题目内容
【题目】The English love sports. One of the popular games in England is cricket (板球). But cricket doesn’t change(改变) much these years. For some parts of England, the eight months of the football season is more important than the four months of the cricket season.
Most middle schools have sports fields (场地) and boys usually play rugby (橄榄球) or football in winter and cricket in summer. While school girls play tennis or baseball in summer and basketball or hockey (曲棍球) in winter ,boys seldom play basketball. The more popular grown-up (成人的) games are golf and tennis. A lot of people play them.
The British also like watching horse racing, but few show interest in bike racing. Britain is the home of many modern (现代的) popular sports.
【1】In England, there are _____ months in the cricket season.
A. 4 B. 5 C. 6 D. 8
【2】Middle school boys often play rugby or football in _____.
A. spring B. winter C. summer D. fall
【3】In England, _____ are popular grown-up games.
A. football and basketball B. tennis and football
C. golf and tennis D. tennis and soccer
【4】From the passage, we can learn that many modern popular sports are from _____.
A. America B. Britain C. Japan D. China
【5】Which of the following is TRUE?
A. For most British people, the cricket season is more important than the football season.
B. Cricket changed a lot during the last ten years.
C. Middle school girls seldom play basketball.
D. The British prefer horse racing to bike racing.
【答案】
【1】A
【2】B
【3】C
【4】B
【5】D
【解析】
试题分析:这篇文章主要讲了在英国板球季有4个月,中学男生常常在冬天玩橄榄球或足球,高尔夫和网球是受成年人欢迎的游戏,比起自行车比赛英国人更喜欢赛马等内容。
【1】A细节理解题。根据the eight months of the football season is more important than the four months of the cricket season.板球季有四个月,足球季有八个月。可知选A。
【2】B细节理解题。根据Most middle schools have sports fields (场地) and boys usually play rugby (橄榄球) or football in winter and cricket in summer.大部分中学生有运动场,男孩们通常在冬季打橄榄球或足球。可知应选B。
【3】C细节理解题。根据The more popular grown-up (成人的) games are golf and tennis.更受欢迎的成人运动是高尔夫和网球。故选C。
【4】B细节理解题。根据Britain is the home of many modern (现代的) popular sports.英国是现代流行运动的发源地。可知故选B。
【5】D归纳理解题。通过The British also like watching horse racing, but few show interest in bike racing.英国人也喜欢观看赛马,但是几乎没有人对自行车比赛感兴趣。故选D。
【题目】用方框中所给单词的适当形式填空。每词限用一次。
close sorry student Friday same |
【1】—How many are there in your class?
【2】—Can you draw, Betty? — , I can’t.
【3】Today is . Tomorrow is Saturday.
【4】Please your English book, class.
【5】His cousin and he are in the class. They are good friends.
【题目】综合填空:根据短文大意和语境选择方框内的单词,并用正确的形式填入空白处(每空填一词),使补全后的短文意思通顺,语法正确,结构完整。
careful read note an everyday |
Dear classmates,
It is very important for us to have a good habit. As a student, it is a good habit to listen to the teacher【1】________in class. And we had better take 【2】______when necessary. It is also a good habit to finish the schoolwork on time and help each other with our studies.
It’s necessary for us to do sports for about _【3】______hour every day. Then we should do something to relax after we finish the homework at home. Before sleeping, we can 【4】________some books we like so that we can learn more about the world.
A good habit will really help us in our study and __【5】________life.
That’s all. Thank you for your listening!