题目内容
【题目】
![]()
OPENING HOURS
High Season( April to September) : 9 :00 - 18 :00 every day
Low Season( October to March) : 9 :00 - 17 :00 every day
TICKET PRICES
Line A→→→: $ 20 each person
Line B→→→: $ 18 each person
THINGS YOU SHOULD KNOW
Buses for both lines leave every hour from Central Station.
Line A takes one hour. Line B takes 50 minutes.
If you are taking your pet with you, please buy a seat for it at half price.
Save 10% if you buy tickets on the Internet.
Save 10% if you buy tickets for both lines.
Go to www. citysightbus.org for more information.
【1】When can you take the City Sight Bus at 17:30?
A.In October.B.In December.C.In January.D.In May.
【2】Mr. Brown and his wife want to take their pet dog to Queen Marguerite's Park. How much do they have to pay for the City Sight Bus?
A.$ 18.B.$ 36.C.$ 45.D.$ 54.
【3】What can we get from the passage?
A.Line A takes less time than Line B.
B.You can take both lines to Starlight Garden.
C.Buses for both lines leave from Lovers' Bridge.
D.You can pay 10% less if you buy tickets for both lines.
【答案】
【1】D
【2】C
【3】D
【解析】
本文是一篇应用文,主要通过路线地图、开车时间、票价和须知事项介绍城市观光巴士的2条主要路线。
【1】细节理解题。根据“High Season( April to September) : 9 :00 - 18 :00 every day”可知四月到九月运行时间为九点到下午六点,在此区间内的月份为五月。故选D。
【2】细节理解题。看图可知Queen Marguerite's Park在Line B,根据“Line B→→→: $ 18 each person”可知每人18美元,而“If you are taking your pet with you, please buy a seat for it at half price.”可知宠物半价要9美元,经计算18+18+9=45美元。故选C。
【3】推理判断题。根据“Line A takes one hour. Line B takes 50 minutes.”可知A路线花费时间更长,A错误;根据图片可知Starlight Garden在路线A,只有路线A才能去,B错误;根据“Buses for both lines leave every hour from Central Station.”可知车是从Central Station出发,C错误;根据“Save 10% if you buy tickets for both lines.”可知两条线路都买可节省10%。D正确。故选D。
含有图示的阅读理解主要考查细节理解题,遇到此类题目时要把握住文章大意,后可根据问题去文中寻找答案,方便快捷且不易失分。如本题中的两条路线以及运行时间仔细看清楚,下面的小题即可快速得出答案,另外关于月份的英语要掌握,本题中没有直接考查具体的月份,而是根据月份区间来考查。