题目内容

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
Some people remember the things by writing notes to themselves. Then they leave the notes in obvious(明显的) places, such as on the table or on the floor in the middle of the living room. I don't think I like to write notes to myself. Most of the time I lose them or forget to look at them until it's too late. I prefer to use an alarm clock to tell me what I should do. I have ten alarm clocks in my house. They could tell me about things. For example, if I have to make a telephone call at a certain time, I'll set an alarm clock to go off a few minutes early and put the clock by the telephone. Or if I want to watch a certain television program, I'll set an alarm clock at the right time and put the clock on top of the TV set. I can remember almost anything if I use my clocks. However, sometimes an alarm clock goes off and I don't know what it means. I always remember setting it, but I do not know why I set it. If the clock is by the telephone, I know I may have set it to tell me to call someone, but I can't be sure. I might have set it to tell myself that somebody was to call me at a certain time.
(1)Some people like to write notes to themselves so that they can _______.
A.leave them in obvious places
B.remember what to do at a certain time
C.watch a certain program
D.make a phone call at a certain time
(2)I don't like to write notes to myself because ________.
A.they are easy to lose or forget to look at
B.I don't know where to put them
C.my handwriting is poor
D.it gives me too much trouble
(3)I often use _______ to help me remember things.
A.a notebook
B.a computer
C.telephone calls
D.alarm clocks
(4)Sometimes an alarm clock can't help me because _______.
A.I put the clock in a wrong place
B.the clock goes wrong
C.when the clock goes off, I forget why I set it
D.I'm not sure whom I should call
(5)In this passage, "go off" means _______.
A.start off
B.get off
C.go away
D.make a sudden noise

【答案】
(1)B
(2)A
(3)D
(4)C
(5)D
【解析】本文讲述作者用10个闹钟提醒自己,但是当闹铃响起的时候,缺忘了为什么设置它。
(1) 细节理解:从第一段的句子:Some people remember the things by writing notes to themselves.可知四给自己写便条是为了在某个时间记住事情。选B。
(2) 细节理解;从第一段的句子:Most of the time I lose them or forget to look at them until it's too late.可知选A。
(3) 细节理解。从文章的句子:I prefer to use an alarm clock to tell me what I should do. 可知答案是D。
(4) 细节理解;从文章的句子:I always remember setting it, but I do not know why I set it.可知闹铃想起的时候,我忘了为什么设置。选C。
(5) 词义猜测:句意:闹铃响起的时候,我忘了为什么设置它。选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】When a computer works on a group of programs, it can get very hot. Cooling the computer can cost a lot. So some scientists wonder what would happen if the heat from the computer could be used.

Large Internet companies (公司) such as Google and Microsoft have thousands of computers. As these computers deal with information, they produce lots of heat, so they need huge cooling systems (系统). These systems send the heat into the air.

A company in Holland (荷兰) thinks paying to make the computers work and then paying again to cool them are a waste of energy. So the company developed a special device—the e-Radiator.

Boaz Leupe, head of the company, says that e-Radiator works as a heating system and saves money. He explains that the energy is used twice—once to heat the home and once to cool the computer and that the users don’t have to pay to cool their computers.

Five homeowners in Holland are testing the heating system in their homes.

“We pay for the computer using, so, in that way, homeowners get heating for free,”Boaz says.

Jan Visser is one of the homeowners. “If you use the computer more, the e-Radiator producers more heat, ”he says, “It cannot provide enough heat if you don’t use your computer often.” But he is ready to try it. It’s a great help for his family.

The company says e-Radiators produce heat temperatures of up to 55℃. It says the system could save its users about $440 a year.

【1】Before the e-Radiator appears, usually the heat of a computer ______.

A.is sent into the air

B.helps the five homeowners

C.is used twice

D.makes the computer work better

【2】The e-radiator is mainly used _____.

A.to drive the computer

B.to help Microsoft

C.to heat the computer

D.to provide heat

【3】The Chinese meaning of the word “device” in this passage is probably “____”.

A.节能

B.实验

C.仪器

D.开关

【4】The best title of the passage may be “_____”.

A.An Environment Problem

B.A New Way to Heat Homes

C.The Future Computers

D.The Energy to Be Wasted

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网