题目内容
17.The Encyclopedia Britannica is a world-famous encyclopedia.It is the oldest English-language encyclopedia.The first edition was published in 1768,and of course,the first edition had the fewest volumes,but since then there have been 15editions.The 15th edition is made up of 32volumes.Together they contain about 40million words on half a million topics.Today,there is a DVD edition of the Encyclopedia Britannica.You can also find it
online.
46.When was the first Encyclopedia Britannica published?C
A.1678B.1876C.1768D.15
47.How many topics does the 15th edition contain?D
A.40,000,000B.20,000,000C.1,000,000D.500,000
48.Up till 2015,how many printed editions of Encyclopaedia Britannica can you find?B
A.1B.15C.32D.3
49.Can you guess how many volumes are there in the 1st edition of Encyclopaedia Britannica?A
A.7B.15 C.20D.32
50.Besides 15printed editions,does the Encyclopaedia Britannica have other editions?And What are they?B
A.Yes,it does.There is a DVD edition.
B.Yes,it does.There is a DVD edition and an online edition.
C.No,it doesn't.
D.Not mentioned in the passage.
分析 文章大意:
文章提到的是英国大百科全书.英国大百科全书从1768年开始发行第一版,至今已经发行了总共15版,共包含32卷,包含50万个话题,并且可以在网上找到副本.
解答 46.C,推理判断题,文中提到"The first edition was published in 1768"第一版出版于1768年,由此判断选择C.
47.D,推理判断题,文中提到"The 15th edition is made up of 32volumes.Together they contain about 40million words on half a million topics"第15版有32卷总共包括50万个话题,由此确定选择D.
48.B,推理判断题,文中提到"since then there have been 15editions"从那时候开始,已经出版发行了15个版本了,由此确定选择B.
49.A,推理判断题,文中提到"the first edition had the fewest volumes"第一版的卷总数是最少的,由此推测选择A.
50.B,推理判断题,文中提到"there is a DVD edition of the Encyclopedia Britannica.You can also find it online"有DVD版本和网上版本,由此判断选择B.
点评 对于阅读表达题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.
练习册系列答案
相关题目
8.In Thailand,people do not eat with chopsticks,like in China,Japan and Korea.They use spoons and forks.(66)A.Most food is already cut.If you need to cut things,use the side of your spoon first and then use your fork.(67)F.If you are right-handed,keep the spoon in your right hand and the fork in your left hand.
(68)D.The rice is not on the same plate with the other food.It is not necessary to finish all your rice or all your food.It is good to leave a little on your plate.If you eat anything,it means you want more.
(69)C.The host(主人) will ask you two or three times if you want more food.It is the same with whatever you are drinking.During the meal,never empty your cup or glass.When it is less than half full,your host or neighbor will fill it again.(70)B.Always refill(再加满) your neighbor's glass.This means that you must keep an eye on your neighbor's glass all through the meal.
(68)D.The rice is not on the same plate with the other food.It is not necessary to finish all your rice or all your food.It is good to leave a little on your plate.If you eat anything,it means you want more.
(69)C.The host(主人) will ask you two or three times if you want more food.It is the same with whatever you are drinking.During the meal,never empty your cup or glass.When it is less than half full,your host or neighbor will fill it again.(70)B.Always refill(再加满) your neighbor's glass.This means that you must keep an eye on your neighbor's glass all through the meal.
| A.They never use knives B.Never fill your own glass C.People always offer you more food D.People usually have rice in a different bowl E.People often eat from the same bowl F.The spoon is more important than the fork |
2.What _____ this in English?( )
| A. | is | B. | are | C. | am | D. | be |
9.I was really angry _____ Mike.He kept me waiting for an hour.( )
| A. | with | B. | to | C. | for | D. | in |
6.Trees can stop the wind from ________the earth ______.( )
| A. | blow,away | B. | blowing away | C. | blowing out |