题目内容

【题目】

There has been a lot of talk about Chinese bicycle-sharing recently. Shared bikes are nowadays becoming the center of attention in our Wechat friend circle. Many of our friends post photos of themselves riding bikes, especially during the weekend in natural parks, and we can see people logging in and out of shared bike apps. But are people really drawn to(被所吸引)the idea of exercise and green transportation all of a studden?

Some people have tried Mobikes lately, and they didn’t particularly like Mobikes. They think the first generation Mobikes, the ones without baskets, are designed for athletes. They are vary hard to ride, and the seat is not adjustable(可调节的). Then, they tried the yellow Ofo bikes. They are easier to ride than Mobikes, but they don’t usually have baskets, and you need to enter the password by hand, instead of scanning a QR code and having the lock open automatically like with Mobikes.

We appreciate that there are shared bikes on the roads. They have saved us a lot of time during emergency situations, and on beautiful, clear days. We do enjoy riding them outside the city. But from what we’ve seen in our friend circles, people have been giving them endless praises, while we still saw some obvious flaws(缺陷).

In our experience, there has never been a unanimous(一致的)decision on anything in public opinion. It makes us wonder whether these people really like riding shared bikes or are just saying this to agree with others. When we asked them individually, a friend of us, Lisa, secretly told us she tried the bikes to fit in(融入朋友圈). She doesn’t like bikes and finds city’s roads too harsh(拥堵)for bike riding. But the only way to hang out(出去闲逛)with her friends was riding out of town together. To join in social activities, she had to pick up bike riding again. Another young man, Simon admitted that he started talking about and forwarding information(转发信息)on thared bikes to appear cool and fashionable to friends. He started paying attention when Mobikes first launched(推出). These views will give us something new to think about when we ride bikes again.

1Are shared bikes very popular in our cities nowadays?

____________________________________________________________________

2You don’t have to scan a QR code when using Mobikes, do you?

____________________________________________________________________

3What do you need to do when you want to ride a Ofo bike?

____________________________________________________________________

4Why did Lisa sometimes ride a shared bike?

____________________________________________________________________

5How did Simon show his coolness and fashion to his friends?

____________________________________________________________________

6Why do many people like to ride shared bikes?

____________________________________________________________________

【答案】

1Yes, they are.

2Yes, we have to scan a QR code when using Mobikes.

3We need to enter the password by hand.

4Because she wanted to fit in. Besides the only way to hang out with her friends was riding out of town together and she could also join in social activities more often.

5He started talking about and forwarding information on shared bikes to appear cool and fashionable to friends.

6Riding shared bikes is a good way of transport because it is convenient and environmental-friendly to use. /Riding shared bikes is a good way of taking exercise and keep fit. Therefore, more and more people are fond of riding shared bikes.

【解析】

本文讲述了现在共享单车成了微信朋友圈的中心,许多朋友分享他们骑行的照片。

1本题为细节题,题意为共享单车在如今的城市流行吗?”可定位至第一段第12行“ Shared bikes are nowadays becoming the center of attention in our WeChat friend circle.”可以看出共享单车现在是很流行的。 答案: Yes, they are.

2本题为细节题,题意为当骑自动摩托单车的时候你不需要扫码,是吗?”可定位至第二段第4行“insted of scanning a QR code and having the lock open automatically like with Mobikes.”可知骑车需要扫码。答案: Yes, we have to scan a QR code when using Mobikes.

3本题为细节题,题意为当骑一辆ofo单车的时候,你需要做些什么?”可定位至第二段第34行“you need to enter the password by hand,”可知需要手动输入密码。答案: We need to enter the password by hand.

4本题为细节题,题意为为什么Lisa有时会骑共享单车?”可定位至第四段第45行“To join in social activities,she had to pick up bike riding again”可知是为了迎合朋友圈。答案:To fit in her friend circles.

5本题为细节题,题意为“Simon 是如何像他的朋友展示他的酷和时尚的?”可定位至第四段第57行“Another young man,Simon admitted that he started talking about and forwarding information on shared bikes to appear cool and fashionable to friends.”可知是通过谈论和追随关于共享自行车的信息来展示的。答案: Talking about and forwarding information about shared bikes.

6本题为主观理解题,题意为为什么许多人喜欢骑共享单车?”通览全文及根据常识可知共享单车有可以减少公共交通拥挤等好处。答案:Because shared bikes are really helpful to their lives,especially when the buses are not available or the undergrounds are crowded.(Any reasonable answers are acceptable)

任务型阅读是阅读理解的另一种形式综合考察学生归纳概括能力和语篇结构理解能力。在理解文字的基础上,完成相应的图表或者文字练习,从而有效地测试学生用英语做事的能力。首先认真审题,读懂题意;快速阅读,掌握大意,找出符合题意的句子,然后仔细阅读,确定答案。在初步完成所要求的任务以后,学生必须再仔细阅读所提供的短文,整体把握,结合题意、文章提供的人物信息,认真核实以保证答题正确。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Most people have work to do. With work, they can earn their living. They are busy with their work all day long. Workaholism(迷恋工作)is now very common in our society. Some people no longer do their work in order to live, but they live in order to work.

Company staff in big cities, for example, frequently work sixty to seventy hours a week. From time to time, huge amounts of work is waiting for them to complete. Workaholism can be a serious problem, Because true workaholics(工作狂)would rather work than do anything else, and they ________ have no idea of how to relax, that is, they might not enjoy movies, sports, or other types of entertainment. Most of all, they ________ to sit and do nothing. When workaholics are not at work they feel ill at ease(局促不安),jumpy and nervous(神经紧张). The lives of workaholics are usually stressful(有压力的),and this tension(紧张)and worry can cause health problems such as heart attacks and stomach diseases. ________, typical workaholics think about their work while driving, falling asleep or when others are talking. Many workaholics are afraid that if they don’t work hard they will lose their job or be a failure.

Is workaholism always dangerous? Perhaps not. There are certainly people who work efficiently under stress. Some studies show that many workaholics have great energy and interest in work. They feel work is so pleasurable that they are really happy. For most workaholics, work and entertainment are the same things. Their jobs ________ them with a challenge and this keeps them busy and creative. Why do workaholics enjoy their jobs so much? There are several ________ to work. Of course, work provides people with paychecks(工资),and this is important. But very often it offers ________ financial security(经济保障). It provides people with self-confidence. Workaholics have a feeling of satisfaction when they have produced a challenging piece of work and are able to sayI made it.

1A.stillB.probablyC.politelyD.excitedly

2A.dreamB.decideC.intendD.hate

3A.ThereforeB.HardlyC.AnywayD.Besides

4A.equipB.packC.provideD.offer

5A.meansB.advantagesC.stepsD.ways

6A.no moreB.more or lessC.less thanD.more than

【题目】

Have you ever eaten at a restaurant that seizes Western foodIf sodo you remember what the menu looked likeWestern restaurant menus are quite different from Chinese restaurant menusBut how are they different

Most Western restaurant menus do not have as many p 1as Chinese ones doIn some fancy Western restaurantsthe menus might not have any pictures at all

But most Western menus show a list of ingredients for each dish

If you order a burgerthe menu might tell you that the burger has cheeseketchup and mustard(芥末).The menu can also tell you how the food is cooked﹣﹣﹣for example w2it is fried or steamed

Western restaurants use many different methods to design their menus and make them more a3In factthere is a whole industry called "menu engineering"according to theBBCMenu engineers are experts at designing menusTheir menus can i4sales and influence customers' thoughts

A welldesigned menu can encourage customers to eat certain dishesIt can e5make them believe that your restaurant's food is of higher qualitythought they might haven't eaten the food

For exampleusing descriptive (描述性的)words s6"juicy "or" cheesy" can help dishes sell betterInstead of just writing "steak" in their menua restaurant might write "sizzling steak"This makes the steak sound more delicious

Alsoit is k7 that people pay the most attention to items placed at the top of a page

This is the best place for dishes that you want to promoteAs you can seemenus are not just simple lists of food!

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网