题目内容

【题目】Many children go to the zoo on October 4 to see elephants, monkeys and tigers because that day is World Animal Day.

Now, more children like animals and want to make friends with them. In the zoo, they learn about animal life. They don’t need to go out to show their love of animals. They have pets(宠物)at home.

Mark is a middle school student. He has a black cat. He gives it milk to drink and meat to eat. The cat is his true friend. Jane is also a middle school student. She has two tortoises. They are as big as her hand. Every day, she changes()the water for them. She likes to watch them.

1】【1October 4 is___________.

A. World Water Day B. World Air Day

C. World Animal Day D. World Children Day

2】【2Lots of kids like to go to the zoo because they want to______.

A. show their love of animals B. learn how to look after animals

C. learn about animal life D. play games in the zoo

3】【3Mark’s pet may be a______.

A. cat B. dog C. tortoise D. fish

4】【4Which of the following is NOT true?

A. More and more children like to make friends with animals these days.

B. Mark’s pet likes to drink milk.

C. Jane likes to look after her pets and watch them.

D. Children must go to the zoo to show their love of animals.

【答案】

1】【1C

2】【2C

3】【3A

4】【4D

【解析】试题分析:本文介绍十月四日是世界动物日,介绍小朋友喜欢去动物园。很多小朋友也会养宠物。

1】【1C细节理解题。根据Many children go to the zoo on October 4 to see elephants, monkeys and tigers because that day is World Animal Day.可知十月四日是世界动物保护日,正确答案为C

2】【2C细节理解题。根据根据第二段children like animals and want to make friends with them.In the zoo,they learn about animal life.,许多孩子去动物园,想了解他们的生活。故答案选C

3】【3A细节理解题。根据第三段Mark is a middle school student.He has a black cat.He gives it milk to drink and meat to eat.The cat is his true friend.,可知猫是他的宠物。故选A项。

4】【4D细节判断题。根据第二段children like animals and want to make friends with them得知A项正确。根据第三段He gives it milk to drink and meat to eat可知B项正确。根据第三段She likes to watch them可知C项正确。而D项孩子去动物园是为了表达对动物的爱,文中没有提到,故选D项。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Choose the best words and complete the passage (选择最恰当的单词完成短文)

Have you ever been to a desert? A desert is a place full of sand.

Death Valley is one of the most ______ deserts in the United States. It covers a wide area with its bright sand. Almost 20 percent of this area is well below sea level, and Badwater, a salt water lake, is about 280 feet below sea level and the ______ place in the United Sates.

Long ago the Indians there called this place “Tomesha”. It means the land of fire. Death Valley’s name now dates back to 1849. At that time a group of miners came across the desert from Nevada, but they became _______ in this desert. They were hungry and thirsty. Their journey was certainly a sad story.

Today Death Valley is made a National Monument and people can cross it along several well-marked roads. They can _______ water and drinks in the roadside bars when thirsty, and they can have meals in the restaurants, too. Luckily with so many people traveling and living there, this desert’s special beauty has not been ruined.

Here you’ll have a lot of surprises. It is ________ like what you can see on the moon. The sight changes as the wind moves the sand about, showing the most unusual colors. One of the most unusual and surprising _______ of Death Valley is Devils Golf Course(魔鬼的高尔夫球场). If one goes there, it seems you are in some terrible dreams. Sand sculptures stand on a ________ ground, and their long shadows moves in the darkness of the night.

【1】A. brave B. famous C. careful D. successful

【2】A. lowest B. highest C. farthest D. longest

【3】A. angry B. excited C. lost D. surprised

【4A. keep B. stop C. practice D. enjoy

【5】A. almost B. hardly C. also D. ever

【6A. copies B. pieces C. parts D. covers

【7】A. bright B. frightening C. beautiful D. clean

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网