Digging up the potato garden


AN old man wanted to spade (铲) his potato garden, but it was very hard work. His only son was in prison (监狱). The old man wrote a letter to him:

Dear Son,

I won’t be able to plant my potato garden this year.

I’m just too old. If you were here, all my troubles would be over.

Love,

Dad

Shortly, the old man received this telegram (电报):

Dad, don’t dig up (挖) the garden! I buried (埋) the guns (枪) in it!

The next morning, some policemen showed up and dug up the entire garden. But they didn’t find any guns.

The old man wrote another note to tell his son what had happened. Soon he received a telegram:

Plant your potatoes, Dad. It’s the best I could do for you from here.

1.Where was the old man’s son?

A. He was at home.

B. He worked in a prison.

C. He was in prison.

D. He worked in a police station.

2.The old man couldn’t plant potatoes because__________.

A. he was lazy B. he was too old.

C. he didn’t have money. D. he was sick.

3.The underlined word “Shortly” means _______________.

A. Soon B. Finally C. Later D. Slowly

4.Which of the following is WRONG?

A. It was difficult for the old man to plant the potatoes.

B. The son buried the guns in the garden.

C. The son sent two telegrams to his father.

D. The policemen went to the old man’s house.

5.From the passage, we know that____________.

A. The son was very clever.

B. The son killed someone.

C. The son didn’t love his father.

D. The police didn’t read the letter before they sent it to the old man.

1.C 2.B 3.A 4.B 5.A 【解析】 一个老人想挖自己的土豆园,但是没有力气。他写信给在监狱的儿子,儿子回电报说,不要挖,因为我在园子里藏了枪。之后警察就过去挖地搜枪,没有找到。儿子再次写电报说道这是我在监狱唯一能为父亲做的了。 1.细节理解题。根据His only son was in prison (监狱)可知在监狱,故选C。 2.细...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网