题目内容

【题目】 There is an old poem that goes "Spring, the sweet spring, is the year's pleasant king." Spring Festival is my favourite ______ holiday. Now Spring Festival is popular in many parts of the world. It's one of the ______ day of the first lunar month of each year.

Once upon a time, there was a monster (怪物) called Nian. He could ______ people in one bite (一口). People were afraid of ______ . They set off fireworks (烟火) to drive Nian away and bring good luck.

I love Spring Festival because it's a great time for ______ reunion (重聚). But it's a little difficult for parents to ______ about the food for dinner. After dinner, I like to watch the Spring Festival Gala ______ my family. And then we watch fireworks together. The fireworks light up the sky like a phoenix (凤凰) breaking through the clouds. How ______ ! Also, we can ask the parents and grandparents for red envelopes with lucky money inside. We are ______ happy.

Everyone is full of happiness during the festival. We give thanks for our lives and wish for a better future. This is ______ I like Spring Festival best.

1A.ChineseB.AmericanC.English

2A.firstB.secondC.third

3A.findB.drinkC.eat

4A.himB.herC.them

5A.classmatesB.familyC.friend

6A.thinkB.talkC.ask

7A.inB.withC.about

8A.difficultB.interestingC.boring

9A.onlyB.justC.really

10A.whatB.howC.why

【答案】

1A

2A

3C

4A

5B

6A

7B

8B

9C

10C

【解析】

文章介绍了作者最喜欢的节日是春节,然后介绍了春节的来历,以及春节是人们团聚的日子,在春节时看烟花等活动。

1句意:春节是我最喜欢的中国假日。

考查形容词。Chinese中国的;American美国的;English英国的。根据常识可知,春节是中国的传统节日,故选A

2句意:春节在每年农历的正月初一。

考查序数词。first 第一;second第二;third第三。根据常识可知,春节在每年农历正月初一,故选A

3句意:他能一口把人吃掉。

考查动词。find发现;drink 喝;eat吃。根据in one bite一口,和people人,可知他能一口把人吃掉,故选C

4句意:所以人们很怕“他”。

考查代词;him他;her 她;them他们。根据上文Once upon a time,there was a monster(怪物)called Nian从前有一个叫“年”的怪物,和He could ___3___people in one bite(一口)他能一口把人吃掉,所以人们很怕“他”,故选A

5句意:我非常喜欢春节,因为这是家人团聚的幸福时刻。

考查名词。classmates同学; family家庭;friend朋友。根据常识可知,春节是家人团聚的幸福时刻,故选B

6句意:但是对于父母来说,考虑晚饭吃什么有点困难。

考查动词。think思考;talk 交谈;ask询问。根据常识,中国的春节通常吃丰盛的晚宴和think about考虑,可知,但是对于父母来说,考虑晚饭吃什么有点困难。故选A

7句意:饭后我喜欢跟家人一起观看春节联欢晚会。

考查介词。in 在……里面;with 和……一起;about关于。根据watch the Spring Festival Gala观看春节联欢晚会,和my family我的家人,可知是“饭后我喜欢跟家人一起观看春节联欢晚会。”故选B

8句意:焰火像凤凰一样照亮天空,打破乌云,多有趣啊!

考查形容词。difficult困难的;interesting有趣的;boring无聊的。根据上文"The fireworks light up the sky like a phoenix(凤凰)breaking through the clouds"可知,焰火像凤凰一样照亮天空,打破乌云,这是很有趣的,故选B

9句意:我们真地高兴。

考查副词。only仅仅;just正是(只是); really真地。根据we can ask the parents and grandparents for red envelopes with lucky money inside我们给父母或爷爷奶奶要红包,可知我们真地高兴,故选C

10句意:这就是我为什么最喜欢春节的原因。

考查表语从句的关联词。what 什么;how怎样; why为何。根据Everyone is full of happiness during the festival. 在春节期间每个人都充满着幸福,结合选词,可知这是最喜欢春节的原因,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】第一节 翻译语篇

The Browns are British people. They live in Shanghai now. Mr. Brown is an English teacher working in Pudong International School. 1.他总是八点一刻到达地铁站。 Then he takes the subway to work. He teaches English very well and is good with his students. His students also like his classes. 2. because they can learn a lot from him and feel relaxed in his class. Mrs. Brown is doctor. She works in a hospital not far from her home, so she often gets up early and then walks to the hospital. 3. 她认为步行上班有益于身体健康。 She works very hard and has no time for lunch, so she always eats very quickly.

Mr. Brown and Mrs. Brown have a son. His name is Tony. Now, Tony studies in a middle school. His school is not far from their house, so he usually walks to school. Sometimes he gets up late and he has to ride to school. 4. It only takes him 10 minutes to ride a bike. He is never late for school. 5.Tony is good at English and helpful, so his classmates are glad to make friends with him.

Now the Browns have been China for 4 years, and they enjoy the unforgettable time in China. They think Chinese people are friendly and they love the life here.

1____________________________________________________________________________

2___________________________________________________________________________

3___________________________________________________________________________

4___________________________________________________________________________

5___________________________________________________________________________

【题目】 Note-taking is a skill that can help you do well in all your schoolwork.It can make you confident when you are studying.But unluckily, most students don't know________to take notes.

If your teacher writes notes on the blackboard, that's great.You can copy them and write own the most important facts________all in class.

Different teachers do things differently________, some teachers may focus on(关注) lots of dates and facts in class, but they only write the important ones on the blackboard.Other teachers may not write anything down, ________they may repeat(重复)them.

Don't try to write down every word in class, or you might miss some________points.Some students really learn better with the help of these notes.

Don't be afraid to ask your teacher to repeat what you've________.If your teacher speaks________fast that you can't follow what he is saying, you can ask him after class.

________your notes with your classmates' can be good for your learning.It can also help you and your classmates correct some mistakes.

Note-taking also needs organization (组织).Keep________ for each subject in one place,so that you can find everything easily when a test comes.

Good note-taking takes time.If you decide to recopy your notes every evening, you'll surely have________time to watch TV.But you'll save time in the coming test.

1A.whatB.howC.whyD.when

2A.fromB.atC.ofD.as

3A.For exampleB.HoweverC.Since thenD.Of course

4A.becauseB.andC.butD.so

5A.interestingB.differentC.easyD.important

6A.heardB.writtenC.missedD.thought

7A.soB.tooC.veryD.really

8A.writingB.CheckingC.ShowingD.Comparing

9A.wordsB.ideasC.diariesD.notes

10A.moreB.lessC.freeD.much

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网