题目内容

【题目】阅读短文及文后选项,选出可以填入空白处的最佳选项。

The world is full of great books waiting to be read. 1Here are some tips. What makes you happy?

If you have a favorite hobby, look for books about that activity. You’re more likely to enjoy reading a book if you’re already interested in its subject.

Fiction or nonfiction?

Some books are totally made up and imagined. 2Novels, short stories, and fables are all examples of fiction. These books can bring you to another world or help you imagine something beyond your own experience.

3But that doesn’t mean they are boring. Nonfiction books can bring to life everything from the first trip to the moon to what it’s like to explore the deepest oceans. Try both fiction and nonfiction books to see which you enjoy better.

Find a family favorite.

What was your mother’s favorite book when she was at your age? Or your dad’s?

4Then you can ask them why they liked it and share your thoughts. It’s a fun way to get to know your family a little better, and to find a book you’ll enjoy!

Ask an expert.

Your local library is definitely a great place to find books that you are going to love.

5Tell a librarian about your interests. Your librarian can help you find books that you’re sure to love. Your teacher is another good person to ask.

A.Ask them and give it a try.

B.Those are called fiction books.

C.How can you pick one you will like?

D.Nonfiction books tell stories using facts.

E.You don’t have to look for them all by yourself.

【答案】

1C

2B

3D

4A

5E

【解析】

这是一篇说明文。文章主要介绍挑选自己喜欢的书的一些窍门:区分虚构的读物和非虚构的读物,了解家人喜爱的读物以及询问专家。

1句意:你怎样才能挑选出你喜欢的那本书呢?

根据后一句“Here are some tips”以及后文介绍挑选不同种类的书,可知此处提出问题How can you pick one you will like。故选C

2句意:那些被称为虚构的读物。

根据前一句“Some books are totally made up and imagined””和后一句“Novels, short stories, and fables are all examples of fiction””可知此处给some books在下定义,称这些书为虚构的读物。故选B

3句意:非虚构读物用事实讲述故事。

根据上一段讲述虚构读物,可知此段讲述非虚构读物;根据第三句“Nonfiction books”可知此处选择与nonfiction books相关的选项。故选D

4句意:问一问他们并且尝试一下。

根据“what was your mother’s favorite book when she was at your age? Or your dad’s”可知此处表示问父母这些问题。故选A

5句意:你没有必要全部靠自己寻找它们。

根据小标题“Ask an expert”以及最后一段的“Tell a librarian about your interests”以及“Your teacher”可知可以问图书管理员问老师,不需要全部靠自己去找书;用否定句You don’t have to look for them all by yourself。故选E

五选五的做题方法如下:①先读一遍短文,了解大意。②再读一段,注意上下文或前后句子的逻辑关系,来选择答案。例如第三题根据前一段介绍fiction可知此处介绍non-fiction, 选择与nonfiction books相关的选项;第五题根据小标题“Ask an expert”以及最后一段的“Tell a librarian about your interests”以及“Your teacher”可知可以问图书管理员老师,不需要全部靠自己去找书;用否定句You don’t have to look for them all by yourself。③最后再完整的读一遍,检查文章是否通顺以及连贯性。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面的短文,然后根据短文内容回答问题。

Where does your food come from? How is it made? These days, many people worry about food safety. But food safety is not a new worry. In 1906, Upton Sinclair wrote The Jungle. The book is the story of a poor family in Chicago. It is also about the dangerous ways that food was prepared. People were so worried that the U.S. started testing food.

These days,most food in the world is safe. Laws control(法律控制)where food comes from.

They also control how food is managed and prepared. Laws are important. But it’s more important to make sure people follow the rules . A good food safety system(系统)keeps people safe. It also helps them eat healthy food. Labels(标签)on food give people important information. Then they can make good choices about their food.

Although food safety systems usually work, there can be problems. Sometimes mistakes are made. For example, a truck might carry eggs and then ice cream. The ice cream could make people sick when the truck isn’t cleaned after carrying eggs. Other problems are not mistakes. Sometimes companies break rules to make more money. When this happens,people don’t know if their food is safe.

As we all knowfood is closely related(和……有关联)to our daily life. We should take actions to make food safer!

1What did the U.S. do when people were so worried about food safety?

____________________________________________________________

2What do the food laws control?

___________________________________________________________

3Can people get any important information from the labels about their food?

___________________________________________________________

4When could ice cream make people sick according to the example?

___________________________________________________________

5Why do many companies break the rules?

___________________________________________________________

【题目】阅读下面的短文,将划线部分译成英文或中文。

Although I am from America, I have lived in China for several years. 1.I want to tell you some differences between China and the USA.

Education

2.中国学生比美国学生更擅长于数学。I feel that Chinese students study harder and have longer classroom hours to enter college. In my opinion, the best way for the students may be to get elementary(初等的)and secondary education in China and go to the American universities. Of course, you need to have enough money to pay for it.

Environment

American children are taught to keep the environment clean. But it isn’t the same here in China. I am happy to see more and more Chinese children are changing their habits. People are taking notice of their environment.3.And they are playing a role in keeping it clean.

Safety

If you walk down a dark street alone at night in the US, you’ll probably be afraid of being attacked (攻击). In China,it isn’t a problem. 4.I feel safe living here in China.

Leadership

There are a lot of great leaders(领导)in China, such as Chairman Xi. 5.他是中国历史上最伟大的领袖之一He is wise and is making wide choices in leading China. I am sincerely amazed at his leadership.

1________________________________________________________________________

2_________________________________________________________________________

3_________________________________________________________________________

4_________________________________________________________________________

5_________________________________________________________________________

【题目】 Canton Porcelain ( 广 ) has a history of more than 300 years, dating back to the Qing Dynasty (1636-1911). Canton Porcelain became popular around the world__________ its beautiful colors.

Xu Enfu is known as a Canton Porcelain master. Xu Junru, his daughter, showed great love for it when she was a little girl. She enjoyed staying with her father while he ___________ the porcelain painting. They think it’s necessary __________ them to add modern patterns to their pieces so they mix modern techniques with a traditional touch.

Cartoon patterns, such as Hello Kitty and Doraemon, can be painted on the plates. This idea wins children’s hearts. Their works are so wonderful__________they attract many foreigners. They decide___________this traditional skill to people around the world. A group of foreigners___________to join this Canton Porcelain workshop a few days ago.

They were_________ to experience how to make Canton Porcelain.

Mansha said, “It is my first time to paint on a plate or porcelain. It’s difficult for me to do the black line.” Foreigners had about just one hour to finish __________ patterns and colors for their own plates. Oxana challenged herself to paint the Canton Tower on ____________ own to remember her time in Guangzhou. Simon painted a Chinese character _____________ on the plate. It was a good idea that he made this plate for his grandma in the U.K.

If you are interested in it, you can attend the training class on making Canton Porcelain.

It is really good for you to send it to your family and friends as a gift!

1A.because ofB.becauseC.soD.as

2A.makesB.makingC.madeD.was making

3A.withB.ofC.forD.on

4A.asB.untilC.tillD.that

5A.introducedB.introducingC.to introduceD.introduce

6A.invitedB.were invitedC.are invitedD.invite

7A.luckily enoughB.luck enoughC.lucky enoughD.enough luck

8A.designB.designingC.to designD.designed

9A.sheB.heC.hisD.her

10A.successB.successfulC.successfullyD.succeed

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网