题目内容

【题目】 Most people graduate from school and then get a job. Everyone wants a job that pays well. How much money can you make? Ask yourself these questions: What can I do? What skills do I have? Also ask yourself: How much education do I have? For most jobs, the higher your education, the higher your earning power.

In the United States, high school graduates make about $18,600 a year. If you do not finish high school, you make only $10,800 a year. You can make $7,800 more each year by staying in high school!

If you stay in school, then you can make more money. A person with a high school degree makes about $18,600 a year. If that person goes to college and gets a bachelor’s degree(学士学位), he can make $42,000. With a master’s degree (硕士学位), he can make about $53,000. If the person gets a PhD(博士学位), he can make almost $79,000 or more a year.

We can learn a very important thing from this information. If you want to work and make more money, get a good education.

1The passage mainly talks about ________.

A.how education and pay are connectedB.high paying jobs

C.jobs for high school studentsD.good schools

2According to(根据) the passage, “earning power” means the ability to ________ money.

A.saveB.spendC.payD.make

3The writer thinks that a high school graduate usually makes more money than ________.

A.a university graduateB.a person who gets a PhD

C.a person who only finishes primary schoolD.a person with a master’s degree

4Each year a person with a PhD can make ________ more than a person who does not finish high school.

A.$37,000B.$68,200C.$60,400D.$26,000

5From the last paragraph(段落) we know that ________.

A.a high school degree is not important

B.university is too expensive

C.a person can make more money with a good education

D.people with a degree don’t need to worry about finding jobs

【答案】

1A

2D

3C

4B

5C

【解析】

1主旨题。从第一段的句子For most jobs, the higher your education, the higher your earning power.及全文内容可知文章主要讲教育和报酬是相关的,答案是A

2猜词题。从第一段的句子How much money can you make?可知earn power是挣钱的能力,答案是D

3细节题。从第二段的句子high school graduates make about $18,600 a year. If you do not finish high school, you make only $10,800 a year可知高中生比初中生挣的钱多,答案是C

4细节题。从第三段的句子If the person gets a PhD(博士学位), he can make almost $79,000 or more a year. 和第二段的句子If you do not finish high school, you make only $10,800 a year.可知博士学位的人和没有上完高中的人比,多$68,200,答案是B。

5细节题从最后一段的句子If you want to work and make more money, get a good education.可知有了好的教育,就可以挣更多的钱,答案是C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 When you have good friends, the best way to get to know them better is to have a sleepover(睡衣派对). A sleepover usually includes having a party and sleeping next to your good friends all night.

In the UK, friends have sleepovers very often. Some have them once every weekend or just once every month. When you want to have a sleepover with your friends, your parents can call or text your friends’ parents to ask about a suitable date. Then, you have to arrange(安排) whose house you'll stay at — your own or your friends’ house. The last step is to finish your homework before you get together with your friends so you can enjoy your time together.

But there is one problem: What if the parents don't want so many children to be in the house all day? Well, parents can find somewhere to take the children. It could be a park, a swimming pool, a theater or just somewhere down the road.

There are many fun games you can play with your friends at a sleepover. You can have a water fight in the garden. You can play hide-and-seek in the house. While you play, you can enjoy popcorn and candy. If you don’t want to play games, you can just chat with your friends about whatever you want to share.

1What do we know about sleepovers?

A.They can improve students’ health.B.They usually include a party.

C.Only girls like sleepovers.D.They last at least two nights.

2Paragraph 2 tells us ________.

A.how to organize a sleepoverB.how to choose the best date

C.where to hold a sleepoverD.when to finish your homework

3What is the key to the problem described in Paragraph 3?

A.Don't have the sleepover.B.Watch a movie instead.

C.Change the date.D.Find a place to go outside.

4What is NOT mentioned in the last paragraph?

A.Having a water fight in the garden.B.Playing hide-and-seek in the house.

C.Chatting with your friends.D.Having dinner together.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网