题目内容
【题目】 When you sit and watch TV hour after hour, do you ever think of what it may do to your health?
More and more teenagers are becoming overweight(超重的) and near-sighted because of the large amount of time they spend in front of TV. Plus, they are growing less and less creative(创造性的) since watching TV doesn’t need active thought.
Last week, the TV Turn-off Network began its ninth TV Turn-off week in the U. S. A. The organization(组织) encourages people to play games, read books, lie under a tree, talk to family members and friends—anything but watch TV.
American school children spend about 1,000 hours a year watching TV—more time than they spend in school. Doctors in both China and the U. S. A. worry that sitting and watching TV has replaced the physical activity that is necessary to keep children healthy. Experts say that the longer children watch TV, the more weight they will get. And the food children eat while watching TV makes the problem more serious. To keep healthy, kids need to exercise, talk to friends and family, and explore the world around them.
Could you go a week without television? It might be difficult for many TV lovers, but why not have a try?
【1】Teenagers can ____ instead of sitting and watching TV according to the passage.
A.play gamesB.read booksC.talk to friendsD.all of the above
【2】American school children spend about ____ watching TV every day.
A.164 minutesB.164 hoursC.1,000 hoursD.1,000 minutes
【3】Sitting and watching TV too much will keep children ____ according to the doctors.
A.less creativeB.overweightC.foolishD.both A and B
【4】Which of the following is right according to the passage?
A.Doctors worry what are on show on TV.
B.Taking more exercises in the open air can keep children healthy.
C.Eating food makes children overweight.
D.It’s easy to go a week without television.
【5】The main idea of this passage is ____.
A.the TV Turn-off Network began its ninth TV Turn- off week in the U. S. A.
B.doctors in both China and America worry about children
C.watching TV too much is bad for children’s health
D.everyone can go a week without television
【答案】
【1】D
【2】A
【3】D
【4】B
【5】C
【解析】
本文讲述了看太多电视对孩子的健康不好。为了保持孩子的健康,孩子们需要锻炼,和朋友和家人交谈,探索周围的世界。
【1】细节理解题。由文章第三段第二句“The organization encourages people to play games, read books, lie under a tree, talk to family members and friends—anything but watch TV. ”可知,青少年可以做游戏,读书,躺在树下,和家人朋友交谈,而不是坐着看电视,故选D。
【2】推理判断题。由文章第三段第一句“American school children spend about 1000 hours a year watching TV”可知美国学生一年花费大约1000个小时看电视,转换成每天,大约是164分钟。故选A。
【3】推理判断题。由文章第二段“overweight(超重的) and near-sighted”和“Plus, they are growing less and less creative(创造性的)”可知,坐着看电视太多会让孩子们超重,越来越没有创造性,变得愚蠢,。故选D。
【4】推理判断题。根据To keep healthy, kids need to exercise, talk to friends and family, and explore the world around them.可知,在户外多做锻炼会让孩子们保持健康。故选B。
【5】概括归纳题。根据More and more teenagers are becoming overweight(超重的) and near-sighted because of the large amount of time they spend in front of TV. Plus, they are growing less and less creative(创造性的) since watching TV doesn’t need active thought.可知,全文都在说看太多电视对儿童健康的不利之处,故选C。
认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题2,由文章第三段第一句“American school children spend about 1000 hours a year watching TV”可知美国学生一年花费大约1000个小时看电视,转换成每天,大约是164分钟。故选A。