题目内容
【题目】
【1】Lost of foreign leaders________(出席)the Belt and Road Forum on May 14th 2017.
【2】What events are _______(包括) in the Special Olympics ?
【3】The girl has four________(牙齿) now.
【4】On hearing his________ (幽默)words, we all broke out laughing.
【5】Westerners eat with forks and knives, while we Chinese eat with ___________(筷子).
【6】America has powerful film _____________ (工业,产业), especially in Hollywood.
【7】China plays a more and more important role among ____________ (亚洲的) countries.
【8】Lily is proud that she was born in a city with a long ________(历史).
【9】Mrs Wang,a new _________(顾客)of our shop,has become my friend.
【10】Hold on to your ______________(梦想). One day they may come true.
【答案】
【1】attended
【2】included
【3】teeth
【4】humorous
【5】chopsticks
【6】industry
【7】Asian
【8】history
【9】customer
【10】dreams
【解析】
【1】句意:2017年5月14日,许多外国领导人出席了“一带一路”论坛。由句中的时间状语on May 14th 2017可知时态用一般过去时,“出席”英文表达是attend,去过去式为attended,故答案填attended。
【2】句意:特奥会包括哪些项目?根据句意可知指的是在特奥会中什么项目被包含,所以应用被动语态,构成是:be+动词的过去分词;主语是events,复数,be动词用are;“包括”英文表达是include,其过去分词是included;故答案填included。
【3】句意:这个女孩现在有四颗牙齿。“牙齿”英文表达是tooth;前面有基数词four可知此处应用其复数形式,tooth的复数形式为teeth,故答案填teeth。
【4】句意:听到他幽默的话语,我们都大笑起来。“幽默”名词,英文表达是humor;分析句子结构可知此处应填一个形容词形式,与humor所对应的形容词是humorous“幽默的、滑稽的”,故答案填humorous。
【5】句意:西方人用刀叉吃饭,而我们中国人用筷子吃饭。“筷子”名词,英文表达是chopstick,我们都知道筷子是成双成对的,所以要用复数形式chopsticks,故答案填chopsticks。
【6】句意:美国有强大的电影产业,尤其是在好莱坞。由句子结构可知此处应填一个名词形式,“工业、产业”的名词形式是industry,故答案填industry。
【7】句意:中国在亚洲国家中扮演着越来越重要的角色。根据汉语提示“亚洲的”,是形容词形式,英文表达是Asian,修饰后面的名词countries,这个单词的第一个字母一定要大写,故答案填Asian。
【8】句意:莉莉很骄傲她出生在一个历史悠久的城市。根据汉语提示“历史”,是名词形式,英文表达是history,前面有不定冠词a限定,所以用名词的单数形式,故答案填history。
【9】句意:王太太是我们商店的一位新顾客,已经成了我的朋友。由句子结构可知此空作Mrs Wang的同位语,说明是名词,而且前面有不定冠词a限定,所以要用名词的单数形式,“顾客”英文表达是customer,故答案填customer。
【10】句意:坚持你的梦想,总有一天他们会实现。“梦想”可数名词,英文表达是dream;根据后文的代词they可知应该用其复数形式dreams,故答案填dreams。
【题目】"USA? Britain? Which country is better to study in?" We often hear such discussions. As China opens its door, it is a dream for many Chinese students to study abroad. They want to learn about the outside world.
It’s true that studying abroad can help students develop themselves. Their foreign language skills will be improved and it may be easier to find jobs.
But there are problems that should be considered (考虑). Language is the first. Students must spend a lot of time learning another language.
Students must also learn to live without parents’ care and deal with all kinds of things they haven’t had to do before, like looking after themselves. There are reports about Chinese students abroad sinking into an ocean of difficulties and giving up finally. When they have to take care of themselves, it is hard for students to study well.
Finally, studying abroad brings a heavy burden(负担)to the family. For most Chinese parents, the cost of studying abroad is very high. But is it worth?
We know that there are many famous people who succeedin great things through their hard work in China. Liu Xiang is a good example. Once an American teacher invited him there, but he refused. He kept training hard with his Chinese teacher. He surprised the world when he won a gold medal at the Athens Olympic Games. So when you wonder which country is better to study in, think again.
Title | Studying at home or 1. 【1】. |
Advantagesof studying abroad | It is helpful for Chinese studentsto 2. 【2】themselves. It helps to 3. 【3】foreign language skills. |
Disadvantagesof studying abroad | Parents may be under pressure(压力)because the cost ofstudying abroad is very 4. 【4】. |
the purpose of the passage | To tell us studying abroad is not the only way to 5. 【5】. |