题目内容

【题目】 The World Future is set up by a group of people from more than 100 countries who are interested in how modern technology is making our life better.

They think the things that we will be able to do in the future should help us live better in many ways, at home and at work, in our own country and around the world. Here are just two of them.

People live to 120 years old and use new technologies to help them when they go blind(), deaf() or have other problems. The number of people over a hundred years old would increase. By 2050 people think that 100 million workers will be able to work at home for companies in a different country by using the Internet.

The new technology of “nanotechnology”, very small robots or machines, will make all the things smaller and lighter. Very, very small machines could take away rubbish, make things in factories, and help people take away fat in their bodies. By 2020 people will probably be able to wear these small machines that look like watches. They will give us lots of information about our bodies and help keep us healthy.

1How many countries are members of the World Future from?

____________

2What is the World Future interested in?

____________

3What can people do when they are blind, deaf or have other problems?

____________

4Will the workers be able to work for companies far away?

____________

5When will people probably be able to wear the machines like watches?

____________

【答案】

1More than / over 100 countries. / They are from 100 countries.

2How modern technology is making our life better.

3They can use new technology to help them.

4Yes, they will.

5By 2020.

【解析】

本文是一篇说明文,介绍了World Future组织以及对人类未来生活的展望。

1

题意:World Future组织的成员来自多少个国家?

根据原文The World Future is set up by a group of people from more than 100 countries可知,World Future组织的成员来自100多个国家。故答案为More than/ over 100 countries. / They are from 100 countries.

2

题意:World Future对什么感兴趣?

根据原文The World Future is set up by a group of people from more than 100 countries who are interested in how modern technology is making our life better可知,World Future组织的成员来自100多个国家,他们对现代技术如何使我们的生活变得更好感兴趣。故答案为How modern technology is making our life better.

3

题意:当人们失明、失聪或有其他问题时,他们能做什么?

根据原文People live to 120 years old and use new technologies to help them when they go blind(), deaf() or have other problems可知,人们活到120岁,当他们失明、失聪或有其他问题时,可以使用新技术帮助他们。故答案为They can use new technology to help them.

4

题意:员工们能在很远的地方为公司工作吗?

根据原文By 2050 people think that 100 million workers will be able to work at home for companies in a different country by using the Internet可知,将来人们呆在家里就能为世界各地的公司工作。故答案为Yes, they will.

5

题意:人们什么时候才能戴上这种像手表一样的机器呢?

根据原文By 2020 people will probably be able to wear these small machines that look like watches. They will give us lots of information about our bodies and help keep us healthy可知,到2020年,人们可能会戴上一种像手表一样的机器,它们会给我们很多关于身体方面的信息,帮助我们保持健康。故答案为By 2020.

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Moscow’s metro is thought of as the most beautiful metro in the world. It is the fifth largest metro system in the world by the length of route, and the fourth busiest metro system in the world by the annual passenger flow(年客流量).On May 15, 1935, the Soviet government opened the metro. The metro was built to provide shelter for more than 4 million people during the war.

Moscow's metro is like a palace. Few countries in the world can build metros like it, and most of these metros have a long history. It's really hard to imagine that one hundred years ago, Russians could build metros like this.

If you travel to Russia, you really should experience the metro in Moscow. If you don't know Russian and don't have much experience in tourism, you'd better find friends who understand Russian to go there with you, because the metro in Moscow is really complicated( 复杂), and there are not always English signs to show you where to go.

Moscow’s metro is not only spectacular, but also very deep. Because Moscow’s metro is not only a means of transportation, but also taking the responsibility((责任) of underground air defense(空防) shelters during the war.

Each station is designed by famous artists in Russia, each with its own special style. And each station has its own theme. Some have many murals( 壁画)that show the important events in Russian history.

1Why was the metro built in 1935?

A.To attract touristsB.To protect people in the wartime.

C.To create arts in itD.To show the important events in Russian history

2Why should you find friends who understand Russian with you in the metro?

A.People who don't speak Russian are not allowed to go there.

B.The metro in Moscow is really quite simple to understand

C.There are not so many English signs

D.There are not many Russian signs.

3Who designed the stations?

A.Workers.B.Artists.C.Scientists.D.Teachers.

4Which of the following is TRUE about the metro according to the passage?

A.Each station has its own special style

B.It is still responsible for underground air defense now

C.It is the fourth largest metro system by the length of route

D.One hundred years ago, Russians couldn't build metros like it.

5We may read the passage from the magazine________

A.SportsB.TeenagersC.TravellingD.Science

【题目】 It’s been nearly 40 years since I became a member of the navy (海军). You may be wondering how I have won so many honors as a commander-in-chief (最高统帅). In fact, it all began from the half a year’s basic training, which I will never forget. The training included midnight swims in the cold water, days without_________and long painful runs in the soft sand. I always felt cold, wet, hungry and painful.

The training also needed to find those who could_________in an environment of stress, mess, failure and hardships. To me, the basic training was a lifetime of challenges that lasted six months. And today, I’d like to talk about one little thing.

Every morning in the training, my instructors (教官) would appear in our rooms. The first thing they did was to_______our beds. The corners would be square if we did it right. The covers would be pulled tight, and the pillow would be centered just under the headboard.

It was a difficult task. But every morning we were required to make our beds_________. It seemed a little funny, but the wisdom of this simple act has been proved to me many times over.

If you make your bed every morning, you will have completed the first task of the day. It will bring you a small_________of success, and it will encourage you to do another task, and another and another. And by the end of the day, one task completed will have turned into many tasks completed. Making your bed will prove the fact. If you can’t do the_________things right, you will hardly be able to do the big things right.

Changing the world can happen anywhere and anyone can do it. I can make sure that it doesn’t matter whether I ever _______ a day in uniform (制服,军服). Even now, I still start my day with making the bed to perfection. So if you have an awful day by accident, you will come home to a bed that is made—that you made—and a made bed gives you encouragement that tomorrow will be better.

In general, if you want to change the world,_________off by making your bed. I hope all of you will have a brighter future!

1A.waterB.sleepC.foodD.air

2A.doubtB.leadC.separateD.hurry

3A.checkB.cleanC.mendD.make

4A.differentlyB.quietlyC.comfortablyD.perfectly

5A.giftB.taskC.examD.sense

6A.importantB.interestingC.littleD.hard

7A.choseB.servedC.rememberedD.celebrated

8A.startB.runC.getD.take

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网