题目内容

17.The Encyclopedia Britannica is a world-famous encyclopedia.It is the oldest English-language encyclopedia.The first edition was published in 1768,and of course,the first edition had the fewest volumes,but since then there have been 15editions.The 15th edition is made up of 32volumes.Together they contain about 40million words on half a million topics.
Today,there is a DVD edition of the Encyclopedia Britannica.You can also find it
online.
 46.When was the first Encyclopedia Britannica published?C
A.1678B.1876C.1768D.15
 47.How many topics does the 15th edition contain?D
A.40,000,000B.20,000,000C.1,000,000D.500,000
 48.Up till 2015,how many printed editions of Encyclopaedia Britannica can you find?B
A.1B.15C.32D.3
 49.Can you guess how many volumes are there in the 1st edition of Encyclopaedia Britannica?A
A.7B.15    C.20D.32
 50.Besides 15printed editions,does the Encyclopaedia Britannica have other editions?And What are they?B
A.Yes,it does.There is a DVD edition.
B.Yes,it does.There is a DVD edition and an online edition.
C.No,it doesn't.
D.Not mentioned in the passage.

分析 文章大意:
文章提到的是英国大百科全书.英国大百科全书从1768年开始发行第一版,至今已经发行了总共15版,共包含32卷,包含50万个话题,并且可以在网上找到副本.

解答 46.C,推理判断题,文中提到"The first edition was published in 1768"第一版出版于1768年,由此判断选择C.
47.D,推理判断题,文中提到"The 15th edition is made up of 32volumes.Together they contain about 40million words on half a million topics"第15版有32卷总共包括50万个话题,由此确定选择D.
48.B,推理判断题,文中提到"since then there have been 15editions"从那时候开始,已经出版发行了15个版本了,由此确定选择B.
49.A,推理判断题,文中提到"the first edition had the fewest volumes"第一版的卷总数是最少的,由此推测选择A.
50.B,推理判断题,文中提到"there is a DVD edition of the Encyclopedia Britannica.You can also find it online"有DVD版本和网上版本,由此判断选择B.

点评 对于阅读表达题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.

练习册系列答案
相关题目
4.Nowadays,more and more young people are becoming too proud and over-confident.They think they can do (66)everything.So they simply ignore(忽视) their old parents,and believe that their parents'experienced thoughts are out of date.Actually I used to be one of them,but after (67)hearing a story told by my father,I changed my mind completely.Now I would like to (68)share it with all of you.
Once,there's a young man (69)wholooked down on the old.He always thought that the old were just nuisances (麻烦事) in your busy life,a useless life that was going to be over.He also did this to his father.One day,the father and the son happened to meet each other in the garden.The son suggested that they should take a walk (70)together.As they walked,a beautiful garden came into their sight.The son pointed to one of the prettiest flower and said,"We young people are like this sweet flower,so healthy,so energetic,and full of spirit.What about you oldsters?Just (71)likethe falling leaves from a dying tree."
Hearing this,the father smiled but said nothing.They continued the walking in (72)silence.When they passed a shop,the father stopped and went in,he bought a walnut(核桃)and showed it to his son,slow and kind,he said,"We old are like this walnut.We've experienced many hard events in life.So we built up such a strong shell,and at the same time we also built up a pure inner world.Every fruit is so full-grown."
"But every fruit was born by (73)flower."Refuted(反驳) the son.
"Yes,but not every flower can bear fruit…."
From then on,I always keep this story in my (74)mind.It has taught me a lot.
We should try to be a flower that can bear fruit.We also have to know that our parents aren't nuisances,(75)butexperienced walnuts,works of nature.
5.It was very cold.It snowed heavily and blew very strongly.It was not a good night to go out.But David had to walk home from work"I can be warmer,"he thought,"I wear my coat backwards(反方向地)."He took off his coat and put it on backwards."That's much better."He thought and walked on.About ten minutes later a car hit him.The driver stopped his car and got out of it.He ran to help David.?
Soon a police car arrived.The policeman ran to look at David."I'm afraid he's dead."The policeman told the driver.?
The driver could not believe it."He can't be dead."He cried,"I did not touch him.Look at my car.There is not a mark(印记) on it."?
"He's dead."The policeman said again.?
"I don't understand it."The driver said,"As soon as I hit him.I ran to help him.He was lying on the road,but he was breathing and there was no blood(血)."
"Did you touch him?"The policeman asked.?
"Yes,"The driver said,"but I only turn his head around the right way."
Read the passage and answer the following questions.
(阅读短文,回答问题.)?

56.Why was David walking in such bad weather?Because he had to go home from work.
57.How did David make himself warmer?He put on his coat backwards.
58.Did the driver run to help David?Yes,he did.
59.What did the policeman say again?"He's dead."/He was dead.
60.Who killed David?The driver did.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网