is a factory worker.可知迈克在一家工厂工作,所以答案是:A。
(2)细节理解题。根据His wife, Jenny, has no job, so she stays at home to cook the meals. 可知珍妮没有工作,所以答案是:C。
(3)推理判断题。根据One day, Mike came home very late because he was very busy in the factory. 可知迈克回家晚是因为他很忙,故推断他有很多工作要做,所以答案是:B。
(4)细节理解题。根据He was not happy when he found his dinner was not ready. 可知当他发现晚饭没有准备好,他不高兴了,所以答案是:D。
(5)推理判断题。根据"I'm going out to eat in a restaurant."和"Of course not," she answered. "But I can be ready to go with you in five minutes." 可知珍妮认为五分钟后就能准备好,故推断她是想和她的丈夫去餐馆吃饭,所以答案是:B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】The Time Machine

This move is based on a science fiction story. A scientist and inventor decides to prove that time travel is possible.

He wants to change the past. To test his idea, he travels 800000 years into the future with the help of his own invention a time machine It will be put on in the National Theatre on Aug. 25th to 29th.

E.T

A group of aliens visit the earth and one of them, E.T.. gets lost and is left on this planet. He is found by a 10yearold boy, Elliot. Soon the two begin to communicate and start a different kind of friendship .E.T. want to go home, but if Elliot helps him, hell lose a friendItll be shown in the National Theatre on Aug. 26th to 30th.

Mission to Mars

In the year 2020A.D., a mysterious storm kills all but one crew member of the first manned mission to Mars. A rescue mission is Iaunched It will be on in the National Theatre on Sep. 1st TO Sth.

根据短文内容,从题中所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳答案。

【1】If you want to see The Time Machine and E.T. on the same day, you should go on ________

A. Aug. 25th B. Aug. 27th

C. Aug. 30th D. Sep. 1st

【2】If you are interested in aliens, you can watch

A. The Time Machine B. E.T.

C. Mission to Mars D. all of them

【3】These movies are all ________

A. Action Movies B. Cartoon Movies

C. Documentary(纪录片) D.Science Fiction Movies

【4】According to the passages, which of the following sentence is true?

A. E. T. refers to Elliot.

B. The three movies are all about aliens.

C. In the movie, The Time Machine, people can travel to the future.

D. In the movie, Mission to Mars, a mysterious storm kills all the crew members.

【5】We can see them on _________

A. a poster of movie B. a guide book

C. a story book D. a science book

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网