题目内容
【题目】任务型阅读。
Many people think if you turn off your TV, your life will be colorful. They also suggest children should watch less TV. TV can give children big problems. First, it’s bad for your studies, you spend too long on TV. You can’t do well in school. Second, it’s bad for your health, because you watch too much TV, you are getting overweight. Your eyesight is getting worse. Third, it’s bad for your family life. When your families are watching TV, they don’t talk too much. Also it has too much fighting. Some children always follow the fighting in real life. If you turn off your TV for a week, maybe you can find something fun to do. Maybe you can read books, learn to swim or paint pictures. What do you think? Would you want to have a try?
【1】How many TV problems are there?
____________________________________________________________________.
【2】What other things can we do if we turn off TV?
______________________________________________________________________.
【3】 请把划线句子翻译成汉语。
_____________________________________________________________________
【4】 According to the passage, how can we make our life more colorful?
___________________________________________________________________________
【答案】
【1】Three
【2】Maybe we can read books, learn to swim or paint pictures.
【3】当你的家人看电视时,他们不怎么讲话。
【4】Turn off TV.
【解析】
试题分析:电视是我们生活中比不可少的一个东西,很多人都喜欢看电视。但是这也给我们的生活带来了一些问题,短文中给我们讲述了这些问题。作者建议我们关掉电视,去做一些其他的事情,让我们的生活变得多姿多彩。
【1】Three根据短文中First, it’s bad for your studies, you spend too long on TV.、Second, it’s bad for your health以及Third, it’s bad for your family life可知,文中讲述了电视的三个问题。
【2】Maybe we can read books, learn to swim or paint pictures.根据短文中Maybe you can read books, learn to swim or paint pictures.可知,如果关掉电视,你还可以读书、学习游泳或是画画。
【3】当你的家人看电视时,他们不怎么讲话。这句话中when引导的是一个时间状语从句,当...时候;talk too much说话多。
【4】Turn off TV.根据短文的开头Many people think if you turn off your TV, your life will be colorful. 可知,很多人认为如果你关掉你的电视,你的生活将会是多姿多彩的。
【题目】从方框里五个句子分别填入文中空缺处。
Dear Darren,
【1】 I’d like to tell you about my travel experiences.
Last month, 【2】 Jiuzhaigou is in Sichuan, in the southwest part of China. 【3】 Many people go there to enjoy their vacation every year. My father booked the room before we arrived. We had a two-day trip and took a lot of photos. 【4】 They were very cute and we couldn’t help watching them. We had an exciting trip! I felt tired but happy. 【5】
Yours, Bill
A. How are you? B. We saw pandas and monkeys. C.I went to Jiuzhaigou for my vacation with my parents. D. Please e-mail me soon and tell me about your vacation. E It’s famous for its beautiful mountains, forests and lakes. |