题目内容
B
Once a tiger was in a cage. Soon a man went by. As soon as the tiger saw the man,the tiger began to cry. “Please!Please!” the tiger called. “Please,let me out ”
“No ,” said the man. “If I do,you will eat me. ”
“I will not eat you ,” the tiger said. “Please let me out. ”
At last,the man believed it. When the tiger jumped out,it roared at the man and was ready to eat him.
“Wait!” the man cried. “You ought not to eat me. Let us ask others what they think.”“OK. You may ask three others ,” the tiger said The man asked a tree. The tree
said, “I give shade. And yet people cut me down. Let the tiger eat you. “Next,the good man asked a bird. The bird said,“I hurt no one. Yet people hunt and kill me. Let the tiger eat you. ”
The third the man asked was a road. The road said ,“I don't care if the tiger eats you. People could not get along too well without me. Yet all day and all night people step on me without even a ‘ thank you ,.”
The tiger was ready to eat the good man. Just then a dog came by. The man told the dog the whole story.
I don’t understand”’ said the dog. “The tiger wants to eat you because you put him in a cage?”
“No,no,” said the man. “Some other men put him in a cage. ”
“Oh ,” the dog said. “He is going to eat you because you do not have a cage ,” the dog said.
“Silly dog!” the tiger cried. “Don’t you understand?I was in the cage. This man let me out. ”
“Oh,I see”’ the dog said. “When the man was in the cage,you let him out ”
“I was in the cage!” the tiger cried.“ In this way ”saying that,he jumped back into the cage.
At once,the dog closed the cage. “Oh,I understand!” the dog laughed. The man and the dog walked Off. The tiger looked sad in the cage. If he waited long enough,perhaps another good man would come by.
() 1. Why did the tiger cry when it saw the man?
A. He wanted to get out of the cage.
B. He wanted to eat the man.
C. He was too hungry to walk.
D. The man wanted to kill it.
() 2. What did the tiger do when it jumped out of the cage?
A. He thanked the man a lot.
B. He tried to eat the man.
C. He walked off with the man.
D. He ran away as soon as possible.
() 3. According to the article,who disagreed to eat the man?
A. The tree. B. The road. C. The dog. D. The bird.
() 4. What do you think of the man?
A. Honest. B. Brave. C. Clever. D. Kind.
() 5. What would happen to the dog at last?
A. The dog would let the tiger out.
B. The tiger would kill the dog.
C. The man would eat the dog.
D. The dog would make friends with the man.
B
1. A细节理解题。根据第一段最后一句“Please,let me out. ”可知老虎哀求路人把它从笼子里放出来。故选A.
2. B细节理解题。根据第四段第二句可知:老虎出来后立即吼着扑向路人。故选 B.
3. C推理判断题。根据全文内容可知,只有狗不同意老虎吃人。故选 C.
4. D主观推断题。根据路人把老虎从笼子里放出来,说明他很善良。故D正确。
5. D推理判断题。根据狗运用智慧把老虎又关进笼子挽救了路人的性命和“The man and the dog walked off. ”可得出D是正确 答案。
C
For Rent An excellent room with beautiful curtains (窗帘) for girls. Single ,$ 120 a month* Phone 6858129 for more information* A house with a living room,three bedrooms and a large yard. Phone: 3125796. |
For Sale T-shirts for men,Size L, $ 85. On weekends from 9:00 a. m. to 5:00 p. m. Call Miss Zhang at 7125678. Color TV sets,Size 25, $150;MP3 players, $45;Recorders, $25. Phone: 6963749. |
Lost and Found A black jacket was found on the playground yesterday afternoon. If you are or know about the owner,please call Miss Liu at 9655128. |
Jobs Are you good at tennis? Do you want to play with kids? Then you can come to Blue Sky Primary School to teach kids. Call Mr. Wang at 3379680. A magazine needs a reporter. He or she should be good at writing in Chinese. Call Miss Li at 5261319. |
() 1. If Alice wants to rent a room for herself for half a year,how much should she pay?
A. $120. B. $720. C. $600. D. $480.
() 2. When can you buy T-shirts for men at $ 85 according to the passage?
A. At 8 : 00 a. m. on Sunday. B. At 10: 30 p. m. on Saturday.
C. At 11: 00 a. m. on Saturday. D. At 3: 00 p. m. on Friday.
() 3. If you want to work as a reporter for a magazine,you can phone for some information.
A. 6858129 B. 7125678 C. 9655128 D. 5261319
() 4. If you want to find the black jacket you lost on the playground yesterday,you can call for help.
A. Miss Liu B. Miss Zhang C. Miss Li D. Mr. Wang
() 5. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Jim can phone 6858129 if he wants to rent a room for himself.
B. If you want to rent a house with three bedrooms,you can phone 3125796.
C. If you have $ 100,you can buy a color TV set.
D. Blue Sky Primary School needs a table tennis coach.