题目内容
2.My mother was a cleaner in our school canteen (食堂) when I was in the middle school.At that time she was such an embarrassment (难堪) to me not only because of her job but also her look.She had only one eye.Every time I saw her in my school,I pretended (假装) not to see her and ran away quickly.I never told my classmates she was my mother.After graduating from the college,I got a good job in another city.I was quite successful.I never thought of going back to see my"ugly"mother.Then I got married and had two kids.I told my family that my parents had been dead,so they never saw my mother,even her photo.But two years later,I got a letter,it read:
My dear son Jeff,
I'm sorry to trouble you,but I haven't seen you for a long time.I really miss you all the time.I'm afraid that I will have no chance to see you again.I am suffering from cancer (癌症).When you get the letter,don't look for me.Maybe I am away.
I'm sorry that I was always an embarrassment to you when you were growing up.However,I had no choice.When you were very young,you and your father got into a traffic accident.Your father died at that time and you lost your left eye.As a mother,I couldn't stand that you would have to grow up with one eye.So I had to…I was never angry with you and I never regretted it because I love you.
I am proud of my son who is enjoying his beautiful world for me with that eye.I hope you have a good time every day.
With all my love to you,my son!
Mom
After reading the letter,I couldn't help crying out aloud.I felt very sorry.I realized what I had done was wrong.I really regretted doing that silly thing to my mum.
86.What did Jeff's mother do when he was in the middle school?
His mother was a cleaner.
87.What did Jeff tell his family about his mother?
He told his family that his mother had been dead.
88.Who got into an accident?
Jeff and his father got into a traffic accident
89.Did Jeff's mother give one of her eyes to her son?
Yes,she did.
90.What's the passage mainly about?
It's about a mother's great love for her son and the son's regret to his mother.
分析 全文大意:
短文讲了作者Jeff在上中学时他的母亲是他们学校食堂的清洁工.在那时母亲让他很难堪,不仅是因为她的工作,还有她的相貌,母亲只有一只眼睛.他在学校里看到母亲总是假装没有看见迅速跑开.大学毕业后作者在另一座城市成家立业,他告诉家人父母都去世了.两年后他收到了母亲来信,在信中他得知在小的时候他和父亲遭遇了一起交通事故,父亲在车祸中丧生他失去了左眼,是母亲把自己的眼睛捐给了他.母亲对他之前的所作所为不生气,对自己为儿子做的一切也不后悔.他在知道真相后流下了悔恨的泪水.
解答 答案:
86、His mother was a cleaner. 细节理解题 根据第一段My mother was a cleaner in our school canteen (食堂) when I was in the middle school."当我上中学时,我的母亲是我们学校食堂的清洁工"可知当Jeff上中学时,他的母亲是他们学校食堂的清洁工,故答案为:His mother was a cleaner.
87、He told his family that his mother had been dead. 细节理解题 根据第二段I told my family that my parents had been dead,"我告诉我的家人我的父母都去世了."可知Jeff告诉他的家人他的母亲去世了.故答案为:He told his family that his mother had been dead.
88、Jeff and his father got into a traffic accident 细节理解题 根据第五段母亲给Jeff的信中写道When you were very young,you and your father got into a traffic accident"当你小的时候,你和你的父亲遭遇了一起交通事故."可知Jeff和他的父亲遭遇了一起交通事故.故答案为:Jeff and his father got into a traffic accident.
89、Yes,she did. 推理判断题 根据第一段She had only one eye.可知作者的母亲只有一只眼睛.结合第五段母亲给Jeff的信中写道Your father died at that time and you lost your left eye.As a mother,I couldn't stand that you would have to grow up with one eye.So I had to…"你的父亲在车祸中丧生你失去了你的左眼.作为母亲,我无法忍受你只有一只眼睛.所以我不得不…"可推知Jeff的母亲把其中一只眼睛给了Jeff,故作肯定回答,故答案为:Yes,she did.
90、It's about a mother's great love for her son and the son's regret to his mother.主旨大意题 根据短文讲述了一位母亲把自己的眼睛给了儿子表达了对儿子深深的爱,儿子在知道真相之后悔恨不已.故答案为:It's about a mother's great love for her son and the son's regret to his mother.
点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案
| London to Paris | |||
| Fares are per adult and include all taxes | |||
| Wed 1Jun 2016 | |||
| Depart (Local time) | Arrive (Local time) | Duration (持续时间) | Price |
| 05:40 | 09:27 | 02h 47m | From£56.00 |
| 09:17 | 12:57 | 02h 40m | From£79.00 |
| 12:01 | 15:27 | 02h 26m | From£67.00 |
| 16:31 | 19:57 | 02h 26m | From£45.00 |
| 20:01 | 23:32 | 02h 31m | From£56.00 |
A.Beijing
B.Hong Kong
C.Paris
D.New York
27.How long will the trip take if you want to spend the least money?A
A.146minutes.
B.151minutes.
C.160minutes.
D.167minutes.