题目内容

【题目】

Animals grow up in different ways. Some newborn animals are helpless but their mothers protect them. A newborn kangaroo is very small. It is only a few centimeters long. It closes its eyes and doesn't have hair. It stays safe in its mother's pouch(育儿袋)for a long time.

A newborn monkey cannot walk. Its mother carries it everywhere.

Other baby animals can walk soon after they're born. They learn to run with their mothers when danger is near. A baby zebra can run, an hour after it is born.

Some baby animals are born in a place that is safe. Baby wolves are usually born in big holes with little light. Other baby animals are born in the open space. A baby elephant is often born on the open land.

Animals that drink their mothers' milk are called mammals(哺乳动物). A mother bear's milk is rich. Baby bears have milk for a few months. This is the same with baby zebras. As baby animals grow, they need solid(固体的)food. Baby lions eat what their mother can catch!

1From the passage, many newborn animals need their mothers' help because the babies can't _______.

A.look after themselvesB.eat any food

C.walk by themselvesD.drink their mother’s milk

2A newborn monkey's mother carries it everywhere because ______.

A.it is very smallB.it can't walkC.it closes its eyesD.it has no legs

3Baby wolves are usually born in a(an) ______ place.

A.openB.brightC.quietD.safe

4Newborn mammals' main(主要的) food is ________.

A.mother's milkB.solid foodC.smaller animalsD.different plants

5How many kinds of baby animals are mentioned in this passage?

A.FiveB.SixC.SevenD.Eight

【答案】

1A

2B

3D

4A

5C

【解析】

本文介绍了一些新生的动物的生活方式,新生动物的饮食及居住环境。

1细节理解题。根据第一段最后一句A newborn kangaroo is very small. It is only a few centimeters long. It closes its eyes and doesn't have hair. It stays safe in its mother's pouch(育儿袋)for a long time“一个刚出生的袋鼠很小。只有几厘米长。它闭着眼睛,没有毛发。它在母体的育儿袋里呆很长时间”及第二段A newborn monkey cannot walk“刚出生的猴子不能走路”,可知,刚出生的小动物因为不能照顾自己所以需要妈妈的帮助。故选A

2细节理解题。根据第二段A newborn monkey cannot walk. Its mother carries it everywhere,可知,因为刚出生的猴子不会走路,所以它的妈妈到任何地方都带着它。故选B

3细节理解题。根据第四段第一句Some baby animals are born in a place that is safe. Baby wolves are usually born in big holes with little light“一些动物宝宝出生在安全的地方,狼宝宝通常出生在光线很少的大洞里”,可知,狼宝宝通常出生在一个安全的地方。故选D

4细节理解题。根据最后一段的第一句Animals that drink their mothers' milk are called mammals“喝它们母亲的奶水的动物被成为哺乳动物”,可知,刚出生的哺乳动物主要是喝妈妈的奶水。故选A

5细节理解题。文中第一段提到了a newborn kangaroo“刚出生的袋鼠”,第二段提到了A newborn monkey“刚出生的猴子”,第三段提到了A baby zebra“斑马宝宝”,第四段提到了Baby wolves“狼宝宝”和A baby elephant“大象宝宝”,最后一段提到了Baby bears“熊宝宝”和baby lions“狮子宝宝”,文中一共提到了7种动物。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Do potatoes play a small role on your dinner tableIf soget ready for a_big_change!

Potatoes are becoming China's fourth staple food(主食)after ricewheat and corn.Using potatoes as a staple can make our diets healthier and more balanced(均衡的)They are good for us in many ways.

Potatoes are nutritious(有营养的)They are rich in vitamin CA potato's vitamin C is as rich as 10 apples. Potatoes are also low in calories(卡路里)—they have just 75 percent of the amount of calories that wheat and corn have.

Alsopotatoes are easy to grow. People can grow them in almost every part of China. Potatoes don't need much water to grow. China is facing water shortage(不足)problemsso potatoes are a good choice.

Many Chinese people think potatoes are like vegetables. They cook potatoes along with other ingredients(原料)But as a staple, potatoes can be cooked differently. Scientists have found ways to make potato flournoodles and other staple foodsjust like how we use rice or wheat.

1What does the phrase “a_big_change” in Paragraph 1 mean?

A.Potatoes play a small role on the dinner table.B.Potatoes will be eaten more often.

C.People will stop eating potatoes.D.There will be many new kinds of potatoes.

2Which of the following plants is China's fourth staple food?

A.B.C.D.

3Why are potatoes better than other staple foods?

A.Because they are low in vitamin C.

B.Because they do not have very many calories.

C.Because they are heavier than other staple foods.

D.Because they can make people feel full more easily.

4Paragraph 4 mainly tells us that ______.

A.potatoes can be grown all over the countryB.potatoes do not need much water

C.China doesn't have much waterD.potatoes are easy to grow

5What have scientists tried to do?

A.Make potatoes taste like real vegetables.B.Use potatoes to cook new dishes.

C.Use potatoes to create staples like noodles and flour.D.Cook potatoes along with rice and wheat.

【题目】根据短文理解,从A、B、C、D搜歌四个选项中选择正确答案。
Mrs. Li and Grandma were going to Los Angeles, USA that Sunday to see Uncle Mike. He 1 in Los Angeles for six years.
Mrs. Li and Grandma had never been to another country. They planned to stay in Los Angeles for two weeks. They would not come back 2 the end of the month.
They had bought their air tickets already. They had done a lot of things, but not 3. They had not packed their suitcases 4. Grandma had bought Uncle Mike many presents. She had bought 5 T-shirts and several paintings. She had also bought some tea and dried mushrooms.
“Have you got enough space in your suitcase?” asked Mrs. Li.
“Yes, because I've only got a small amount of tea, not 6.” said Grandma.
“How about the dried mushrooms? How many packets have you got?” asked Mrs. Li.
“I've got 7 packets, not too many. Don't worry, my dear” replied Grandma.
“But I can't help8. I haven't got enough room in my suitcase.” Said Mrs. Li.
“If so, you can put some of your things in my suitcase. My suitcase is larger than 9.” said Grandma.
Then Mrs. Li put part of her things into Grandma's suitcase and they left 10.

(1)A.lived B.have lived C.had lived
(2)A.until B.at C.in
(3)A.everything B.anything C.nothing
(4)A.ever B.never C.yet
(5)A.a lot of B.lot of C.a lot
(6)A.too much B.too many C.much too
(7)A.a little B.a lot of C.a few
(8)A.to worry B.worrying C.worry
(9)A.you B.your C.yours
(10)A.happy B.happily C.unhappy

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网