题目内容

Next time you hear yourself wishing for something better in your life, remember the word “SMART”. When you’ve decided to take action, read the following first.

S is for specific (具体的): For example, instead of setting a goal (目标): of “I want to lose weight”, set yourself a specific goal like “I want to lose five kilograms”. If you want to climb a high mountain, start your research, set a date and train for the climbing fitness.

M is for measurable (可测量的): Don’t try to “become healthy”, instead, set a goal that can be measured while carrying out an improved eating, exercise or lifestyle plan. For example, try to go to the gym for an hour three times a week, to visit your grandma once a week for an evening meal, or to eat no more than 200 grams of chocolate a week.

A is for achievable(可完成的): If you’ve never exercised in your life, don’t try to take part in the 2020 Olympics. Rather, get walking with a specific goal of how many steps to take a day. No need to try for the stars—baby steps are good.

R is for relevant (恰当的): Many of us choose goals that seem right, but are in fact wrong. They may go on for a few weeks before they fail. Try to avoid making the same mistake—rather choose goals that really speak to you.

T is for time-conscious (心中有数的): Finally, be very clear in your mind about how much time you are giving yourself to achieve the goal. That way, you know when you’ve succeeded, failed or whether you need to work harder to finish it before the last day.

1.According to the passage, the writer tells us how to_______.

A. lose weight B. take exercise

C. set a goal D. spend time.

2.What does the word “SMART” mean in the passage?

A. Five exercise plans. B. Five suggestions.

C. Five training steps. D. Five big letters.

3.Which of the following is not true according to the passage?

A. Specific numbers should be included in the goals you set.

B. You should begin with small steps while achieving a goal.

C. In order to make the goal fit for you, you should be careful.

D. More time should be given for you to achieve your goal.

1.C 2.B 3.D 【解析】本文介绍了设定目标的聪明方法:1、你最好使你的目标更加详细和准确;2、不要以"健康"或"压力小"为目标;3、努力实现目标;4、选择你真正感兴趣的目标;5、你要清楚你心里有多少时间给自己去实现目标。 1.主旨大意题。根据短文中的句子For example, instead of setting a goal (目标): of “I want t...
练习册系列答案
相关题目

Suzhou is an old city with a long history. The city is very clean and has fresh air. There are a lot of nice gardens in Suzhou and Suzhou gardens are famous in the world. When you enjoy the beauty in the gardens, you will feel very peaceful (平静的) and happy. Besides (除……之外) the gardens, Suzhou silk is also very famous. On the streets, you can see many silk shops. You should buy some beautiful silk scarves because they are really beautiful. Suzhou food is so sweet and some people may not like it. But you can have different kinds of foods here. Suzhou is close to Shanghai. It takes about only one hour from Suzhou to Shanghai by bus. The traffic is very convenient (方便的) here. Welcome to Suzhou! You will have a good time here.

1.How will you feel when walking in the gardens?

A. Bored. B. Excited.

C. Happy and peaceful. D. A little funny.

2.Suzhou is famous for its in the world.

A. silk and streets B. gardens and silk

C. silk and food D. streets and gardens

3.What may some people not like in Suzhou?

A. Suzhou food B. Suzhou traffic.

C. Suzhou silk D. Suzhou gardens.

4.How far is it from Suzhou to Shanghai?

A. Two hours’ bus ride.

B. Two hours’ ride on the train.

C. One hour’s bus ride.

D. One hour’s ride on the underground.

5.What does the writer want to do?

A. To tell about the long history of Suzhou.

B. To tell about the beauty of Suzhou gardens.

C. To tell about the Suzhou food and Suzhou silk.

D. To attract (吸引) visitors to Suzhou.

1.C 2.B 3.A 4.C 5.D 【解析】试题分析:这篇短文主要介绍了有着古老历史的苏州的美景。作者希望人们到苏州旅行。 1. 2. 3. 4. 5.

Mindfulness Matters

In recent years, some schools have begun to introduce meditation, or mindfulness training, into their classrooms. During mindfulness training, students may be asked to sit quietly and observe their own thoughts and feelings to avoid being controlled by them. Mindfulness training can help students overcome anxiety (焦虑), control their behavior, and improve their ability to pay attention in class. Students are expected to learn how to meditate in order to reduce stress and do better in their schoolwork.

Among schools that already teach meditation, the results have been positive. In one study, teachers reported that after five weeks of mindfulness practice, their students were more focused. They also participated more fully in class. A middle school in San Francisco reported that a student meditation program led to higher attendance rates and better grades. Another study suggested that meditation helped students perform better on tests by improving their working memory and reducing their anxiety.

Many supporters believe that meditation training programs can also help students overcome stress. For example, Headstand is a mindfulness education program designed to help students overcome anxiety. A study concluded that ninety-eight percent of participating students felt less stressed after they completed the Headstand program. In another study, researchers in New Haven, Connecticut, followed students who participated in meditation and yoga classes three times a week. They found that after each class, participants had lower levels of cortisol, a stress hormone (激素), in their bodies.

Despite the positive results seen so far, critics also point out that much of the current research is not rigorous(严谨的) enough. Associate Professor Tamar Mendelson agrees that research on meditation in children is still in its early stages. However, even she insists that she has seen the positive impact of meditation on children. Others express worries that meditation is not a valuable use of class time. But many disagree. Denise Pope, a professor from the Stanford University, says, “This is something teachers can do immediately. You get a lot of bang for your buck and anyone who is against it isn’t thinking clearly.” Indeed, additional studies will surely strengthen our understanding of the benefits of mindfulness.

Although still in its early stages, research shows that meditation can help students learn to deal with anxiety and stress. As an added bonus, students of mindfulness training also report better concentration and gains in their academic performances. Therefore, meditation should be a part of every student’s school day. Participating in “stillness” can be just as productive as other school-related activities.

1.Why do some schools introduce mindfulness training into classes?

A. To control students’ working memory.

B. To reduce students’ stress and anxiety.

C. To increase students’ attendance rates.

D. To research students’ thoughts and feelings.

2.What can we learn from the passage?

A. Mindfulness training is not a valuable use of class time at school.

B. Mindfulness training is more productive than other school activities.

C. Students felt more stressful after joining yoga classes three times a week.

D. Students paid closer attention in class after weeks of mindfulness practice.

3.The words “a lot of bang for your buck” in Paragraph 4 probably mean “_____”.

A. challenges B. complaints C. advantages D. influences

4.The writer probably agrees that ______.

A. further studies will prove the benefits of mindfulness training

B. students will become more talented with mindfulness training

C. doctors will do researches on the spread of mindfulness training

D. mindfulness training decides students’ mental and physical health

1.B 2.D 3.C 4.A 【解析】【主旨大意】本文是一篇议论文,文中作者主要通过几个实验以及专家教授的观点向我们介绍了在学校内进行正念训练的好处。 1.细节理解题。题干意为:一些学校为什么将正念训练引入校园?根据第一段最后一句“Students are expected to learn how to meditate in order to reduce st...

Mr. Guo is a teacher from Xi’an. He asked his students to hand in their homework through a QR code(二维码). “We spent an hour or two in class learning how to generate(使产生) the codes, and in the end everything gets easier,”said Guo.“When students finish the homework, they keep it on WeChat(微信). Then, each student makes his own QR code and gives it to me. So I can check their work everywhere using my computer or telephone. ”

The QR codes can be sent to Mr. Guo by email, QQ and WeChat. When Guo scans(扫描) his students’ QR codes, their homework appears on his phone. He finds that their homework becomes more creative, with many pictures, music and even videos.

Guo’s students like the new way and think it is interesting. “We are living in the information age. Many students like to work with computers, which makes learning more fun.”said Tingting, a student of Guo’s.

“The paper is not easy to keep, but the code is easy to keep and share,”Guo said.“It is worth trying to use new technology in education. Education itself is a kind of creation. I don’t want my students to fall behind the times.”

However, some parents are worried. They are afraid that their children will spend too much time on computers and less time communicating with teachers. But in fact, it’s unnecessary. Students still need to look up information in books and write it down when they do their homework. They only use the code when they hand in their work, which doesn’t take them too much time. Also for teachers, it allows them to check the students’ work at any time. And it’s also an easy way to share homework with other students.

1.Guo’s students think the new way is _____.

A. Important B. interesting C. strange D. boring

2.Some parents are worried, because they think their children will _____.

A. talk with their teacher face to face

B. find the QR codes too difficult to use

C. hate the new way of handing in homework

D. spend too much time on computers or phones

3.What’s the main idea of the passage?

A. Some parents are worried about their children.

B. Teachers don’t need to check homework any more.

C. Using QR codes makes checking homework easier.

D. Students don’t need to hand in homework any more.

1.B 2.D 3.C 【解析】【主旨大意】本文是一篇说明文。介绍了西安的郭老师利用二维码,随时随地通过电子邮件、QQ和微信检查学生的作业。尽管家长们有些担心孩子们会在电脑上花费过多的时间,但是郭老师认为新技术值得被用于教学中,他的学生们也不应该落后于时代。 1.细节理解题。题干意为:郭老师的学生们认为这种新方法很。根据第三段第一句“Guo’s students like ...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网