题目内容

19.Our new foreign students are going to arrive very soon,and here are some ways to welcome them.
How close do you stand when you talk to a friend?You can stand close to people in the Middle East but don't stand too close to North Americans!Give them more personal space.
How about touching people?Chinese girls often walk arm in arm with their friends.South Americans sometimes hold your arm when they talk to you,so you can't move away!But in Britain may people don't like other people to touch them at all.
Do you look at people when you talk?In some places,it isn't polite to look at people when you talk,but in other countries it isn't polite to look somewhere else.In Britain and the US,people usually look at each other when they talk.
And how do you say goodbye?That's easy,wave to say goodbye.But be careful!In Greece,it's not at all polite!In fact,it's very rude!
51. From the passage,we should giveBmore personal space.
A.people in the Middle East          
B.people in North America
C.people in the South America        
D.people in North China
52.The underlined word"touch"meansAin Chinese.
A.触碰         
B.打击             
C.感动       
D.震撼
53.We can't wave to say goodbye inD
A.America       
B.Japan             
C.Britain      
D.Greece
54.How many ways are given to communicate with foreign students?C
A.Two          
B.Three             
C.Four        
D.Five
55.What's the best title of this passage?D
A.Saying goodbye            
B.Touching people
C.Looking at people         
D.communicating politely.

分析 文章大意:这是一篇说明文,短文主要叙述了在和外国的朋友交流的时候,一定要注意礼节,不同的国家交流的方式是不同的,短文从四个方面给出了叙述.一是和朋友说话距离的远近;二是如何正确地触碰别人.三是和别人谈话时是否能够直视对方的眼睛.四是怎样和对方说再见.

解答 51.答案:B.细节理解题.根据第二段第二句but don't stand too close to North Americans!和北美洲的人说话不能离得太近.可知说话时"我们应该给北美洲人更多的个人空间.".故选B.
52.答案:A.细节理解题.根据第三段第二句Chinese girls often walk arm in arm with their friends中国女孩经常和朋友们手挽着手.可推测这里指的是触碰,故选A.
53.答案:D.细节理解题.根据最后一段第四句In Greece,it's not at all polite!在希腊挥手说再见是不礼貌的.可知,是在希腊.故选D.
54.答案:C.细节理解题.根据从四个方面,一是和朋友说话距离的远近;二是如何正确地触碰别人.三是和别人谈话时是否能够直视对方的眼睛.四是怎样和对方说再见.因此是从四个方面介绍如何与外国学生交流.故选C.
55.答案:D.标题归纳题.根据第一段Our new foreign students are going to arrive very soon,and here are some ways to welcome them.我们的新外国学生很快就要到了,这里有一些欢迎他们的方法.及短文介绍的四个交流的方法,可知这里叙述的是如何礼貌地和别人交流.故选D.

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.

练习册系列答案
相关题目
13.During the Chinese New Year celebration,only children could get Hongbao in the past.Thanks to the Wechat Envelope(微信红包),all the people can have chances to receive Hongbao.It has become popular.
As we all know,Hongbao is (71)atraditional gift in China.It is usually a little red envelope(信封) with some(72)money inside.People always give it during the Spring Festival or on some special days,such as birthdays,weddings (婚礼) and so on.It is a way to show love and good(73)wishes/luck.This tradition began over two thousand years (74)ago.At that time,only old people gave their grandchildren money for good luck and safety in the coming new year.
The Wechat Envelope is different from the traditional red envelope.In fact,it is a kind of APP(第三方应用软件).We can use it to send and(75)receive/get Hongbao on the mobile phone.This new form of Hongbao is becoming more and more popular (76)among the Wechat users.
I like it because it can make me keep in touch with my friends and relatives far away.During the Spring Festival holiday,I (77)gave out more than 300yuan by using it,and got half of the money back.(78)Though/Althoughthe smallest Hongbao had only 0.01yuan in it,my friends and I were glad.However,some people,especially the young,spend too much time (79)playingwith their mobile phones to get the Wechat Envelope.This not only makes(80)themlose the time to spend with their family,but also hurt their eyes.So we should learn how to use it in a right way.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网