题目内容

【题目】 “Mosquitoes are more likely to bite people with type O blood (O型血).” Have you heard someone say this before? It’s not true!

I’m not very picky (挑剔的) about blood types. In fact, I cannot tell which blood type you are. Only doctors can do that.So how do I choose who to bite?

I can smell the carbon dioxide (二氧化碳) on people’s breath. The more you breathe out, the more easily I can find you. This means larger and fatter people are more likely to get my “kiss”.

I can also find food by smelling. You play outside and start sweating (出汗) all over. I can smell the lactic acid (乳酸) in your sweat. So yummy!

I also use my eyes to find food. But my eyesight (视力) is not very good. If you are trying to avoid me, do not wear colors such as black, red or dark blue.

It’s only females who have a taste for blood. They need it for their eggs. Male mosquitoes do not bite. For a proud mosquito mother, not just any blood will do.

1Mosquitoes cannot _____

A.smell anythingB.tell blood typesC.see anythingD.breathe

2Mosquitoes are more likely to bite people _____.

A.who wear white clothesB.who are short and thin

C.who just finished exercisingD.who smell sweet

3What do we know about mosquitoes?

A.Male mosquitoes live on carbon dioxide.

B.Mosquitoes like strong and sweet smells.

C.Mosquitoes drink all types of blood.

D.Only male mosquitoes bitepeople.

4What can we learn from the text?

a. Why male mosquitoes bite.

b. How to kill mosquitoes.

c. Who mosquitoes like to bite.

d. What mosquitoes can smell.

A.a. bB.c. dC.a. cD.b. d

【答案】

1B

2C

3C

4B

【解析】

有些人说蚊子喜欢咬O型血的人,其实这是没有科学依据的。这篇短文以一只蚊子的口吻,讲述了蚊子到底喜欢咬什么样的人。

1

细节理解题。根据短文第二段“In fact, I cannot tell which blood type you are. Only doctors can do that.”可知,蚊子并不知道人类的血型。故选B

2

细节理解题。根据短文第四段“You play outside and start sweating (出汗) all over. I can smell the lactic acid (乳酸) in your sweat. So yummy!”可知,蚊子可以闻到人类汗液里面的乳酸,如果我们刚做完锻炼,这时候容易出汗,更容易被蚊子咬。故选C。根据第五段“If you are trying to avoid me, do not wear colors such as black, red or dark blue.”可知A不对;根据第三段“This means larger and fatter people are more likely to get my “kiss”.”可知B不对;D选项在文章中没有提到。

3

推理判断题。根据短文第二段“I’m not very picky (挑剔的) about blood types.”可知,蚊子对血型并不挑剔,它什么血型的人都咬。C选项符合文意,故选C

4

细节理解题。根据文意可知,短文第三、四、五三段介绍了蚊子喜欢咬什么样的人;从第四段中我们可以知道蚊子能闻到什么,因此cd是对的,选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】B)请阅读下面短文,掌握其大意,然后根据短文内容从下面方框内的七个选项中选择五个还原到文中,使短文意思通顺、结构完整。

Every school day, we use schoolbags to carry all of our things to school.1But have you ever thought about the history of the schoolbag?

In the Han Dynasty, when old-style private schools were opened, students used bamboo boxes to carry books to school.2. There were usually two or three layers(层)in the box. Kids put different things, like books, brushes, ink stones (砚)and paper in the boxes.3.For example, in The Legend of White Snake, Xu Shilin caries a bamboo box to the capital to take an exam. And in the movie The Chinese Ghost Story(倩女幽魂),the scholar Ning Caichen also carries a bamboo box.

Hundreds of years later, people developed a new kind of schoolbag called the budai, or “hip-pocket”. The budai was lighter than the bamboo box. With the founding of the People's Republic of China, military rucksacks (军用帆布包)became popular.4Maybe they can tell you about their experiences of carrying them when they were in school.

A new style of schoolbags has been produced in recent years. Many of them have colorful and fashionable designs on them, such as pictures of cartoons or pop stars. And they are more comfortable to use. Some students pull wheeled bags filled with heavy textbooks and others carry backpacks5.

Schoolbags are still changing. Can you imagine what schoolbags will be like in the future?

A.Everyone at that time owned such a bag.

B.You can see the bamboo box in many TV shows.

C.We can't go to school without our schoolbags.

D.People consider the bamboo box to be the earliest schoolbag.

E.They are the most common seen schoolbags now.

F.They are a big part of our lives.

G.Ask your grandparents or parents about these bags.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网