题目内容

【题目】The English love sports. One of the popular games in England is cricket (板球). But cricket doesn’t change(改变) much these years. For some parts of England, the eight months of the football season is more important than the four months of the cricket season.

Most middle schools have sports fields (场地) and boys usually play rugby (橄榄球) or football in winter and cricket in summer. While school girls play tennis or baseball in summer and basketball or hockey (曲棍球) in winter ,boys seldom play basketball. The more popular grown-up (成人的) games are golf and tennis. A lot of people play them.

The British also like watching horse racing, but few show interest in bike racing. Britain is the home of many modern (现代的) popular sports.

1】In England, there are _____ months in the cricket season.

A. 4 B. 5 C. 6 D. 8

【2Middle school boys often play rugby or football in _____.

A. spring B. winter C. summer D. fall

【3In England, _____ are popular grown-up games.

A. football and basketball B. tennis and football

C. golf and tennis D. tennis and soccer

【4From the passage, we can learn that many modern popular sports are from _____.

A. America B. Britain C. Japan D. China

【5Which of the following is TRUE?

A. For most British people, the cricket season is more important than the football season.

B. Cricket changed a lot during the last ten years.

C. Middle school girls seldom play basketball.

D. The British prefer horse racing to bike racing.

【答案】

【1A

【2B

【3C

【4B

【5D

【解析】

试题分析:这篇文章主要讲了在英国板球季有4个月,中学男生常常在冬天玩橄榄球或足球,高尔夫和网球是受成年人欢迎的游戏,比起自行车比赛英国人更喜欢赛马等内容。

【1A细节理解题。根据the eight months of the football season is more important than the four months of the cricket season.板球季有四个月,足球季有八个月。可知选A。

【2B细节理解题。根据Most middle schools have sports fields (场地) and boys usually play rugby (橄榄球) or football in winter and cricket in summer.大部分中学生有运动场,男孩们通常在冬季打橄榄球或足球。可知应选B。

【3C细节理解题。根据The more popular grown-up (成人的) games are golf and tennis.更受欢迎的成人运动是高尔夫和网球。故选C。

【4B细节理解题。根据Britain is the home of many modern (现代的) popular sports.英国是现代流行运动的发源地。可知故选B。

【5D归纳理解题。通过The British also like watching horse racing, but few show interest in bike racing.英国人也喜欢观看赛马,但是几乎没有人对自行车比赛感兴趣。故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Bruno was a boy of eight. His father worked in a cinema and his mother worked in a shop. He lived not far from his school. He always walked there and walked home. On his way to school, he had to pass a playground. It was very wet after it rained. One day, when he got home, his clothes were all wet. His mother became angry(生气的)and said, “Don’t play in the water on your way home from school!”

On the next day Bruno came home with wet and dirty(脏的)clothes. His mother became even angrier. “I’ll tell your father if you come back wet again,” said his mother. “He’ll punish(惩罚)You, you know.”

The third day the little boy was dry when he came home.

“You’re a good boy today”, his mother said happily. “You didn’t play in the water.”

“No,” the boy said unhappily. “There were too many older boys in the water when I got there this afternoon. There wasn’t any room(空地方)for me at all!”

【1】Bruno went to school every day.

A. by bike B. by bus C. by car D. on foot

【2】The playground was between(在……之间)

A. two classrooms

B. the cinema and shop

C. Bruno’s house and school

D. the shop and Bruno’s school

【3】The little boy liked to play on the playground .

A. when it snowed

B. when there was some water there

C. when the children played football there

D. when his father was busy with his work

【4】Bruno was afraid of________ the most.

A. his father B. his mother

C. his teacher D. the older boys

【5】That afternoon, the boy’s clothes were dry because .

A. nobody made room(地方)for him in the water

B. there was no water on the playground

C. he took off his clothes before he played there

D. he played in the water carefully

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网