题目内容

【题目】 Are you happy most of the time? Or do you easily get angry sometimes? Everyone has a different temperament(脾气). It’s usually believed that both genes(基因)and environment may influence people’s temperament in different ways. Scientists have found that the season of the birth also plays a role.

Scientists from Budapest, Hungary, studied 400 university students. In the study, the students needed to finish some questions to know which of four kinds of temperament they most had. From the questions, scientists found that the students always answered something like “my mood often changes for no reason” and “I love to deal with new projects. even if it is risky”. These answers were then connected with their birthdays.

They discovered that people born in summer easily change between sad and happy moods compared to people born in winter. Those who always feel positive are mostly born in spring or summer.

The study also found that those born in fall less probably had a mood of depression which may easily drive them to cry, while those in winter were not easier to be angry.

Scientists said that this was probably because the seasons had an influence on certain chemicals in the human body. And the chemicals are important to control people’s moods even in adult life. “It seems that when you are born may increase or decrease your change of developing certain mood, disorders, ” scientist Xenia Gonda told the Telegraph.

1What do not influence a person’s temperament?

A.Interests.B.Genes.C.Birthdays.

2What is CORRECT about the study?

A.They did the study in 400 universities.

B.There are 4 kinds of temperament in the study.

C.The answers are not related to the season of birth.

3If a person always gets angry easily, with whom should he make friends most?

A.A person born in fall.

B.A person born in summer.

C.A person born in winter.

4What’s the meaning of the underlined word depression?

A.开心B.消沉C.冷静

5What’s the title of the passage?

A.Birthdays Influence Temperament.

B.How to Make Different Friends.

C.We Should Keep Good Temper.

【答案】

1A

2B

3C

4B

5A

【解析】

这篇短文主要通过实验讲述人的脾气不但受人的基因和环境影响,而且人出生的季节也起作用.研究表明,夏天出生的人比冬天出生的人情绪易变.研究还发现,秋天出生的人极少有可能出现消极情绪,而冬天出生的人不容易生气.这也许是人体内化学变化起作用的结果.即使对成年人来说,化学物质仍是控制人们的情绪的重要因素。

1细节理解题。根据文中Everyone has a different temperament(脾气). It’s usually believed that both genes(基因)and environment may influence people’s temperament in different ways.每个人都有不同的脾气。人们通常认为基因和环境对人的脾气有不同的影响。可知,基因和环境对人的脾气有影响,跟兴趣无关,故选A

2细节理解题。根据文中Scientists from Budapest, Hungary, studied 400 university students.匈牙利布达佩斯的科学家对400名大学生进行了研究。可知是对400名大学生进行研究,不是400所大学,所以A错误;根据文中In the study, the students needed to finish some questions to know which of four kinds of temperament they most had.在这项研究中,学生需要完成一些问题,以了解四种脾气中他们最具有的是哪一种。可知,研究中是有四种脾气,所以B正确;根据文中These answers were then connected with their birthdays.这些答案与他们的生日有关。可知是与出生季节有关的,所以C错误;故选B

3推理题判断题。根据文中They discovered that people born in summer easily change between sad and happy moods compared to people born in winter.他们发现,与冬天出生的人相比,夏天出生的人很容易在悲伤和快乐之间转换。以及后文while those in winter were not easier to be angry.而那些在冬天的人不容易生气。可知一个出生在夏天的人,很容易生气,应该和出生在冬天的人做朋友,故选C

4词义猜测题。根据文中which may easily drive them to cry,这种情绪很容易驱使他们哭泣,可知,这是一个定语从句,是对单词语depression的解释,所以这个单词是“消沉,沮丧”的意思,故选B

5最佳标题题。根据整个文章的描述可知,这里讲述的是影响人的脾气的因素,重点讨论的是出生在不同季节的人脾气表现不同,故最佳标题应该选择Birthdays Influence Temperament,故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Places for Shopping in London

Topshop

Topshop at London's Oxford Circus is one of the most fashionable shops in the world. It has three floors. You can find everything you need to look stylish.

Forbidden Planet

It is in New Oxford Street. It is a bookstore with a large number of science fiction and comic books.

Selfridges

It is one of the biggest department stores in Oxford Street. Lots of famous stars visit it when they are in the UK. It has six floors and you can buy nearly everything there.

The Virgin Megastore

It's at Piccadilly Circus. It is one of the biggest and best music shops in the UK. If you are looking for a rare record, you'll probably find it there. It's open from 9:00 am until midnight from Monday, to Saturday, and from 1:30 am to 6:00 pm on Sunday.

Davenports Magic Shop

It's an amazing place. It began in the East End in 1898. It's the oldest family magic shop in the world. You will find it at Charing Cross underground station. It is open from 9:30 am to 5:30 pm from Monday to Friday, from 10:30 am to 4:30 pm on Saturday, and closed on Sunday and public holidays.

1Where can you find Topshop?

A.At Charing Cross.B.At Piccadilly Circus.

C.At Oxford Circus.D.In New Oxford Street.

2If you want to meet some stars, you could try your luck in _____________.

A.SelffridgesB.Forbidden Planet

C.Davenports Magic ShopD.The Virgin Megastore

3Which of the following is TRUE according to the passage?

A.The Virgin Megastore is at New Oxford Street.

B.Davenports Magic Shop is closed on public holidays.

C.Davenports Magic Shop has a history of less than one hundred years.

D.Forbidden Planet is a bookstore with a small number of science fiction books.

【题目】 Dolphins are our friends. They can use tools to solve problems although they don’t have hands. For example, scientists have ever found that a dolphin can make a shy eel (鳗鱼) come out of the hole with a dead fish.

Dolphins use different sounds to get or give information. Scientists in Hawaii have developed a sign language to give instructions to dolphins, and the results are amazing. They find that dolphins not only understand the meaning of some words, but also understand the importance of word order in a sentence.

Most animals enjoy playing, but dolphins seem to like making their games as exciting as possible. On a beautiful day in 1997, scientists at a beach watched a little dog going into the sea and swimming towards the dolphins. To their surprise, the dolphins came up to the dog and then started throwing it into the air. The dog seemed to enjoy the “game” and continued playing with the dolphins for more than an hour.

Dolphins live in a very different world from ours, but they are very good at our “IQ tests”. For example, they will jump out of the water when they hear a whistle from the keeper. They do this because they will get a fish as a prize.

There is still much to learn about these cute problem-solvers, but it is sure that watching a dolphin show is fun.

1What can a dolphin use to make an eel come out of the hole?

A.A small mouse.B.A dead cat.C.A dead fish.D.A little dog.

2How do dolphins get and give information?

A.By using tails.B.By using tools.C.By using words.D.By using sounds.

3Where did the dolphins throw the dog when playing?

A.Onto its back.B.Into the air.C.Onto the beach.D.Into the water.

4What does the underlined word “whistle” mean in Chinese?

A.音量B.音速C.口哨D.音标

5Which is the main idea according to the passage?

A.Dolphins can understand many languages.B.Dolphins are a kind of clever animals.

C.Scientists have known dolphins well enough.D.Dolphins can make their games relaxing.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网